Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinin dezavantajları - Yol bisikleti önerisi

@yunus b bendeki tur bisikleti ile ( lastik 700*38c) gayet rahat 20-25 km hızla gidebiliyorum tabi kondisyonunuzada bağlı bir durum zamanla artırabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Mehmet 38
Scudo
@yunus b
Ben de yol bisikleti kullaniyorum, yaklasik 20 yildir.
Soyle ozetleyeyim, benim yol bisikleti kullanmaktaki amacim hiz degil. Akici bir sekilde gidecegim yere ulasabilmek. Hiz gereken yerde de hizli gidebilmek. Cunku yol bisikletinin en buyuk olayi bence gerektiginde seri agressif ve atak olabilmesidir. Evet bunlari mtb ve city bike'larda da yaparsin ancak daha buyuk enerji harcaman gerekir. Yani kisacasi yol bisikleti demek, daha az enerjiyle daha iyisini yapabilmek demektir. Temel faktor hiz degil yani.
City bike ile de rahat edersin. 25 ortalama da tutturursun. Zor degil. Ancak ayni yolda ayni ortalamada harcadigin enerji, yol bisikletiyle harcadigin enerjiden daha fazla olur. Cunku isin icinde agirlik, aerodinami, serilik gibi unsurlar mevcut. Lakin alacagin city bike ortalama agirligi 12-13 kg olacak. Yol bisikletinde ise 9-10 kg arasi. Kafadan %25 oradan farkediyor zaten.
Bazi sehir efsaneleri vardir; yol bisikletinin lastigi cabuk patlar, kayarsin dusersin, narindir gibi. Uygun lastik kullanir ve dikkat edersen bunlarin hicbiri olmaz. Benim 20 yilda sadece bir kez lastigim patladi, oda kendi salakligimdan. Dogru basincla kullanmak gerekiyor.
Yol bisikletlerini camdan yapmiyorlar, gayet de saglam. Dusunuldugu gibi degil.
Rahatlik... Bu konu, sele ayari, gidon ayari ve gidon yuksekligi gibi degiskenler yardimiyla ayarlanabilecek bir durum. Dogru pozisyonu zaman icerisinde kendin deneme yanilma yontemiyle bulacaksin zaten. Yeter ki aldigin bisikletin kadro boyu sana uygun olsun.
Uzun zaman sonra ilk kez city bike kullandim. ctesi aksami arkadasla bisikletleri degistik. O kadar alismisim ki yol bisikletine, o bisiklet bana kamyon gibi geldi. Ki adamin bisikleti specialized marka. Dusun yani.ver dedim bisikletimi al bisikletini.
Sana yol bisikleti kullanmanin avantajlarindan biraz bahsetmek istedim. Dezavantaj mi, biraz dafa fazla onune bakman gerekebilir. Onun disinda baska birsey yok.
Basip gidiyoruz iste...

@yunus b Mesajlarınızdan anladığım kadarıyla size Flat Bar (link) gayet uygun olur, Karbon maşa, sora set, 10kg, yol bisikleti ile de aynı geometriye sahip sadece gidonu biraz yüksek ve flat bar. Fiyatına göre gayet kaliteli bir bisiklet. Ben de h.içi işe gelip giderken (15-20km) kullanmak ve h.sonu 40-50km'lik turlar için kullanıyorum bisikleti. İlk başka dağ bisikleti almıştım, daha sonra kilitli maşası olan bir şehir bisikletine geçtim, sonra o maşanın büyük çoğunlukla kilitli kaldığını, yokuşlarda da dik pozisyonundan dolayı pek rahat edemediğimi fark ettim, Btwin fit5 aldım, Triban 520 ile hemen hemen aynı flat bar olmasının şehir içi sıkışık trafikte faydasını görüyorum gidona barend de eklerseniz özellikle yokuşlarda ayağa kalkıp pedallarken çok iyi oluyor. Eğer ikinci el temiz fit5 de bulabilirseniz (850-900) civarı alınabilir.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Yusuf G. Triban 520 güzel duruyo ve tavsiye ettiğinize göre btwin markasından memnunsunuz.Ancak bisikletimi bisikletçiden almak istiyorum.Bursada da decathlon yok maalesef.Sedona 410 veya carraro 327 bakıyorum.Kilitli maşa olayı ilk başta önceliklerimdendi ancak maşanın sürekli kilitli konumda kalması gerekeceğini düşündüm ve sabit maşa da karar kıldım.Sabit maşalarda genelde v fren olduğu için o konuda kafa yormama pek gerek kalmadı.Bisikleti alacağım zamana kadar 2. el ürünleri takip ediyorum.Bursa içi güzel ve uygun bir bisiklet bulursam yol olur tur olur değerlendirmeyi düşünüyorum

@yunus b Sedona 410 da güzel bir tercih olur. Fiyatına göre gayet güzel bir bisiklet.

@Kuzey Ege Öyle bir anlattın ki şuan yol bisikletine aşırı derecede tav oldum.Ama bugün bisikletçide selesinde biraz duriyim dedim çin işkencesi gibi geldi.Alışkın olmamam kıyafet veya sele gibi diğer etkenlerden de olabilir tabii.Hatta inşallah bu sebeplerdendir.Rahatlığı dışında bisiklete oturunca kendimi jet kokpitinde gibi hissettim.pedalı çevirsem uçacakmışım gibi bir his verdi.Ama şu yeni başlıyosan yol bisikleti alma diyen ve azımsanamayacak kesim kafamı karıştırıyor.

@Kuzey Ege Öyle bir anlatmışsın ki yol bisikleti almadığıma pişman edeceksin,Sedona 345'i daha yeni almıştım oysa ki :)

@Miriel On nümero bisikleti almışın bisiklet seçimi sayfalarında dolanma kafan rahat etsin :)

@Miriel
Canin sagolsun be dostum, bisiklet olsun da ne olursa olsun. Ne oldugu ve nasil oldugu inan hic onemli degil. Mutlu musun, onemli olan o. Yol arkadaslarimiz onlar bizim ya, canimiz cigerimiz sevgilimiz.
Yol olur mtb olur city olur, tekerlegi donuyor mu, gerisine takilma, diger hersey yalan.
Hayirli ugurlu olsun kardesim, kazasiz belasiz, mutlu mesut...

@yunus b
Seledeki iskence olayini tayt ile cozuyoruz :) ben 21 sene once bisiklete yol bisikleti ile basladim. 40 yasindayim ve hala yol bisikleti kullaniyorum. Kokpit olayi iyiydi bu arada. :)

@Kuzey Ege Hiç kaçarı yok o taytı giyecez değil mi? :( R0 derken? yanlışlıkla mı yazdınız bilerek mi?

@yunus b
evet, maalesef. ama zamanla alışıyorsun. ayrıca sadece tayt ile kullanmak (şort giymeden) verimi acayip arttırıyor.
ben mesela turlamak için çıktığımda tayt giyiyorum, laylaylom için sağa sola takılmak için çıktığımda jelli sele kılıfı kullanıyorum. her ne kadar kılıf bisiklete yakışmasa da iş görüyor önemli olan o.

@Kuzey Ege Peki yol bisikleti olarak bu ikisi nasıl sizce
(link)
(link)
1310 lira olan aradaki farka değer mi? veya sizin bu seviyede önerebileceğiniz var mı?

@yunus b
ikinci linkteki claris setli olan gayet güzel bir bisiklet, kullanan bir arkadaşım var ve çok memnun. fakat şöyle bir durum var, eğer alırsan aldığın gibi lastiklerini değiştirmen lazım çünkü çok kötü. bu da sana yaklaşık 200 TL'ye patlar. yani 1500 TL gibi düşün. ama claris kötü bir set değildir. bizim buradaki birçok arkadaş genelde fransa bisiklet turunda, giroda falan yarıştıklarından pek beğenmezler ;)
bu rakamların altında da sıfır bisiklet alman zor gibi. salcano sora 040 kullananlara da bi sor istersen, ben o konuya hakim değilim çünkü. memnunlar diye biliyorum.
ayrıca carraro 022 ve sedona 610 da önerebilirim. bütçe aralığında önerebileceklerim bunlar.
sahibinden.com'u da ara sıra tırtıkla. bazen güzel aletler düşüyor, görüyorum. bak, beğendiğin veya düşündüğün bir şey olursa haber ver, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
mosso fena bir marka değildir. eşimin bisikleti de mosso, yeni aldık, inceliyorum, gayet güzel ve akıcı hafif bir bisiklet. mosso iyidir.

@Kuzey Ege Teşekkürler.Lastik değişecekse sedona almak daha mantıklı gibi duruyor aynı fiyata gelir aşağı yukarı.Bisiklet sezonu da kapanıyo artık maaşımı elime alınca gidip bisikletciye bakıcam elinde ne var ona göre seçmek zorundayım biraz.İkinci ele pek güvenemiyorum sıfırdan yanayım her zaman claris olmasın tourney olsun sıfır olsun.Yine de göz gezdiririm ilanlara Bursa da aşırı temiz birşey bulursam değerlendirmeye çalışıcam.

Benim uol bisikletim var hemde kralı ama boynumun ağrısından yine eski sisteme döndüm.Kadro boyu dogru sele ayarı vücut ergonomisi gibi komik şeyler söylemeyin hepsini yaladim yuttum olmuyirrr.:)
1) yol bisikleti hafif hızlı ve havalidir.
2) yol bisikleti pahalı asil ve ataktir.
3) yol bisikleti icin yol gerekir. Gercek yollar çukur olmayan kamyon döküntüsü olmayan süreki belli bir tempo tutabileceginiz asfalt yollar
4) yol Bisikleti icin belli bir km lik tecrube gerekir 23 lastiklerin hakkini vermek için
5) yol bisikletine gecmek için genç yaş gerekir yoksa sizi üzer.
6) sürmek için grup gerekir .
7) yol Bisikleti icin gerekir de gerekir. ;))

Sehirde yaşıyorsanız alırsın bir sehir bisikleti mesela fx 7.5 bakarsın keyfine. Ne boynun ağrir ne sırtın. Pedala basarsin saatler sonea durup bidaha basarsin banamisin demez.
Haydi eyvallah

Scoot S10 full sram set
Trek fx 7.5
Goccia city zero
Saygilarimla

Bu gidişle bisikletçinin elinde bana uygun ne varsa alıcam.

Öncelikle selamlar.Az önce kayıt oldum ve konuyu ufaktan hortlatmış bulunmaktayım tekrardan..(ölümsüz konu :p ) abilerim yaşım 19 ve arkadaşımın carraro marka bisikletini kullanmaktayım.model vs pek bilmem hatta bisikletten nerdeyse hiç anlamam denebilir.Bana bi kaç yıl kullanmam için vermişti.Konuşmalara göre mtb bi bisiklet ki jantlardaki mtb yazısı bana bunu anımsattı birazcık da olsa.Asıl konuya geleyim,bu yıl sınavım vs bitecek ve arkadaşım istanbuldan bizim buraya (kırklareli) gelecek.Haliyle bisikleti verince bi bisiklet almak istiyorum ama bu yol bisikleti olsun istiyorum.Dediğiniz gibi btwin 5 modeli makul müdür? Beni bi 4 5 yıl kadar götürme ihtimali var mıdır? Hani toplasanız hafta sonları 80 km yaparım max hafta içi de 30 civarı.Bu mtb ile 30 gidip 30 gelmem 2 buçuk saat civarımı alıyor 21 vites ve yorucu gerçekten.Yorum atıpta biraz ayrıntı ama anlayabileceğim şekilde bi yol bisikleti önerirseniz sevinirim.Giriş olacak ilk olacak ve pekte pahalı olmasını istemiyorum.Teşekkürler :)

@Jips

Corelli pierra 1.0 - 7.0 arası varyasyonları bak bunlara göz at derim. kadro türkiyede üretiliypr ki bence o yüzden fiyatı su an uygun ama ileride artacaktır.
Ben 800 tl vererek kron tx100 aldım. (cünkü korelli satan firma 120 kg olduğum için bana tavsiye etmedi bende alamadım. kron 130 kg garanti verdi neyse)
umit magnetic v
modeline de bir göz at derim. ön amotisörün bence bir faydasu yok. olmayan model olursa bir kaybın olmaz yanı

Yol bisikleti istiyorum şu boynuzları olanından bayağı bir yol yapmayı düşünüyorum da :) birde ikinci el almak mantıklı mıdır pek bi parça bilgim olmadığı için kazıkta yemek istemiyorum pek ama :/

Geri