Scudo Sports

Yol Bisikletine Başlangıç

Başlangıç için hangilerini önerirsiniz?

• Specialized Allez e5

• Cannondale CAAD8 Sora

• Giant Defy 3

• Merida Scultura 200

• Salcano XRS040 SORA

• Kron RC2000

• Btwin Triban 500

• Toplam katılım
    49

Onat Kurt

Üye
Tepki
11
İsim
Onat Kurt
İyi günler arkadaşlar,
Foruma yeni üye oldum. 3 yıldır Salcano bir şehir bisikletim var ve onu kullanıyorum. Ankaralılar Eymir ve İncek yokuşunu bilir. Bunun gibi yokuşlarda bu bisikletle çok zorlanıyorum. Hem çok ağır(15 kg) hem de güç aktarımını beğenmiyorum. Bu nedenle daha güçlü ve hafif bir bisiklete geçmeye karar verdim. Tercihimi yol bisikletinden kullanmaya karar verdim. Öncelikle büyük üreticilerin giriş modellerine baktım ve Specialized Allez e5, Cannondale CAAD8 Sora, Giant Defy 3 ve Merida Scultura 200 olmak üzere 4 seçeneğe indirdim. Fakat bu bisikletlerin hepsi 1000 dolar civarı ve başlamak için bu kadar para mantıklı mı bilemedim. Bundan sonra Salcano XRS040 SORA ve Kron RC2000 gibi 1500-2000 lira civarı bisikletlere baktım. Sizler ne önerirsiniz? Bu iki grup arasındaki fark çok mudur?

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Scudo
Baktığınız ilk 4 bisikletin hepsi çok güzel, başlangıç için hiçbiri sizi üzmez. Bildiğim kadarı ile hepsi sora setli ve, standart jantları var. Kadro kaliteleri tartışılmaz, hepsi karbon maşa. Bence, rengi duruşu hangisi hoşunuza giderse onu alın.

Diğer ikiliye gelince, pek yorum yapamayacağım ama onlara btwin triban 500 ü ekleyebilirsiniz.

İki grup arasındaki fark var. Üst gruptakiler yükseltmeye çok müsait. Ama alırım 2-3 yıl kullanırım derseniz alınır kullanılır, sıkıtı da olmaz. Yine de benim şahsi fikrim, üst gruptakileri alacak bütçe varsa, alttakilere hiç yeltenmeyin.

Önemli not:Bu üst gruptaki bisikletlerle de eymir yokuşunda zorlanırsınız:) orayı en iyi dağ bisikleti çıkıyor. Bunlardan birini alıp yine zorlanınca moral bozmayın diye söylüyorum.
Şimdiden hayırlı olsun

@Onat Kurt merhaba. kron rc 2000 kullanıyorum bende 2 senedir.trt tokuşu ve daha zorlu bölgelerde zaman zaman antrenmanlar yapıyorum.daha düz rotalarda (elmadağ , temelli, polatlı, kulu istikameti) sorun yok ancak dik rampalarda bisiklet sizi değilde siz bisikleti taşıyorsunuz.bu yüzden oldukça yorucu bir bisiklet.uzun vade de net bir şekilde belli oluyor bu unsurlar.zaten daha önceden mtb kullanmışsınız ve bir alt yapınız var.size tavsiyem cannondale , specialized, trek gibi üst sınıf bir bisiklet bakmanız yönünde olur

Citayi yukselriyorum :)

(link)

@Bango
O kadar bütçem olsa keşke :D 1000 dolar civarı bile beni zorluyor aslında ama Emrah ve Hakan abilerim fiyat farkına değer dediği için paraya kıyacağım sanırım :)

yol bisikletleri benimde çok ilgimi çekiyor bu aralar ikinci bir bisiklet olarak düşünmüyor değilim @Kazuya nın dediği gibi alt seçeneklere inecekseniz triban 500 yada 520 yi ekleyin derim alur 700 de olabilir. ben bisiklette kiloya takılacak evreye geçemediğimden önce kendimi hafifletmenin peşinde olduğumdan.

ama şunu kesinlikle belirteyim eğer sağlam idmanlı iseniz sıkıntı yokta o dişli oranları ile çıkamadığınız rampayı yol bisikleti ile çıkmanız zor gibi geliyor.

ama yol candır.

şimdiden hayırlı olsun kazasız sürüşler.

@yaboga
Ben zaten şehir bisikleti kullanıyorum mtb değil. O yüzden mtb dişlileriyle çıkamıyorum gibi anlaşılmasın. Sorunum bisikletin ağır olması ve gücü aktaramaması. Beni asıl zorlayan nedenler bunlar. Yoksa düşük vitese alıp elbet çıkıyorum :) Yorumunuz için çok teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
@Kazuya herşeyi en net şekilde özetlemiş ilk 4 ten gözünü kapatıp hoşuna gidine alacaksın caad bir adım önde

Ankarada delta bisiklet dışında cannondale satan yer var mı peki? Orada caad8 sora yok çünkü. Bir de firma adı vermek yasak mı, reklama giriyor mu? Forumda yeni olduğum için bilmiyorum kusura bakmayın.

deltada 2015 model caad8 tiagralı versiyonu var 1000 doların biraz uzerinde ve mavi :)

(link)

triban 300 / 3 olmadığı için mecbur 500'ü seçtim.

@Bora Kıraç

pazar günü caad8 triple tiagra 2016 aldım ama kadrodaki ezikten dolayı iade edeceğimden kullanamıyorum maalesef. hevesim kursağımda kaldı. keşke corratec lere baksaydım diyorum mesela şimdi.

tabi benimkisi kötü talih. caad8 in bi suçu yok.

Geri