Scudo Sports

Yol bisikletiyle en fazla hız

@NedensizPostalar

Ortalama hız mı 30-35 oluyor?

• Beğen
Tepkiler: Emrah GÜLEZ
Scudo
O yol sahil yolundan aşağı yukarı 13-15 km civarı , 50 dk alıyorsanız 15-18 km civarı ortalama tutturuyorsunuz. Sizin 30-35 km rakamlarınız anlık olsa gerek .Yol bisikletim ile kendim için konuşuyorum o yolda 25 km ortalama tuttururdum diye düşünüyorum.

@NedensizPostalar gidebiliyorum diyorsunuz öyle deyince herkez saatlerde 35 de gidiyo anlar.Biraz ayrıntılı yazın ki sorununuza derman olalım.Yol bisikleti 35 yapıyor mtb ile öyle deyince şaşırdım. :)

• Beğen
Tepkiler: Emrah GÜLEZ
@NedensizPostalar

@Nefer Seti'nin dediği gibi 15-18 ortalaman var o zaman.

Strava kayıtlarınızı rica etsem, özellikle de %10-15 eğimleri, 30-35 ile çıkan arkadaşlarımız eklerse sevinirim.

Teşekkürler

Mtb ile 2.25 lastik ölümcül ancak ben yinede böyle düz yolda 30 35 arası gidiyorum :( yol için her türlü takası göze aldım 1 haftadır şu konu açmak için çabalıyorum

• Beğen
Tepkiler: EGAH
Hemen Oleg Tinkoff'a ulaşın, senede birkaç milyonluk bir kontrat yapın...

Ne kadar uçuk bir performans iddia ettiğinizi görmeniz için şuna bakın lütfen:
(link)

20 bin kişi arasında %9 eğimde, 20'yi gören yok. İlk üç profesyonel bisikletçiler, hatta ikinci sıradaki Laurens ten Dam, o dereceyi 2013 Fransa Turu sırasında yapmış. Ve dediğiniz doğru ise siz yapılmış en iyi derecenin iki katı iyisiniz!

bir haftadır kullanıyorum, korktugum için fazla hızlı gitmiyorum.
ana yolda çok rahat 40-45 kmyi görüyorum.
hafif yokuş aşağı yol bulursam, kendime de güvenim gelirse 60-70 kmyi deneyeceğim
90km yapan kafası kırık arkadaşlarım var,ama daha kafayı kırmadığım için tedbirli gidiyorum.

az önce %10-15 eğimli yokuştan yukarı hafif ayakta hafif oturarak dengeli bi tempoda 35 kmyi gördüm

Yol bisikletimle bu aralar sadece okula gidiyorum ya da okul dönüşü ev civarında geziyorum. Okula giderken erken çıkarsam 21-22 ortalama, okula geç kalmışsam 30-35 ortalama oluyor. Okulun başındaki 200-300 metrelik dik yokuş (aşağı) dışında yol düz denebilir.

Sırtımda çanta, altımda pantolon arabalardan hızlı varıyorum okula. :D

@ertanmrtz

Yukardaki linkteki yazıda lastik çapları hakkında 2 tane link verilmiş. 700x23c için birisi 2125 demiş öteki 2096. Ben buna anlam veremedim. Birisi yardımcı olursa sevinirim.

21.89 kmMesafe
ortalams 19.21 km/h
Maks 47.17 km/h
34 m33 m
433 kcalKalori

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin Kara
Ya arkadaş bu forumda da nedense en hızlı, en güvenilir ve en kondisyonlu hep yol bisikleti kullananlar oluyor. Anlamadım gitti. Mtb denilince nevriniz dönüyor. Abi abartmayın bu kadar. Tamam yol bisikletleri görünüş, estetik ve hafiflik açısından güzel. Mtb den de doğal olarak daha hızlı gitmesi son derece normal ama bu mtb kullanan bir kişinin saatte 25-30 km ortalama tutturamayacağı manasına gelmez. En nihayetinde kimse "ben %5-10 eğimle saatte 30 km hız yapıyorum" demiyor. Düz yolda kondisyonlu ve gerekli ekipmana sahip birisi saatte 25-30 km arası bir hızı tutturabilir. Bunu yapanı Tinkoff ya da Etixx hemen kapmaz merak etmeyin. Gayet normal ve makul bir performanstır.

@ertanmrtz 70 olacak iş değil zaten. Ayrıca ben yıllardır mtb kullanıyorum ve açıkça itiraf ediyorum düz yolda kasmadan 50 asla yapamam. Zaten gördüğüm 50 km hızı düz yolda bırak saati 5 dk bile sürdüremem :)

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
Geri