@Serkan.Sezer açık alanda içki içilmesi her şehirde yasak değildi sanırım..Mesela Antalya'da bu sene başladı galiba..Neyse..
Soda şişesi atmak veya diğer türlü çöp atmak farklı konu..Özellikle yol kenarlarındaki şişeler,bira şişeleri..Konumuz bu..Arabada bu biralar içiliyor ve yol kenarına atılıyor..Haliyle şişe kırılıyor ve yol ve varsa bisiklet yolu perişan..!
Arabada soda içip,şişeyi yola atan da vardır ama genel olarak yola atılan şişeler bira şişeleri..
İşte burada devlet politikası ve dolaylı olarak belediye politikaları devreye giriyor..Vatandaş niye arabada bira içip,şişeleri yola atıyor?Bunu yetkililer düşünmeli..
Sokakta bira içmeyi yasaklıyorlar,bar veya birahanelerde biralar da pahalı veya çevrelerinde bira içecek bir bar da yok..Ne yapsın bu adamlar?Bir yerlerden bira alıp arabada içiyorlar işte..
Burada belediyeler sorumlu..Belediye,vatandaşın uygun fiyatla bira içeceği barlar temin etmeli..Bir de çok pahalandı bu bira..Burada devletin bizzat kendisi de sorumlu tabi..Yani bu sorunlar çözülemez bence..
Bugün gördüğüm birşeyi yazayım size..Türkiye'nin en kaliteli,en yeni,en büyük futbol stadyumlarından birinin karşısındaki boş alanda,bisiklet yoluna bağdaş kurup oturan iki kişi ve bisiklet yolunda stadyuma karşı işeyen bir kişi..Tabi ki içki içiyorlar..Nerede oluyor bu olay?Konya'da..Hani o ''ya allah bismillah'' ile milli maçların yapıldığı yerin karşısında..Bilen bilir orayı..Ben o civarda sürerim bisikleti ve sürekli kafa çekenleri görürüm..İki gün önce de stadyumun hemen yanında kafa çeken 4 kişiyi gördüm..İkisi dans ediyorlardı
Sorsan başkana,Konya'ya stat yaptık diye övünür ama sarhoşların mekanı oldu stat çevresi..Bir de acemi sürücülerin yeri..
O civarda bisiklet yolu var tabi ki ama yol şişe kırıkları ile dolu..Baharda o kadar kötüydü ki,belediyeye mail attım..Mailim sonrası temizlediler bisiklet yolunu..
Ara ara temizliyorlar galiba ama sürekli şişe kırıkları var yolda..Çünkü Konya'lı yeni yapılan bisiklet yoluna bira şişesi atmaya bayılıyor