Scudo Sports

yol bisikletini tur bisikletine çevirmek

Tepki
19
herkese merhaba son zamanlarda kendime gore uzun mesafeli yollar kat etmeye başlayınca tur sevdasıyla yanıp tutuşmaya başladım. Gitmeyi planladığım güzergahta 50 km kadar toprak ve taşlı yol mevcut. Şimdi ben diyorum ki benim bisiklete açılı gidon boynu, biraz daha kalın jant ve dişli lastik ve sele borusuna da çanta bağlamak için gereken zımbırtıdan taksam olur mu. Toplamda 300 km yol. dişli konusuna gelirsek çok sıkıntı yaşıyacağımı sanmıyorum antremanlıyım zaten. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Birde fren kalın jant koyarsam kurtarır mı

Scudo
bir ara bende bu konuyu düşünmüştüm ancak şu sorunlarla karşılaşabileceğimi düşünüp vazgeçtim1- bisikletiniz kalın lastik takmaya uygunmu(benim yol bisikletime kalın lastik uymuyor)2-daha dayanıklı jant seti için gerçekten masraf etmek istiyormusunuz,3- yol bisikletlerinin vites sistemleri hassas olduğu için stabilize yollarda sıklıkla vites ayarınız bozulabilir bunu göze alabiliyormusunuz.sonuç itibariyle 2-3 günlük turlarda yüksüz olarak yol bisikleti kullanılabilir.arazi çok bozuk değilse bir noktaya kadar yol bisikleti idare edebiliyor.size tavsiyem yol bisikletine masraf yapmak yerine biraz daha para koyup benim gibi tur bisikleti alın

Yapmanız gerekenler şunlar;

İlk önce çok telli bir jant seti alın. Giriş seviyesi yol bisikletlerinde bulunan 36 veya 32 telli ağır setler işe yarar. Bunlar az telli setlere göre daha sağlamdır, tek kırmanız vs. çok daha zordur

İkinci olarak alabileceğiniz kadar kalın birer lastik alacaksınız. Yol bisikletlerinin izin verdiği en kalın ölçü 28C olur genellikle. Daha kalın lastikler kadroya sürteceği için kullanılamıyor. O nedenle 28C bir lastik işinizi görecektir. Dişli bir lastik gereksiz turlarda, o yüzden dişsiz lastik alın derim ben.

Yukarı açılı bir gidon boğazı alarak da sürüş pozisyonunu biraz rahat hale getirirseniz tur için bir eksiğiniz kalmaz.

Fakat şöyle bir sorun var. Yol bisikleti vites oranları genelde çok ağır olur. Bu nedenle turlar için 3lü aynakol ve arkaya da 28-11 veya 34-11 gibi büyük bir ruble işinizi kolaylaştıracaktır yokuşlarda

Geri