Donanım konusunda forum üyesi bir arkadaşın sözü aklıma geliyor:''Paran varsa iyisini alırsın;paran yoksa bu gerekli mi diye sorar durursun.''Bu iş biraz böyle malesef
Keşke herkesin Dura ace Di2 olsa
Keşke herkesin mükemmel donanımı olsa en nihayetinde hepimiz sokak arasında başladık ama işte insanoğlu nun gözü aç , tatmin olmuyoruz yoksa hepsi 2 tekerlekli , pedal çevirdikçe gidiyor. Ek olarak donanımı donanım yapan verdiği hissiyat yani onu da unutmamak lazım
Benim için en iyi set ayar sıkıntısı yaşatmayan settir. Tiagra 4600 kullanıyordum kollar çok büyük olduğu için sadece kolları 105 5700 yaptım. Biraz sorunlu ve yaşını başını almış bir setti. Şimdiki bisikletim de Tiagra 4700 dilimi ısırayım tek tornavida vurmadım ayar civatalarına yaklaşık 3500-4000 km olmuştur.
@Scaeter mtb ile zorlandığınız yokuşlarda yol bisikleti aynakolu ile şu anki performansınızla daha da zorlanırsınız. Düz yolda evet çabuk hızlanırsınız ama yokuş çıkmak için aknakol dişli oranları bakımından mtb daha az zorlar.
@Kayaemre
Bence sadece birinin size sora alma demesiyle insanları sora almamaya yönlendirmek yanlış. Kendim kullanmadım ama eminim iş görecek bir settir. Bisikletiniz hayırlı olsun, fotoğraf isterük
@hamlet2006
Doğru. Bisikletçimde aero kadrolu dura ace bottecchia gördüm. 35 000 liraymış ve sipariş üstüne gelmiş. Alan kişinin ilk Bisikleti olacak. Bizim paramız olsa yurt dışından getirmek için 40 takla atarız. Bisiklet öyle duvarda duruyor kaç gündür. Ben 1060 liralık bisikletimin kargosunu balkonda bekledim bir gün boyunca. Çok ilginç :rolleyes:
@Pamuk lastik konusunda iyi bir marka alırsanız pek çöp olmuyor turda yarısı kırık bira şişesi üstünden geçti arka teker sol şeritte arabaya fırladı frenleme yaparak geçtiğim halde lastik de kesik yoktu
@Mustafa Zeybek sağolasın kardeş , elbette sora kötü değil , hiçbir set kötü değil doğru kişi o sete özenle bakar sorunsuz sürer zevkini de alır lakin bide bazı sürücüler var sürmesini çok sever ama bakım işlerinden pek anlamaz yada uğraşmaz bu adamlar İçin işte sorunsuz set bile sorun olabiliyor haliyle en az sorun çıkartacak set arıyoruz. Yoksa ben dağ dan ilk geçerken Claris düşünüyordum hatta alma arifesinde iken bir başkası satın aldı daha sonra vergilerle fiyatlar baya artınca ister istemez 200-300 verip sora ya bakmaya karar verdim ki sora alıyordum ama forumlarda vites geçişleri sert olduğu vb. Bir çok yorum görünce bir yakınımın da tiagra al sora hem ağır hem sert diyince ve elime de merida gibi bir fırsat geçince kaçırmak istemeyip aldım.
@Pamuk jant çemberini değiştirirsiniz. Lastik için de olması gereken havayı basarsanız öyle bir şey olmaz. Olursa da binde birdir. Bir düşünün o kadar olsa bunca insan biner mi bu merete.
@Kayaemre Aynı bu şekilde bağlı bir bisikletim (Kron xc150) gitti merdiven boşluğundan. Evde bisikletler için ayrı oda yaptım artık orada tutuyorum hepsini. Üzülmeyin.Mustafa Bey çok haklı.
Senin lastik iyi o zaman ya ben sahilde düz yolda sürerken patladı. Kullandığın lastik ne ?
@Cem cm
5 km/s ortalama ile mazgala girdiğim halde jant bu hale geldi. Jant çemberi bedavaya değişse şimdi gider değiştiririm. 100 lira sadece çember örüm parası ile 150 lira desek aynı fiyata 2. el jant geliyor. Arka jantta yamuk onuda akort ile düzelttiler aynı yerden bir darbe daha alsa onuda değiştirmem gerekecek 300 lira desek. Jant setinin sıfırı 450 lira civarı.
Lastik 100-130 psi arası destekliyor ben 110 psi da kullanıyordum. Benim lastik patladı yani böyle şeyler oluyor.
Sürmek için bile bir ton para harcamak gerekiyor parası olan biner parası olmayan binemez. Karbon kadrosu çatlayınca komple bisikleti değiştirenlerden değilim yanlışınız var.
3 oldu ama ya her gelen yanlış bir şey yapmışım gibi mesaj yazıyor
Dağ bisikletlerinin genelde lastiklerinin basıncı düşük olduğu için ve lastik dış katmanı daha kalın olduğu için yamulma veya lastik patlaması olmazdı. lastik fiyatı azalınca dokuma sıklığı da azaldığı için daha kalın ve sert bir lastik olur performans için yapılmamışsa lastik daha dayanıklı olur.
Girdiğim mazgal da bu (link)
5km/s hız la girdim normal yürüme hızı. Dağ bisikleti ile girmiş olsam hiç bir şey olmazdı.
@trainspotting35@Mustafa Zeybek günü birlik sürüyorum haliyle evime hergün çıkartmak zor oluyor ve bina bi nebze güvenli . Onun dışında evin içine koysam sıkıntılı, öğrenciyim aile biraz ters bakıyor zAten sporcu olduğum İçin göz yumuyolar gine de teşekkür ederim düşündüğünüz İçin