Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol için zincir tavsiyesi

Tuncay Üner

Forum Bağımlısı
Tepki
614
Bisiklet
Trek
Limitim 100 lira arkadaşlar.

Zincirde aradigim sey saglam olmasi yani uzun sure dayanabilmesi.

Tum zincirler oluyor diye biliyorum ancak gerekliyse, aynakol sram ruble shimano.

Scudo
MerlinCycles'da indirimde Ultegra 6701 zincir var Tuncay (Rublenin 10'lu olduğunu tahmin ediyorum);
(link)

• Beğen
Tepkiler: avkebele
Teşekkürler. Merlinden daha önce alışveriş yaptınız mı? Deltada ayni zincir 15 lira daha pahali. Yurt disindan almak yerine oradanda alinabilir sanirim.

KMC X10SL

Alınabilecek en iyi zincir. Dura-Ace 7900'den bile daha iyi vites geçişleri olduğu söyleniyor. Ayrıca biraz daha hafif.
ebay'de oldukça uygun fiyata satılıyor OEM olarak.

Şu an 7900 kullanıyorum zincir olarak. Bundan sonra alacağım zincir bu olacak kesinlikle.

ek bir soru sorayım : zinciri ne kadar zamanda değiştirmek gerekir?

@Tuncay Üner

Fark o kadar mıymış ? :)
O zaman değmez bence. 5€'da kargo ücreti ödüyorsun çünkü..
Ben 21.05'te ısmarladım bir ürünü, 24.05'te elime ulaştı. Ama Delta'dan alırsan 1 günde gelir zaten :)

@emrahozkan

Zincirin uzaması ile ilgili.
(link)

Burada detaylı bilgi ve nedenleri var. Hatta zincirlerin ortalama ömürleri ile ilgili bir çizelge de.
En güzeli bir ölçüm aleti alıp kendiniz ölçmeniz. Belli bir sınırı geçince yeni zincir sipariş edip, geldiği zaman değiştirmeniz en mantıklısı. Bu sayede çekiş sisteminiz iyi durumda kalır her zaman.

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
@Gökhan Toros

Dediğin zinciri araştırdım. Oldukça iddialılar. En iyiden iki kat daha iyiyiz diyorlar. :D

Sevdim ben bu parçayı. Teşekkürler.

@Gökhan Toros

Gökhan bahsettiğin zincirin ebay deki linkini yazabilirmisin?

@Can Vural

Teşekkürler Can.. Madem kullandın zincir konusunda yorumunu da alalım.. :)

Ben Mtb bisikletimde Kmc zinciri kullanıyorum(ilkini 6000.km'de değiştirmiştim).Firma hakkında yeterli bilgiye sahip değilim ama Shimano'nun zincirlerinden kesinlikle iyi.Şuan taktığımız Kmc Z8 zincirimle 2 ayda 2300 km yol yaptım,bence Kmc piyasanın en iyisi.

Bu arada zincir için gerekli 1500-2000 km'de yada hangi sürede ne kadar uzadıysa o zaman değiştirilmesi gerektiğini okumama etmeme rağmen şöyle bir hesaplama yapmıştım.Yaz aylarına yakın sürekli bisiklet başında olduğum için ayda ortalama 500 ve üzeri km yapıyorum.Yılda 6000-8000 km arası yol yapsam zinciride 1500 km'de bir değiştirsem 5(7500 km)x20(zincir fiyatı)=100 lira.Bunun yerine yılda sadece bir kere zincir ve arka rubleyi değiştirsem(Zincir uzadığında arka rubleyi bitiriyor,ön aynakola şuan gördüğüme göre fazla etki etmiyor) 27 TL Shımano Ruble(Ucuz olduğu için yoksa tercihim Sram) + Kmc Z8 Zincir(20TL)=57TL.

Yani 7500 km'de 5 kereden 1500'er km'de zincir değişiminin maliyeti 100 Tl.
7500 km'de 1 kere Ruble+Zincir değişiminin maliyeti 57 Tl
Aradaki fark 43Tl

Ben 8'li sistem öğrenci işi bir tablo çıkarttım.Belkide bir dahaki değiştirmemde aynakolda'da hasar olabilir.Ben 50 liraya Xct yada Shımano Acera alırım,başka bir arkadaş 100 150 yada 400 liraya daha üst bir şey alır(gerçi yüksek donanım kullansam her 1500 km'de zincirimi değiştiririm:D) O zaman işler değişir hesaplamalar daha üst rakamlarla yer değiştirir.

• Beğen
Tepkiler: Barış Güney
@can akıncılar

1500-2000km zincir uzaması için çok çok az bir rakam. Şu an zincirim 2000km üstünde fakat en ufak bir uzama belirtisi bile yok. Ek olarak zincir ölçüm aletleri çok çok ucuz ve basit aletler. eBay üzerinden özellikle uygun fiyata edinip zincirinizi ayda bir kontrol etmenizi tavsyie ederim. Böylece hem boşa zincire para harcamamış olursunuz, hem de zincirinizin ömrünü sonuna kadar kullanırsınız. Ayrıca dişlileriniz de sağlam kalır.

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
Yeni konu açmak yerine burda sorayım bu 9 speed demek arka vites sayısı di mi? yani 3x9 vitesse bisiklet 9 speed kullanılıyor. çok acemice bir soru ama emin olayı dedim

@ToffieBoi KMC X10SL 10 Speed diye geçiyor, bendeki ruble 11'li bunun içinde uygun mudur acaba?

@Erdem Şiğva aynen dediğiniz gibi. arka rubledeki dişli sayısıdır.

@celikeren 10 speed 10 lu ruble ve sisstem için denir.11 li rubleniz için 11 speed uyumlu zincir bakmalısınız.

• Beğen
Tepkiler: celikeren
Merhaba,
Aşağıdaki link'teki zincir için "yol bisikletine de uygundur" yazıyor ama emin olamadım. Yol bisikletinde bu zinciri kullanmanın bir dezavantajı olur mu?

(link)

@Fırat Ç. fiyat olarak yüksek geliyor KMC. Deore HG54 uygun fiyatlı ama MTB için görünüyor ya emin olamadım.

Şimdi aklıma geldi, uyumluluk tablosuna baktım "uyumlu" görünüyor :)

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Geri