Scudo Sports

Yol bisikletine geçmek?

Umut Kılınç37

Forum Demirbaşı
Tepki
138
Bisiklet
Salcano
Merhaba abilerim,öncelikle cevap veren herkese teşekkürler.şu son 1 haftadır yol bisikleti bana güzel gelmeye başladı.bu yüzden mtb den yol bisikletine geçenlere bir kaç sorum olacak:
1-Gidona alışması zormudur?
2-Virajlara girmesi ve fren mesafesi dağ bisikletlerine göre nasıldır?
3-Yol bisikletine geçmek için dağ bisikletimi ve eski çift süspansiyonluyu satmam gerekiyor,bu nedenlede araziden vaz geçmem gerekiyor ama şimdiye kadar girdiğim yerler öle çok sert yollar değil sadece birazcık küçük taş buralara yol bisikletiyle girebilirmiyim?

Scudo
her bisiklete alışma süresi gibi kısa bir süre geçecektir tabiki, virajlara girmesi tekniği bildikten sonra hiç problemi yok sonraları zevkli hale geliyor. (dondüğün tarafın bacağını kırıyosun zıt tarafın bacağı düz olacak). Fren mesafesi biraz uzayacaktır. Yol bisikleti sadece yol içindir.

umut dostum,
yol bisikletin hayırlı olsunda ,ama senin boy kaç ? bunlar önemli ve aldığın yol bisikletinin üst boru uzunluğunu ölçtünmü ? kadro sana göremi ? eğer sana büyük geldiğini hissediyor isen sorun var demektir...

aşağıda önemli bi bilgi var..

Eğer sürat yapmayı seviyor ve tempolu gitmeyi alışkanlık haline getirebilirseniz alacağınız bir yol bisikleti sizi fazlasıyla memnun edecektir. yol bisikletlerinin tek dezavantajı araziye girmekten şiddetle kaçınmanız gerektiği gibi diğer türlere oranla daha hassas ve aerodinamik bir yapıya sahiptirler. Eğer düz yolda kullanıyorsanız bu iki özellikde sizin için bir avantaja dönüşür ancak aerodinamik yapının beraberinde getirdiği sürüş pozisyonundaki aşırı öne eğilme sizi biraz yorabilir. Bu yüzden bisiklet seçimi yapmadan önce deneme imkanı bulabilirseniz sizin için en iyisi olacaktır.

kaynak..

(link)

@Kudret Kurtcebe

Daha bisikleti almadım,şu an araştırıyorum.

@ErcanArslan

Sadece yol içindir evet ama yolun tanımı bazen değişebilir. Kaymak asfalttan başka yerde gitmez gibi bir düşünce oluşmasın. :)

Bende bu aralar yol bisikleti ne geçmeyi düşünüyorum bu konular benim için çok önemli bende yakından takip ediyorum ve konuyu açtığın için teşekkür ederim.

Kullanımına kısa sürede alışacağına eminim farklı tutuş pozisyonlarına sahip olabilmen sürüş keyifini de arttıracaktır bisikletin ve yolun kaliteside alınacak keyfi olumlu yönde etkileyecektir yalnız kullanacağın rota üzerindeki bozuk sektörleri ve mazgalları ezberlemek zorundasın yoksa bir anlık dalgınlık hem sana hemde bisikletine zarar verebilir onun dışında bir problem yaşayacağını sanmıyorum alışınca vazgeçemeyeceğini söyleyebilirim çünkü bisikletler ikiye ayrılır ; Yol bisikleti ve diğerleri

Bence alma Türkiye yolları malüm. İkisinide sat, bir tane downhill al. Türkiyeye en uygun bisiklet DH bence.

http://4.bp.blogspot.com/-dBjT8Rm1CHY/TgyArcrER3I/AAAAAAAACjs/9mYZsVi5CB0/s1600/Unknown-1.jpg

@Tuncay Üner

Hevesimi alt üst ettin,ayrıca DH kırılmaz diye bir şey yok.

@Tuncay Üner

O değil de, jantlara bittim. Fulcrum Racing Zero yazıyor galiba. Fiyatına rastgele bir siteden baktım, 850 Euro yazıyor. İçim gitti beah! :)

@Umut Kılınç37

Cromoly yada hi-ten bulursan kıramazsın. Zaten kırabiliyorsan bisiklet kullanma.

Herneyse, şaka bir yana. araziden vazgeçtiğinde olay bitiyor. yol bisikletini de insanlar sürüyor. alışırsın her türlü.

@ahmetcan44

Bir gün öyle bir jantım olacak biliyorum. Hatta daha iyisi. :cool:

@Umut Kılınç37

1- Gidona alışması zor değil. Hatta yol bisikelti gidonlarının bilekler için daha rahat bir tutuş poziyonu var. Yola alıştıktan sonra diğerine alışması sorun asıl. Eğer bisiklet sana göre ayarlanmış olursa da hiç sıkıntı çekmesin. Sürüş pozisyonu belki 1-2 sürüş zorlayabilir o kadar.

2- Virajlara girmesi için tasarlanan bir bisiklet zaten. O nedenle dağ bisikletine geçtiğin zaman tekrar sıkıntı çekersin.

3- Sert zeminlerde bisikletini sürebilirsin. Sıkışmış toprak yol vs. sıkıntı çıkarmaz sana. Fakat zemin gevşemeye başladığı zaman sıkıntı çekersin.

• Beğen
Tepkiler: Umut Kılınç37
Gökhan hocama katılmakla beraber yol bisikleti öyle kırılan birşey değil yahu :), mtb ci arkadaşlarla araziye bile girdim geçenlerde cyclocross gibi gayet hızlı ilerledim (100 psi 25c lastiklerle) onun haricinde çok aşırı mıcırlı yol çalışması olan yerlerden gidip 3-4 basamak merdiven indim, yol bisikleti hassas yada narin değildir.

Fren mesafesi mtb ye göre yetersiz herşeyi önceden planlamak gerekiyor özellikle şehir trafiğinde yada grup halinde ilerlerken kimseye gereğinden fazla yakınlaşmamak gerek. Sürpriz yaşamak istemiyorsan mazgalları ezberlemeni tavsiye ederim.

1-Gidona alışması zormudur?

Değildir, tam tersi daha büyük kontrol hissi düz gidona dönüşünde seni zorlar. dropbar kraldır.

2-Virajlara girmesi ve fren mesafesi dağ bisikletlerine göre nasıldır?

dağ bisikleti çocukluğumdan beri kullanmadım ama yol bisikletini daha çok bir araç gibi düşünebilirsin, virajı düşünmen, freni düşünmen gerekir. bunları zaten bir süre sonra kas hafızan senin yerine yapar.

3-Yol bisikletine geçmek için dağ bisikletimi ve eski çift süspansiyonluyu satmam gerekiyor,bu nedenlede araziden vaz geçmem gerekiyor ama şimdiye kadar girdiğim yerler öle çok sert yollar değil sadece birazcık küçük taş buralara yol bisikletiyle girebilirmiyim?

Türkiyedeki yol bisikleti korkusunun en büyük nedeni ekonomik problemler, eğer birşey olursa nasıl tamir ederim vesaire. zar zor alıyoruz haklıyız. ama bu risk alınmaya değer. ayrıca bahsedildiği kadar hassas bir alet değil bu. bir süre kullanınca anlıcaksın. ferrari almıyım suzuki jip alıyım daha sağlamdır.. demek gibi birşey bu. atlama zıplama, şehirin doğasına ayrıkı, insanları rahatsız edicek garip hareketler yapmadıgın sürece yol bisikletiyle giremiceğin yer yoktur. avrupada dağ bisikletinin yollarda kullanılmama nedeni kimsenin kaldırıma çıkma uçma kaçma kırmızıda geçme gibi gereksinimler göstermemesidir. pek tabikide burdada sadece yolu takip ederek yaşayabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Umut Kılınç37
Geri