Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinizde hangi lastiği kullanıyorsunuz?

Hangi lastik?

• Continental Grand Prix 4 Season

• Continental Grand Prix 4000S

• Continental Grand Prix 4000S II

• Continental Gatorskin

• Continental GatorHardshell

• Continental Ultra Sport II

• Continental SuperSport Plus

• Continental GP Force II and Attack II

• Michelin Pro4 Service Course

• Michelin Pro4 Endurance

• Michelin Pro 3-4 Race

• Michelin Dynamic

• Michelin Lithion 2

• Schwalbe Marathon Plus

• Schwalbe One

• Schwalbe Durano Plus

• Schwalbe Durano RaceGuard

• Schwalbe Marathon Supreme

• Schwalbe Ultremo

• Schwalbe Ironman

• Schwalbe Lugano

• Vittoria Rubino Pro

• Vittoria Zaffiro Pro

• Vittoria Open Corsa Evo CX & SC

• Veloflex Master

• Hutchinson Serisi

• Challenge Serisi

• Maxxis Serisi

• Rubena Serisi

• Diğer

• Toplam katılım
    939
@Murat B.

Yorumunuz için teşekkürler. Geçen yıl aşağıdaki lastikleri satın alıp, yol tutuşu konusunda ciddi sıkıntı yaşamış ve satmıştım.
(link)

Umarım Veloflex, bu açıdan daha sorunsuz bir lastiktir.:)

Scudo
@Erdal Yılmaz

Buna çok şaşırdım, çünkü şu anda bisikletime Vittoria Corsa takılı. Siz ne gibi sorun yaşadınız bilmiyorum ama benim tecrübem yol tutuşu en iyi olan lastiklerden birisi olduğu şeklinde.

@Murat B.

Vittoria Corsa'nın (siz de biliyorsunuzdur mutlaka) bir kaç değişik modeli var. Aynı lastikten söz ediyorsak eğer, yani beyaz yanaklı olan modelden, bozuk yol, ıslak zemin ve virajlarda, yola tutunma konusunda beni endişelendiren bir lastik oldu. Özellikle ıslak zeminde bisiklet altımdan çıkacakmış hissini yaşadığımı söyleyebilirim.

Lastiğe vurulan hava miktarına ne kadar dikkat etsem de, bu sorunu aşamadım. Belki de benim beceriksizliğim olabilir, yani lastiğin hakkını verememiş olabilirim. Sonuçta amatör sürücüyüm, yaşadıkça öğreniyorum. Ben de son çare lastikleri sattım, alan kişi umarım memnundur. :)

Bu arada Veloflex'leri sipariş verdim, siz dahil yorum yapan herkese teşekkür ediyorum.

@akgulcemal 23'ten 25'e geçince çok ciddi bir konfor farkı oldu mu? Şu anda ben de sedona 610umda lugano 700x23c kullanıyorum 1 boy büyütmek istiyorum lastiği çünkü istanbul yolları için fazla ince kalıyor :s

@brkykrc her zaman 25 mm kulan dostum,hem konfor hem performans,araştır büyük tur olsun yarış olsun 25mm kulanan çok var,25 mm lastik bizim yolarımız için mutlaka gerekli,bu benim şahsi düşüncem,jant ve konfor için 25mm en güzeli.

yaklaşık 2.500km kullandım,
ön 6k arka 3k ömür biçilmiş fakat tam performans ömrü bu, yani daha da gideri vardı ve çok memnundum,
aldığım gün zeminen kesilmiş demir girmesi haricinde patlamadı,
Challenge latex iç lastik ile kullandım sürekli ön 85 arka 95psi şeklinde ve konforlu bir lastik cidden.

Islakta ve stabilize yolda memnundum.

bu sitede 47€ lastik + 15€ kargo + 9€ gümrük ödemeniz gerekli, yaklaşık 280TL yapıyor,
Direkt İtalyan sitelerden veya bekleyip wiggle üzerinden yeni stoktan daha uyguna alabilirsiniz.

@Erdal Yılmaz

@fahrettin akansu

wiggle'dan alacaktım ancak, 700x25c tane fiyatı ne hikmetse 42$, 700x23c ise 25$ olarak görünüyor. 700x25c alacağım için, bikecomponents sitesine ekstradan kargo ücreti ödemiş oldum, ona rağmen 25c wiggle'dan daha ucuza geldi.

bikecomponents sitesinde, kargo dahil 243 TL fiyatı var şu an. 8-9 euro'da dediğiniz gibi vergi çıkacaktır. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

42 dolar olan zaten siyah renk stokta yok :/
geçen seneki alışverişimi kontrol ettim tanesini 32 dolara almışım wiggle'dan,
o zamanlar bu tutar gümrüğe de takılmadığı için ciddi cazipti o kur ile 170TL filandı sanırım maksimum ödediğim.
mavi ve kırmızı var ama yanak değil hamuru renkli olduğu için her bisiklette estetik durmuyor,
aynı hamurun siyah yanaklısı da Corsa modeli aklınızda olsun, memnun kalırsanız stoğa göre ondan da alabilirsiniz ilerde.

@Erdal Yılmaz

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@brkykrc Beklediğimden büyük oldu aradaki konfor farkı ama bunda eski lastiklerin lugano olmasının da farkı var bence sonuçta iki lastik arasında bayağı seviye farkı var.Bundan sonra 23c kullanmam büyük ihtimalle.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Michelin Dynamic Classic

triban 520 bisikletime maraton plus 700 x 25 kullanıyorum kabul ağır bir lastik ama ben zaten tur amaçlıda kullandığım için memnunum

Maxis detanador

Galaxy S7 Edge cihazımdan gönderildi

Continental Grand Prix 4 seasons.
Islak, kaygan zeminde virajlarda yol tutuşu çok başarılı. Sıcak asfalt üzerinde henüz kullanmadım ama ciddi bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum.

Dosyalar

• IMG_0374.JPG
    IMG_0374.JPG
    213,6 KB · Okunma: 99
  • Beğen
Tepkiler: Volks ve ysnakblt
bike-components.de sitesinden satın aldığım, Veloflex 25c lastikler 1 hafta içinde elime ulaştı. Lastiklerin çift fiyatı 47 euro. 8 euro vergi ödedim.

Umarım sorunsuz, kazasız belasız kullanırım. Kısmet olursa, yol tutuşu ve performansı hakkında ilerleyen günlerde bir şeyler yazabilirim.

Yardımcı olan herkese tekrardan teşekkür ediyorum. :)

İkinci el aldığım bisiklette 28c Schwalbe pro one çıktı. İlk uzun yol deneyimimi sabırsızlıkla bekliyorum. Zira 80psi basılmış 28c lastiğin konforunu çok merak ediyorum.

Bu arada aldığım bisiklette Tubeless olarak da kullanılabilen lastik var. Ama bayağı yattığı için lastiğin içindeki sealant artık özelliğini yitirmişti. Lastikteki deliği doldurmadı. Mecbur iç lastik taktım. Haftasonu sealant bulup bir şans daha tanıyacağım.

ilk defa takarken dikkatli ol iç lastiği yeme :)
devamında sıkıntı yaşamıyorsun ama ilk ambalaj hali kağıt gibi olduğu için diğer lastiklerden biraz farklıdır.

@Erdal Yılmaz

Michelin Ltyion 2 den sonra CST correre lx modeline geçmek istiyorum hem hafif hem dirençli uygun bir seçenek gibi görünüyor

Continental Grand Sport Race ilk yol lastiğim, bisikletin üzerinde geldiler bu yüzden nasıl olduklarını bilmiyorum ama iyi gibiler.

700x25 Hutchinson Equinox 2 kullanıyorum. Bisiklet in üzerinde geldi. Hamuru biraz yumuşak gibi geldi bana ama tutuşu çok güzel. Islak yolda da sıkıntı yaşamadım. Şimdiye kadar patlamadı . Zırhsız olmasına rağmen dayanıklı. İlerleyen zamanlarda göreceğiz durumunu.

Geri