Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol Jant seti seçimi için hangisini önerirsiniz?

@Arda_7

Evet Arda.Başka önereceğin jant seti var mı?

Scudo
@fatihtemizer

Ben aero kadroya aero set öneriyim .
(link)
seçeneklerinizin arasına alın.:in:

Evet aero jantlarada baktım fakat sürüş denge yan rüzgarlar açısından handikapları olabilir benim için.Ama yinede degerlendiricem tabiki bunuda.Siparşi bugun yarın vermem lazım.

@fatihtemizer
Ben aero kadro aldığınız için sürüş stilinize daha uygun olduğunu düşündüğüm için bu seti önerdim .Çok detaylı test etme şansı bulamasam da .Güzel bir set akıcılık ve sertlik olarak başarılı . Ama shamal yada eurus ikisinden herhangi birini sipariş etseniz de pişman olmazsınız. :)

• Beğen
Tepkiler: ercst0rm
Arkadaşımda P-slr var aero jant savruluyorum diyor ruzgarlarda kısın sıkıntı oluyor.Ben o yuzden shamalda karar kıldım yoksa aero yuksek profil jantlarda cok hos hatta 50 mm cosmic de alabilirim ama dediğim gibi benim kullanımım için shamal iyi sanırım.

@fatihtemizer

Aero jantların profili çok çok önemli.
V profilli (Cosmic ve benzeri) jantlar rüzgardan gerçekten çok etkileniyorlar. Yeni balon profil jantlar çok çok daha iyi bu konuda. Örnek olarak 11'li yeni Shimano'lar, Zipp'ler, FFWD jantlar vs. gösterilebilir. Yeni Campagnolo Bora'lar da aynı şekilde bu profile geçtiler.

Profil jant alınacaksa, rüzgarlı bir bölgede yaşanıyorsa, V profil tercih edilmemeli artık.
Mesela, benim şu an kullandığım 40mm jantlar, rüzgardan 28mm'lik alüminyum setim kadar etkileniyor.

• Beğen
Tepkiler: fatihtemizer
Bizim buralar rüzgarlı biraz malum bahcesehir hadimkoy yolları iyi rüzgar alıyor.:))yeni profil jantları gördüm bir kaç sitede cok mantıklı geldiler ama büyük profil jant şimdilik planlarımda yok alacak arkadaşlarda tabi tercihlerine ve sartlarına göre secebilirler.

@fatihtemizer

Tabii ki, kullanım alanına göre karar vermek gerekiyor.

• Beğen
Aynen, profil yüksekliği iyi seçilmezse insan bisikletten bile soğuyabiliyor. Ben şahsen 35mm'den yüksek jant denk gelirse 2 defa düşünüyorum ve almıyorum genelde :) Zira 50mm jantlarla az tehlike yaşamadım.

• Beğen
profil jant almak isteyenler için fena bir seçim olmaz;(link)

çok tanınmış bir marka değil, fakat fiyat bana baya makul geldi.
siz profil jantdan yana değilsiniz, ama konuyu inceleyen birçok insan var. bir seçenek olsun :)

Şu janta da bakabilirsiniz: (link)
Aero kadroya takan olmuş.

http://www.triradar.com/files/2013/08/1377607670645-1k1yud7m34siy-800-75.jpg

• Beğen
Teşekkür ederim arkadaşlar.Bu arada yeni jantlarımı aldım netten.hayırlısı olsun diyorum.yanına 6800 ultegra casette birde polar cs500 aldım kopmle set.Evet diğer konuda garminin adı geçmişti ama garmin için henüz erken dedim :))simdilik beni idare eder..

Hayırlı olsun abi, bisikletin üstünde de görelim. :)

• Beğen
İnşallah Berkecim cumartesi nasipse takacağız teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Berke
Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Dışarıdan bakıldığında Zonda'lara çok benziyorlar. Jantın tam modeli neydi, bir de ağırlık jant mandalları dahil ağırlık mı? :)

Teşekkürler Erdal:)Shamal bu model..kuru ağırlığı :)

Hayirli olsun. Zondaya cok benziyor en onemli farki seramik gobek

• Beğen
Teşekkürler.Campagnolo nun g3 modelleri aynı zaten sekil olarak.Farklar tellerde göbeklerde sertlik mukavemetinde ortaya çıkıyor benim görebildiğim bunlar.

Güle güle kullanın .
Genel olarak tüm arkadaşlara sormak istiyorum. Bu gibi hazır setlerde tel kopması vb olduğunda teller nasıl temin ediliyor.
Özellikle Shimano rs81 cl24 için 1-2 yedek tel lazım olursa ? Aynı uzunlukta kaliteli bir tel takılabilir mi?

• Beğen
Geri