Scudo Sports

Yol bisikletiyle en fazla hız

@caesar hocam ben her iki bisikleti kullandığım için aradaki farkı anladım burada mtb ile anlık 40 50 km hıza çıkılabilir ama bunu saatlerce sürdürdüm diyenlere inanmam :)

Scudo
Ortalama hızdan kasıt, (Avg) Averaj hızınız mı? Yoksa anlık çıkabildiğiniz ve bir müddet aynı hız ile sürüş yaptığınız hız mı?

Kimse mtb ile 30-35 göremez demedi zaten. Ancak yaptığınız turun tamamına ait sonuç, ortalama (Averaj) hızınızı belirlemektedir.

Yazarken bunu netleştirin arkadaşlar. Yanlış anlaşılmalara neden oluyor çünkü.

@mehmet ulaş dediginiz dogru. Ilk okudugumda 40 i gorunce aklkmdan sunu gecirdim ben ck zorlamama ragmen max anlik 37 girdum duz yolda. 30 u da 1 dk surdum dusmemek icin hizdan. Oldum sehir bisikletim bar gerci yol degil farki vardir ama ortalamam hep 17-20. Bunlari okuyunca uzuluyordum.

@Murat B.
O dediğim anlık hız.
Ortalama değil.
Yok gene de o hıza ulaşamazSın diyorsan km saatinin ayarlarında bi terslik var demektir

çok iyi sayılmam ama bir keresinde iki arkadaş sarayburnundan bakırköy petrol ofisi ne kadar, toplamda tam 14km yapıyor, ortalama 37,5km/s hızla gitmiştik.

edit: tarihini buldum, 13 eylül 2014 günü küçükçekmeceden Metin Bağcıoğlu ile beraber yapmıştık süreyi, ben stravayı açmayı unuttuğum için onun profilden linki ve ekran görüntüsünü atayım:

http://i1215.photobucket.com/albums/cc513/halilibrahimduran/eminoumlnuuml%20bakrkoumly%20circuit_zpswxwx2x2r.jpg

genel klasmanda 16. olmuşuz
(link)

@Melih Çolak

dostum melih sen ne diyorsun yahu ,ben acaip çalışıyorum ,bisiklete 250 dolarlık jantları takdım, tekerim 120 dolar toplam ,artı 28 hacim teker ve
öyle bi çıkacağımki kartepeye, hemde 99 km sonra ortalamam 50 olacak
yahu şaka yahu,,:komik:
işin doğrusu gene 12 saat sele üstü ve 2 saat 15 dakika mola olacak
evet gelsin bakalım 15.tur,
ya 14 haziran, hava muhalefeti olur ise, aynen 31 mayıs, 203 km pendik -bostancı artı 18 km daha ,ederi 221 km .....

@caesar Katılıyorum.Sadece İnce,dişsiz lastik takarak kondisyonu iyi olanlar yapılabilir kısa süreli kondisyonu iyi olmayan dahi yapabilir. Hatta daha büyük bir aynakol takılırsa daha da hızlı bile gidilebilir.

• Beğen
Tepkiler: caesar
Hafif bagaj yükü ile (2-3 kg), fazla eğimli olmayan 21 km'lik bir rotayı en hızlı 50-55 dk, genelde 60-65 dakikada tamamlıyorum. Ortalamam 20 km'nin üzerindeyse performanslı bir sürüş gerçekleştirdiğimi varsayıyorum. 12. viteste (ön 38, arka 15 dişli çarkta iken) yüksek kadansla (100'ün bir hayli üzerindedir sanırım) 30 km sınırında 2-3 km yavaşlamadan devam edebiliyorum. Şehir içi sürüş sağlıklı veriler almamı zorlaştırıyor. Hesapta olmayan yavaşlamalar, trafik ışıkları falan bir sürü değişken... İki yıllık deneyimle geldiğim nokta; 700x35C lastikli toplam 105 kg ile (14 bisiklet, 87 ben, 4 de bagaj sayarsak) amortisörü kilitli haldeki şehir-tur bisikletiyle, hafif rüzgarlı, inişsiz-çıkışsız, bol trafik ışıklı bir coğrafyada, 17 alt ve 22 üst sınır ortalamalarıyla pedallamaktayım. Fazla abanmayan, çok da oyalanmayan bir sürücü olarak diyebiliriz. Genel gözlemim de benzer donanıma sahip benzer amaçla kullanan sürücüler de bu verilerde dolanmakta. Öyle hızlı gideyim, yolların tozunu attırayım gibi bir derdim yok ama insan bir süre sonra çıtayı arttırma ihtiyacı hissediyor. Mesela 30'a yaklaşan ortalamalara fena özenmekteyim. Hele düz yolda 45-50 km hıza çıkmalar falan helal dedirtiyor. Başlıkla alakasız olarak şehir bisikleti verileri paylaşmış oldum. Bu ve benzeri karşılaştırma konularına yol bisikleti verilerini yazacağım günler kaçınılmaz şekilde yaklaşıyor :)

MTB bisikletiyle 30 yaptım 35 yaptım denilene itibar gösterilmesinin sebepleri var; mesela hiç birinin strava veya diğer uygulamalardan bir kaydını göremedik, MTB bisikletliler genelde dağlarda kullandığı için daha güce dayalı, tırmanışlarda daha iyilerdir diye biliyorum, uzun mesafelerde, yüksek hızlarda o kadro üzerinde bu ortalamaları yakalamaları gerçekçi bir ihtimal gibi gözükmüyor, ayrıca bunu yapacak adam gider yol bisikleti alır neden MTB kullansın diye de düşünüyor insan. Elbette deneme amaçlı yapılırsa kondisyonu iyi olan insanlar yapabilirler ama bence MTB'de 30km ortalamayla 20km süren bir insan, yol bisikletinde 37-38 hatta 40km ortalamayla bile kullanabilir ki bu muazzam bir kondisyon demek...

Konuya cevap vermeyi unutmuşum; okula gidip gelirken 23-25km, antrenman ve zevk için sürmeye çıktığımda ise 28 civarı diyebilirim :):)

@caesar

kartepe bisiklet takımında kerim mtb kullanmaktadır, kartepe öncesi istanbulda yapılan antremanlarda 50 km durmadan kerim bastı ,eğimler oldukça serttir bura dudullu-göçbeyli hattıdır.evet erkan közen yol kullanmaktadır ayna kolu 50-39-30 dur derecesi 2 saattir kerimin ise 2 saat 3 dakikadır bu da 3 dakika farktır, ama mtb 'de aynen başarıdır ,kondüsyonlu olan mtb 'de aynen basar hemde 50 km de ..bu iş 26 janta bakmaz üstündeki adamın gücüne bakar ,adamın altında yol vardır (53-39 ayna kol ) eğimlerde duvara toslar ve elinde çıkar ama kondüsyonlu olan vardır ,53-39 ayna kolla aynen fırtına gibi çıkar sürücüde bu iş biter..

Bir gün yine mtb ile Ağrı Dağı'na tırmanıyoruz işte, Tinkoff da takımı kapmış gelmiş bizim yanımızda tırmanış öğrensinler garibanlar diyerekten, saatteki hızımız ben diyeyim 30 sen de 45-60 işte. Benim frenler patladı arka arka düşüyorum 50-60 km ile Sagan'a 'olum bi el at gidiyoruz gümbürtüye' dedim. O da ' atarım abi ne demek ben eski kayakçıyım, bırak kendin bana' dedi. Böyle böyle derken zirveye varmışız, mangalı yakmışız. Rakı sofrasını kurmuşuz o biçim. Anadınmı? Snra bir iniş bir iniş o biçim. benim arka tekerden kıvılcım çıkıyor yani. Neyse bizde hikaye çok işte böyle, Tinkoff dayıya ' bak bilader bu antrenmandan sonra siz bu Giro mudur nedir oradaki bütün tırmanmaları kazanmadan gelmedin bir daha buralara, kadronuzu kırarım' dedim. O da 'Olur mu öyle şey abi, takım bugün sizden çok şey öğrendi, dağıtacağız Giro'yu sayenizde' dedi. Ben ve Çorumlu Ahmet bunları memleketlerine uğurlamak üzereykene Tinkoff benim yan cebe 8 milyon dalarcıklık çeki şıkıştırıvermesin mi? Benim devreler yandı o saat:'Bak bilader!' dedim. ''Biz ne yaptıysak bisiklet sporunun evrensel gelişimine hizmet için yaptık, öyle üç kuruşa satmayız bu tırmanış tecrübelerini!'' dedim. Zoruna gitti tabii enayinin!!!! yaaaa işte biz böyle tırmanışçıyız işte..... :)

@seffahcabbar komik mi? Az biraz kalite ve entelektüelite lütfen. Içinde bisiklet kelimesi geçen bir sitenin içindeyiz. Insan az biraz mükemmeliyetçilik Arıyor gerçekten..

@omur_ms hakikaten içler acısı durum :) size katılmamak elde değil. .

@apeironur
Evet yol bisikleti dümdüz yol izmir sasalı bisiklet yolu rüzgar arkamdan eserken maximum çevirebildiğim hızda max süratim bukadar . fazlasını zor yaparım heralde yada 52 diş bir ayna kol gerekir heralde.

• Beğen
Tepkiler: apeironur
@omur_ms
Forumdaki bazı arkadaşların kalitesini ve entellektüalitesini CB bisiklet turu ile ilgili konu başlığında yeterince görmüştük kanımca. En sonunda yönetici dayanamayıp mesajları sileyazmıştı kanımca.

hayırlısı olsun bakalım

Genelde km saatim 25 ortalama gösteriyor ama yolcu arkadaşlarla çıkarsam onlara ayak uydurarak 30 km hiz gösteriyor bu arada 26" mtb kullanıyorum ve lastikler 2.15, olay sadece kondisyonda, bir aralar iki günde bir antrenman yapıyordum ortalamam 32-36lara cıkıyordu, maksimum kaç yaptın dersen 77 yi gördüm yokuş aşağı ama tekrar deneyebilir miyim bilmiyorum sonuçta tehlike ;)

Yapin tabi kimse mtb ile 35-40 ortalama yapmayin demiyor kac kilometre sürdürdün diyor ya da biriniz de kanitlayin diyor. Strava diyor. Gps diyor. Susturun bizi diyor. Ben simdi duz yolda 2 dakika 45 le gidebiliyorum diye 45 ortalama yapiyorum desem diyemem dimi?

@Ahmet Onur Çakmak

Strava kaydı görmek farz oldu!

İddia makamında kanıt bekliyoruz.

Bu aralar yol bisikleti ile haftasonları en az 70kmlik tura çıkıyorum, strava ortalaması 25'i geçmedi. Trafiğin de etkisi var ama taş çatlasa 30 tutturabilirim diye düşünüyorum.
GPS ile alınan kayıtlar daha sağlıklı bence.

Bu arada max hız dakikalarla değil saniyelerle anca . ortalama yı 20 nin üstü tutmak benim amacım .

Geri