merhaba, yeni baslik acacaktim, fakat aradigim konunun bu oldugunu gorerek, bu konuya yaziyorum sorumu:
65-70 kilo agirligi olan bir kisi, 15-20 kilo yuku, yol bisikleti ile tasiyarak nasil uzun tur yapar?
gidonu uygun boyun kullanarak daha konforlu hale getirebilir. bence uzun tur icin rahatlik konusunda cok da buyuk bir sorun yok.
esas sorum, (markasi henuz belli olmadigindan) ortalama bir kadronun bu yuku tasiyip tasiyamayacagi ve (muhtemelen kadroda bagaj monte etmek icin uygun delik olmayacagindan) bagaji nasil takabilecegim.
bagajin, ustte yere paralel gelip kadroya baglanan kismini dag bisikletimde uygun yer olmadigi icin kelepce tarzi aparatiyla sele borusuna baglamistim, ama orasi pek yuk tasimiyor, daha cok denge icin. bu yuzden zaten sorun cikarmaz. acaba uygun bir aparat bulup kadronun arka catalina (gobegin kadroya baglandigi yerin hemen ustune) bagaj koyulabilir mi? koyulsa da bu yuku ceker mi?
malum, maddi sIkIntilar, insani bir bisikleti birden cok amac icin kullanmasini gerektirebiliyor. o yuzden lutfen kolay yoldan tur bisikleti veya mtb onermeyelim.