Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol için zincir tavsiyesi

Scudo
Konuyu hortlatayım bi
Merhaba abilerim sizlere sorum şuan bisikletimde Shimano hg54 10 speed hg x chain Zincir var biraz araştırmada Bunun dağ bisikleti için olduğunu anladım yada yanlış anladım sizce 2x10 Yol bisikleti için uygun zincir mi ?20200203_233114.jpg

Yahu bir anlık beyin fırtınası yaşadım la. :koptum::koptum:
Yol için zincir önerisi diyince, la bisiklete zincir mi takılıyor, ne fantazi kuruyor acaba dedim.:D Kış, kar tekere takılan zincire gitti aklım. :)))

Konuyu hortlatayım bi
Merhaba abilerim sizlere sorum şuan bisikletimde Shimano hg54 10 speed hg x chain Zincir var biraz araştırmada Bunun dağ bisikleti için olduğunu anladım yada yanlış anladım sizce 2x10 Yol bisikleti için uygun zincir mi ?218399 dosyayı görüntüle

Bisikletiniz büyük ihtimal ile Tiagra donanimdir. Shimano hg54 hem deore ve ayni zamanda tiagra setle de kullaniliyor ve Tiagranin diger yol grupsetlerinden baska herhangi bir özelligi olmadigi icin Shimano hg54ü diger yol grupsetleri ile de kullana bilirsiniz.

Sarı renk olduğu için görsellik açısından tercihim KMC oldu.

Sram Pc 1031,1051, 1091 (sırasıyla 160, 187, 240 tl), Shimano Deore HG-54 (113 tl), XT HG-95 (215 tl) ve KMC X10-93(127.50 tl.) bu zincirleri kullanıp karşılaştırma şansı bulanlar hangisini tavsiye eder 1x10 speed sistem Sram X9 kullanıyorum eski zincir XTR hafif ama pahalı. Ağırlığı şuan için önemli değil sağlam ve uzun ömürlü olsun, fp oranı arıyorum diyelim, aklıma KMC yattı gibi ama bi danışayım istedim. Şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar ben 2. el bisiklet aldım balkonda öylece durduğu için pas yapmış zincir, virüsten dolayı daha süremedim ama değiştirmek istesem nasıl seçiyoruz zinciri? Yardımcı olabilir misiniz

arkadaşlar ben 2. el bisiklet aldım balkonda öylece durduğu için pas yapmış zincir, virüsten dolayı daha süremedim ama değiştirmek istesem nasıl seçiyoruz zinciri? Yardımcı olabilir misiniz
Arka tekerde ki dişlileri say kaç tane dişli varsa ona göre alınacak. Uzama yapmadıysa ve kilitlenme seviyesinde çok kötü değilse mazotla ya da WD40 la temizle geçer.

Konuyu biraz hortlatayım, 4700 Tiagra için zincir önerisine ihtiyacım var. KMC ile çok rahat 4000 km yaptıktan sonra değiştirdim ve YBN marka zincire geçtim ancak 1500 km kadar dayanmadı, çapraz zincir kullanmamayave bakımlara dikkat eden biriyim ama neden bu kadar kısa sürede uzadı anlamadım. Max 250tl bütçe içerisinde uzun ömürlü, vites geçişlerinde iyi ve sessiz sayılabilecek bir model öneriniz var mı yoksa KMC tam gaz devam mı?

@Eren Sarp bir zincir için 4000 km bile az. Zincir yağlamasıyla ilgili bir sıkıntı var gibi sanki.

@EnginK. yokuşlu bir bölgedeyim ondan dolayı çok takmıyordum açıkçası. Haftada bir kez bisikleti yıkayıp zincir yağını yeniliyorum bakım süresinin çok uzun olduğunu da düşünmüyorum

@Eren Sarp bir zincir için 4000 km bile az. Zincir yağlamasıyla ilgili bir sıkıntı var gibi sanki.

Yol bisikleti icin tavsiye edilen zincir degistirme araligi 3500 - 5000 km arasi. Zincir temizligi, vites kullanimina gore degisiyor.
Degisim gerekip gerekmedigini anlamak icin en iyi yol olcum cihazi kullanmak, eger olcum cihazi yoksa el ve goz ile kontrol de uygulanabilir.

Geri