Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletiyle en fazla hız

Scudo
Hocam kimseye değil lafım lütfen yanlış anlamayın. Yaşadığım coğrafya dümdüz, her yer kesintisiz bisiklet yolu, çok büyük rota avantajım var o sayede trolleyebilirim ortalama hız meselesini.

3-5 arkadaşı ayarlarsam tempolu sürüş için daha da artıyor bu avantaj. Pek çok arkadaşın yarısı kadar efor sarfedip benzer ortalama yakalarım diye tahmin ediyorum.

Tabi bu işin bir takım duzenlemesi de olmalı.
Min 40 km ve kesintisiz, strava/garmin duraklatilmadan yapılan sürüşler gecerli olmali.

Solo 37-38 yapan arkadaşlar görüyorum bazen strava'da, helal olsun diyerek basıyorum kudos'u.
40km şartını sağlamıyor ama 3 sene önce en hızlı grup sürüşü üzerinden bir mücadele olmuştu:
Strava KOM savaşları: Bostancı-Kaynarca, seri 4

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Uludağ Misi'ye inişte 77.3km. Araç sürücülerine güvenip bırakamıyorsun ki bisikleti yeterli bu kadar

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Gps ile çalışan Stravanın max hız verilerinin %100 gerçekle bağdaştığını zannediyormusunuz ?

Uygun şartlarda GPS hızı en güvenilir olanı. Konumu bulabilmek için uydulara olan bağıl hızını hesaplamak zorunda GPS çipi.

Bugün önceki rekorumu aştım. Önceki rekorum 63 Km/h. Aynı yolda aynı yerde bugün 64,6 km/h gördüm. :)
Bisiklet GTE.

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
konuyu canlandıralım 😁
haramidere rampa aşağı pedal çevirmeden 74km/s.
pedal basıp daha hızlı inmek yerine zaten kelle koltukta gittiğim için trafiğe ve yoldaki olası sorunlara odaklanmaya çalışıyorum.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Yol nasıl olursa olsun, bomboş rampa da olsa bisiklet 60 km/h i geçince fren yapıyorum.
Kenardan bir hayvan çıkar, yolda göremediğim bir şey olur, ne olur ne olmaz diyip güvenliği elden bırakmamak için böyle yapıyorum. Bu sınır benim için psikolojik olarak güvenlik sınırı.

Uygun şartlarda GPS hızı en güvenilir olanı. Konumu bulabilmek için uydulara olan bağıl hızını hesaplamak zorunda GPS çipi.
Google çok doğru göstermiyor. Demin videolarla kıyaslamalarına baktım, polis radarıyla ölçümü doğrulatmaya çalışıyorlar. Ort 4 km/h farklar oluşabiliyor. Muhtemelen GPS sinyalini telefonun yakalama kabiliyetinden. Waze bu konuda baya başarılı. Farklar 0-1 km/h'i geçmiyor. Bu arada polis radarları bisiklet hızını da ölçebiliyor. Trafik polisi arkadaşlarınızdan destek isteyin :)

Porschesi olan arkadaşlarınızdan da destek alabilirsiniz. Tüm otomobiller içinde en doğru km kalibrasyonuna sahip araçlar Porsche :komik:

Geri