Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinin dezavantajları - Yol bisikleti önerisi

konforu unutun arkadaşlar birde mazgal tramway yollarına dikkat 1 hafta içerisinde 2 defa düştüm bu tramway yolları yüzünden çapraz da girseniz eğer dikkatli girmez iseniz kendinizi yerde buluyorsunuz

Scudo
Giant scr 1 aldım ikinci el 1800 memnunum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba benim bu sene sinavim bitiyor ve dag bisikleti kullanmaya 13 yasimda basladim su an 18 yasimdayim 5 yildir kullaniyorum 2. bisikletime gectim ama artik sehirde cok fazla bisiklet surdugum icin bana dag bisikleti yetmiyor yol bisikleti alip butun sehri gezmek 80 kmlik yollara cikmak istiyoruk fakat yokus cok fazla oldugu icin asiri zorluyor ve hizlandigimda da pedal bosa donuyor kisacasi bisikletim su an benim icin yeterli degil ve yol bisikletine gecmek istiyorum karbon maşali aluminyum kadrolu ve 3000 tl nin altinda bisiklet onerebilir misiniz cok fazla arastirma yaptim gerek trek gerek mosso kron baktim fakat bir tek merida da 3770 tlye 2016 model scultura 400 buldum 2016 model oldugu icin artik kimsenin elinde yok yardimci olabilir misiniz
Ayrica set yukseltme konusunda da ufak bilgi verirseniz cok tesekkur ederim

@Scaeter Dağ bisikletiyle uzun seferlere gitmekte zorlandığınızı yazmışsınız. Yol bisikleti alıp hız yapmak istediğinizi söylüyorsunuz. 3000tl seviyesinde ihtiyacınızı karşılayacak bisiklet arıyorsunuz. Peki aklınıza yatan modelleri yazar mısınız ona göre yardım edelim. Bu arada tur bisikleti sizin için daha iyi olacağı kesin ne de olsa yol bisikletinin hızı dağ bisikletinin bayır rahatlığı esas alınmış yolda hız yaparsın dağda rahat rahat çıkarsın böylelikle

• Beğen
Tepkiler: Scaeter
Kilitli pedalla bir mazgala giriyorsun jant çöp oluyor. Bir ton para verdiğin lastik tek bir cam kesiğin de çöp oluyor, iç lastik patlıyor çöp oluyor.

Not: 100 liraya ön jant arıyorum ilgilenenler mesaj atsın

@JusTiMe benim aklimda carraro cr-052 var ama karbon maşa değil merida scultura 300 var 2016 modeli ama piyasada bulamadim kron rc3000 var ama onu da ileride setini gelistirebilir miyim bilmiyorum 2 haftada bir gibi 80 km durmadan yol yapmayi dusunuyorum onun disindaki amacim hiz ve performans bu arada btwin almayi dusunmuyorum cunku benim su anki mtb bisikletim btwin en ucuz segment fakat yine de ne frenleri ne vites gecisleri ne hidroligi memnun degilim lastigini degistirdim ciftini 80 tlye aldim bisan marka keske almasaydim aldigimdan beri arka ic lastigin havasi iniyor btwin de ki adam frenden ses geliyordu(v fren) yeni bisiklet oldugu icin ses geliyor dedi 5 ay gecti ustunden ses gitmedi en sonunda fren kaliperlerini degistirdim hala ses geliyor

@Scaeter carraro cr-052 karbon maşalı olarak alsana hepsiburada ve n11de istediğin fiyatlarda satılıyor bisiklet oradan taksit yapman bile mümkün boy mu uymuyor acaba?

• Beğen
@JusTiMe hic oralara bakmadim hep kendi sayfalarindan baktim bu arada bacal boyum 81 cm boyum 171cm sanirim bana 49 kadro oluyor o da small a denk geliyor

@Scaeter gerçi shimanonun 105 setli modellerine bakman senin daha faydana olacaktır :) tiagra seti senin ihtiyacını 1 ölçüye kadar karşılayacağından eminimde 105 olursa işte aradığım bisiklet buydu diyebilirsin :) Bu tanıma uygun senin bütçene uygun var mı benimde bilgim yok :D

• Beğen
@JusTiMe yani 105 set yapip biraz daha arastirmami oneriyorsun aslinda benim hedefim karbon maşasi olsun ve fiyati da maksimum 3000 olsun birkac sene sonra da 105 e yukseltirim diyordum yani mesela claris veya sora olsa birkac sene sonra da 105 yaparim diyordum peki her bisiklet yukseltilmeye el verisli mi ?

@Scaeter bahsettiğin özelliklerde bir bisiklet ne yazık anca ikinci el ile mümkün. Mosso’nun 105 TCA 735 modelinin ikinci elini o fiyatlara bulman mümkün. Kadro olarak senin ölçülerin çoğu markada XS yada S size olarak geçiyor.

• Beğen
@hydrocon @JusTiMe biraz daha arastirma yaptim sora setli 3000 tlye 2017 model mosso buldum n11 de karbon masali ama onlarin da kadrosu olmuyor 51 kadrosu var birde ben sora setimi ilerde 105 e yukseltebilir miyim ?

@Scaeter alıcağın bisikletin ömürlük olması en iyisidir. Ama soruna cevap istediğin her vites setine geçiş yapabilirsin mantıklı olur mu onu bilmem ben :) Bu arada kadro olarak 52 senin idealin

• Beğen
Tepkiler: makifir ve Scaeter
@JusTiMe cok tesekkkur ederim cok yardimin dokundu bu saate kadar tuttuk seni umarim ilerde bu forumu okuyacak arkadaslara da faydali olur @hydrocon sana da tesekkur ederim vakit ayirdigin icin biraz daha arastirma yapmam gerekiyor birde firsatlari kollamam lazim sanirim son olarak hic btwinle bir deneyiminiz oldu mu Triban serisi ile ?

Btwin deneyimim olmadı ama donanım yükseltme işi her zaman genel hesabı, astarı yüzünden pahalıya getirir. Almışken ikinci el temiz 105 setli bir alet al diğerlerinde aklın kalmaz. Sora grupset kullanıp daha iyi bir şey bakacağın zaman daha fazla zarar edeceksin emin ol.

cidden 2.el mosso reborn 105 almak falan çok daha güzel olacağından eminim ya da diğer modellerden carraro cr-062 mesela

@JusTiMe @hydrocon peki ikinize de tesekkur ederim cok faydali oldu aslina bakarsaniz artik hedefim ikinci el temiz bir bisiklet bakmak eger bulamazsam internet firsatlari

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Kardeş, bende yakın vakitte dağ bisikletinin günlük verdiği şehiriçi hamallıktan ötürü aynı düşünceyle yani 3000 lira altı yol bisikleti arayışlarına girmiştim ve carraro rc-052 ye karar vermiştim ki benim de boyum 1.73 s veya s/m beden olarak geçiyordu. Bir kaç hafta kadar araştırma yaptıktan sonra sora setli 052 ye karar vermiştim. Son araştırmaları yaparken bir tanıdığım sora alma pişman olucaksın 1 ay içinde o set seni karşılamaz , 200 300 lira daha koy 105 li 2.el kovala dedi lakin peşin imkanım olmadığı İçin taksitle alıcağım için tiagra lara bakmaya başladım ama fiyatlar bana ağır gelince vazgeçtim ve 052 yi almak İçin bayiye gittim , ne tesadüf ki benim beden o gün sabahı satılmıstı. Ne yapıcam derken gözüme mavi bir merida yansıdı tiagra setliydi ve benim bedenim kalmıştı uygun bir pazarlıkta 3 500 e kadar indirip Merida scultura 300 ü aldım , yaklasık 1 aydır kullanıyorum günlük 20-40 km arası ve bisiklet lastikleri dışında muhteşem. Naçizane arkadaş tavsiyesi sora almamandır. Uzun tuttuysam helal edin hakkınızı! hayırlı günler , tekeriniz düz bassın.

• Beğen
Sora ile Tiagra arasında öyle çok fark yok. Tiagra'da vites geçişleri biraz daha iyi.

Donanımlara bu kadar takılmayın derim ben. Bir bisikletim Ultegra donanımlı, bir tanesi Tiagra/Sora/Microshift. Hiçbir fark yok aralarında. Ultegra olanda vites değiştirirken aynı anda 2/3 vites birden değiştirebiliyorum, tek fark o :D.
Şunu bilmenizi isterim donanımlarda fark eden şey ağırlık. Yoksa "birinin teknolojisi daha gelişmiş", "daha hızlı gitmeni sağlıyormuş", "vitesler akıyormuş" gibi bir durum yok. Doğru ayar yapıldığında Claris de, Dura-Ace de, Microshift de aynı işi görür.

Donanım yükseltmek zevk ve hobi işidir. Paranız ve vaktiniz varsa değiştirirsiniz, gözünüze güzel görünür, hoşunuza gider. Onun dışında çok da bir esprisi yok :).

Geri