Scudo Sports

Yol bisikletiyle en fazla hız

@scitakoglu, maksimum hızınızın üst sınırı söylediğiniz gibidir belki ama belirttiğiniz koşullarda ortalamanızı arttırırsınız bence.

Scudo
Benim en fazla 15~16 oluyo yaptigim turlarda buyuk kondisyon eksikligim var demek ki :(
Bunda Istiklale de girdigim icin bayagi bi dustu

(link)

@apeironur
o max hızı yaptığım arkamdan esen rüzgar karşıma geçince ortalama böyle oldu :)

• Beğen
Tepkiler: apeironur
Check out my 11,9 km Ride on Strava: (link)

Benim en iyi derecem bu. Yolda yokuş yok denecek kadar az, başlangıç ve bitiş noktalari hiz yapmaya engel bölgeler. Sehir bisikleti ile ortalama 28. Zaten şehir içinde net bir ortalamdan bahsetmek zor.

100 km üstünde 25 ve üstü ortalama yapanlar yeterli kondisyondadır diye düşünüyorum öyle 30-40-50 kmlerde çok ama çok rahat 27-28 ortalama çıkarılabiliyor.. Hemde DAĞ bisikleti vites sitemi ile..

Kendime gelince; Ortalamalar 24 ve 26 km/s :) bence bu kadar yüksek kmlerde ve tırmanışlarda kendimce iyi bir ortalama tutturmuş durumdayım daha iyisine çabalamaktayım.

(link)

(link)

aha buda bisikelet.

IMG_20150506_160710.jpg

(link)
Buda yenilerden... telefonun gpsi sapıttığı için sonuçlar uçuk gerçek sonuç 25 ortalama...
Speed24.9km/h63.0km/h
Heart Rate140bpm170bpm
Cadence83186
Calories3,745
Temperature25℃
Elapsed Time8:40:39

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@mehmet ulaş

Ben kahkaha attım :D demek tek değilmişim.

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
Yol bisikletiyle sprintlerde rüzgar durumuna göre 60km'ye kadar çıkabiliyorum ve bunu 300 400 metre koruyabiliyorum.
Yokuş yukarı ataklarda %8 gibi bir eğimde 30km'ye kadar çıktım ama bunlar çok kısa sürüyor tabi 10 saniye kadar.
Düz yolda ortalama 35km ile 30-40 km gidebiliyorum tabi bu da rüzgar durumuna göre değişir karşıdan eserse rüzgar böyle gidemem. Rüzgar arkadan eserse 40 ile de gidebilirim.
Yokuş aşağı karşıdan rüzgar estiği durumda 75 ile gittiğim oldu rüzgar olmasa daha hızlı da gidilebilir.

%15 eğimi kimse 35 km hızla çıkamaz....

• Beğen
@Çağrı Soylu

Kesinlikle katılıyorum. O eğimde neredeyse imkansız... Pro yada pro'ya yakın bir seviyede olmayanlar için o ya da ona yakın eğimde en fazla 5-10 km süratle sürülebilir. Bir de rüzgar varsa o rampa ancak bisiklet elde çıkılabilir.

günlük 4km yol gidiyorum işe giderken mtb bisikletim ortalama 13KM hız ile gidiyorum. 600metreye yakın rampa çıkıyorum yolun bir kısmında. Yol düz olsa ortalama 20yi bulur diye tahmin ediyorum.

genelde iş yerime gidip gelirken kullanıyorum bisikletimi. 15 km mesafede iş yeri bazen güzergahlar değişebiliyor. Genelde normal tempoda 23-26 km/h ortalama ile gidiyorum. En iyi derecem 30km ortalamaydı. Ama 94 kg ve 1.75 boy olduğunu hatırlatayım :) ama normal bir yolda çok kasmadan giderseniz ortalama hız genelde 25 falan olur. Mtb'de ince tekerle kullandığımda aynı tempoda 20 km hızı ancak bulabiliyordum 5 km/h falan fark ettiği izlenimini edinmiştim. kalın teker varsa mtb de 18 km/h falan olur genelde. Yol bisikletinde 25 km/h olur

(link)

duzce akcakoca hattının bir noktasına kadar dumduz yol. o noktada yaklaşık 12 km'de 25km/h ortalama oluyor. tabi ufaktan ısınınca ve kendimi kasmadan. rüzgar arkadan eser biraz kendimi yormak istersem 35-40 civarına çıkıyorum onlarda en fazla 500m civarında. rampalar ise tam bir baş belası :D düzce hendek arası rampalarda 13-15 civarına düşüyorum. ama rampa candır ya yavaşta olsa çıkması tatlı

@Uğur Tefci Hocam bu hangi yokuşmuş ya 10-15 eğimli sizin 35 i gördüğünüz ?? Bu bilgiye göre Denizlide tırmanış kom u almak isteyen arkadaşlar üzülmesin; sizi örnek alsın. Honaz Dağı zirve, Uzunpınar, Güzelpınar ve Babadağ tırmanışlarınızı merakla bekliyoruz.

• Beğen
@caesar
@caesar dediğine tamamen katılıyorum. Bende bazen işe gidip gelirken bisiklet kullanan birisi olarak 2.25 lastiğe sahip mtb ile 25 km ortalamayı rahat bir şekilde görebiliyorum. İnsan biraz kondisyon yaptığı zaman bu hızlar hiçte sıkıntı değil.

Dosyalar

• Screenshot_2015-05-08-07-50-50.png
    Screenshot_2015-05-08-07-50-50.png
    34,3 KB · Okunma: 50
Hergün işe giderken aynı yolu gidiyorum(gidiş dönüş 30 km).... 20 km ortalamnın altına hiç düşmedim... Bunda düz yol olmasınında faydası var... İzmir sahil yolunda sürekli Mtb kullanan arkadaşlarla karşılaşıyorum.. ancak daha peşime takılıpta bana ayak uyduran çıkmadı :) yada benim peşine takıldığım biri.. Genelde hırs yapıp bi 100 m önde gidip sonra kenara çekiliyorlar.. Eğer bisiklet sporcusu değilseniz ve bir klupte antreman falan yapmıyorsanız.. 25km ortlama düz ve rüzgarsız bir yolda ortalama bir performans sayılır...Rahatlıkla 27-30 ortalamalara çıkılabilir ancak ; mtb oranları ve lastikleri ile çok zor...

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Ben sehir tur bisikletimle duz yolda 47.6 gordum bi 10 sn kadar .ortalama da 19 20 falan genellikle

2.2 race king.
ortalama hızım 19 / 23 arası - performans turu atarsam 25 / 27 arası
30 km/s ile rahat gidebiliyorum.
geçen ramazan gece turlarında transit yolunda gece 11 den sonra eve dönerken yenikapı - bakırköy arasını 35-40 km/s ile kapatabiliyorum.
kafama göre spint lerde max hızım 49km/s " yokuş aşağı değil düz rüzgarsız yolda " çünkü bacaklarım güzel :D
"no spd ile..."

ilerki zamanlarda klasik bi yol bisikleti toparlamayı düşünüyorum.
tüm arkadaşlara başarılar dilerim.

Geri