Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletlerinde devrim niteliğinde arka süspansiyon tasarımı

silvanesti

Üye
Tepki
16
İsim
Cengiz
Bisiklet
Giant
Craig Calfee'nin yeni tasarladığı arka süspansiyonlar, yol bisikletlerinin geleceğini değiştirecek gibi duruyor...

Tasarımın detaylarına ve fotoğraflarına aşağıdan ulaşabilirsiniz...

(link)

Scudo
Burda devrimlik hicbirşey yok, boyle bir şeyi Cinelli daha 80 lerde denemişti bile. Gecen sene de Pinorelle denedi. Ben yol bisikletinin klasik gorunumunun boyle bozulmasindan hiç hoslanmiyorum.

(link) benzeri uygulamayı pinarello k8 de de başlatmıştı uygulamada görmek gerek

• Beğen
Tepkiler: silvanesti
@Sadettin Z.
Ben büyük memnuniyyetle Sh-ı Ş ile değiştiririm. Lakin fikrinizi başlarken söylediğiniz Güzelim türkçe kelimesini bana ima ederek kullanmışsınız. Türk dili benimde ana dilimdir ve güzel olmasına güzeldirde ondanda üstünü benim kendi öz dilimdir. Fikrinizi başka bir şekilde ifade ede bilridiniz. Kaldıki SH, S. Ş konusuna lütfen burası bisikletle ilgili fikirlerimizi paylaştığımız bir forum. Resmi bir qazete falanda deyil, ne bu ciddiyet ve tavsiye hiç bir şekilde analayamadım. Türkçe klavye yoksa Sh yerine S kullaniniz yazmişsınız demek ki Sizin için muhtemelen mesele Ş deyil , kendi seçiminiz olan S yani Ş deyil S de olsa olar yeterki benim seçimim SH olmasın! Nedir bu ego Allah aşkına

@ilkin

Tarafınıza ithafen yazdığım mesajın içeriği metni kadardır, yan anlamlar ve çıkarımlar yapmaya, konuyu başı üzerinde amuda kaldırmaya hiç gerek yok.

Kaldı ki foruma üye olurken kabul ettiğiniz sözleşmenin 8. maddesinde de aynı ifade bulunuyor.

Anlayışınız için teşekür ederim.

Açıkçası hiç beğenmedim. Bilhassa fren sistemi hiç hoşuma gitmedi. Yani pek devrimlik bir şey yok.

ön maşa karbon arka çatal karbon olunca zaten titreşimi baya azaltıyor..güzelim makinelerin kimyasıyla oynuyorlar böyle baya bir gereksiz olmuş..

Manyetik süsüpansiyon yaparlarsa o zaman devrim olur bisiklet için.... :harika::harika:

@Serkan Mıstınoğlu
Demek istediğinizi anladım ama F1 araçlarında süspansiyon mevcut.
Süspansiyon sadece darbeleri absorbe etmek için değil tekerin olabildiğince yerden kesilmesini engellemek için de kullanılan bir sistem. Yol bisikletinde kullanım sebebi de bildiğim kadarıyla arnavut kaldırımı gibi yollarda performansı yükseltmek. Ben gereksiz olmadığını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Serkan Mıstınoğlu

Süspansiyonsuz o hızlarda aracın yere tutunması tahminimce imkansızdır.:)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@ilkin

Afedersiniz, ama gayet nazik bir şekilde doğru dilbilgisi kullanımı için yapılmış bir uyarıyı neye göre ego olarak nitelendiriyorsunuz?

Evdeki bilgisayarım İngilizce klavye, işteki Türkçe. Evdekiyle -mecburen- Türkçe karaktersiz yazıyorum, şimdiye kadar kimse bana bir uyarıda bulunmadı. Sizce niye? Harfler konusundaki kısıtlamayı, en azından diğer Türkçe kuralları çerçevesinde azami surette dikkat ederek bertaraf etmeye çalıştığım için olabilir mi?

Mesela "gazete" yerine "qazete", "hoş" yerine "hosh" yazmadığım için? Dahi anlamındaki -de ve -da'ları ayırdığım için belki de?

Burası bir bisiklet forumu olmakla beraber, benzeri bir çok forum gibi Türkçe dilbilgisi kurallarına azami dikkatin gösterilmeye çalışılması için ortak bir çabanın olduğu bir platform.

Siz de bence buna yardımcı olabilirsiniz, bu size bir şey kaybettirmeyeceği gibi, günlük hayatta da bazı kazanımlar getirebilir. Benden tavsiye..

@ilkin
"Deyil" diye bir kelime yoktur. "Değil" dir onun doğrusu.

@mtmecax

Peki ozaman şöyle bir soru sorayım. Süspansiyonlu bir bisikletmi yoksa süspansiyonsuzmu virajları daha iyi alır ve yere daha iyi basar.

@ilkin

arkadaşlar. arkadaşımız yanlış görmüyorsam Bakü de. ufak farklılıklar normal. uzatmayalım;)

Geri