Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol kenarlarındaki şişe cam kırıkları!

Yıl olmuş 2017 hala devam ediyor bu ülkede bu tip şeyler.

Scudo
Depozito uygulaması ama nerede o iş ahlakı ve çevreyi düşünen içecek şirketleri... Cebime girecek birşey yoksa itele doğaya gitsin... İnsanımız çöpünün, dışkısının nereye gittiğini bilmiyor... Erkeklerin mavi kadınların pembe yaptığını düşünen bir milletiz.

Yıl 2027 olsa bile böyle insanlar olduğu sürece hiçbir şey değişmez

@fthgzl79

Açık alanda alkol tüketimi aslında yıllardır yasak. Dediğim gibi içkiyle sınırlandırmamak lazım, parkta soda içmek yasak değil yine de arabadan atıyorlar. Dün önümde giden araç seri çöpledi, önce boş sigara paketi attı sonra içtiği kola kutusunu attı, daha sonra biten paketinin yerine yeni açtığı paketin jelatinini ardından da kağıdını attı. Konu sadece insanların bilinçsizliği, empatiden yoksunluğu. Piknik alanına çöp atan aile 1 hafta sonra piknik alanındaki çöplere isyan ediyor, suçu kendinde aramıyor hiç.

@Serkan.Sezer açık alanda içki içilmesi her şehirde yasak değildi sanırım..Mesela Antalya'da bu sene başladı galiba..Neyse..
Soda şişesi atmak veya diğer türlü çöp atmak farklı konu..Özellikle yol kenarlarındaki şişeler,bira şişeleri..Konumuz bu..Arabada bu biralar içiliyor ve yol kenarına atılıyor..Haliyle şişe kırılıyor ve yol ve varsa bisiklet yolu perişan..!
Arabada soda içip,şişeyi yola atan da vardır ama genel olarak yola atılan şişeler bira şişeleri..
İşte burada devlet politikası ve dolaylı olarak belediye politikaları devreye giriyor..Vatandaş niye arabada bira içip,şişeleri yola atıyor?Bunu yetkililer düşünmeli..
Sokakta bira içmeyi yasaklıyorlar,bar veya birahanelerde biralar da pahalı veya çevrelerinde bira içecek bir bar da yok..Ne yapsın bu adamlar?Bir yerlerden bira alıp arabada içiyorlar işte..
Burada belediyeler sorumlu..Belediye,vatandaşın uygun fiyatla bira içeceği barlar temin etmeli..Bir de çok pahalandı bu bira..Burada devletin bizzat kendisi de sorumlu tabi..Yani bu sorunlar çözülemez bence..

Bugün gördüğüm birşeyi yazayım size..Türkiye'nin en kaliteli,en yeni,en büyük futbol stadyumlarından birinin karşısındaki boş alanda,bisiklet yoluna bağdaş kurup oturan iki kişi ve bisiklet yolunda stadyuma karşı işeyen bir kişi..Tabi ki içki içiyorlar..Nerede oluyor bu olay?Konya'da..Hani o ''ya allah bismillah'' ile milli maçların yapıldığı yerin karşısında..Bilen bilir orayı..Ben o civarda sürerim bisikleti ve sürekli kafa çekenleri görürüm..İki gün önce de stadyumun hemen yanında kafa çeken 4 kişiyi gördüm..İkisi dans ediyorlardı:ssrtcbya:
Sorsan başkana,Konya'ya stat yaptık diye övünür ama sarhoşların mekanı oldu stat çevresi..Bir de acemi sürücülerin yeri..
O civarda bisiklet yolu var tabi ki ama yol şişe kırıkları ile dolu..Baharda o kadar kötüydü ki,belediyeye mail attım..Mailim sonrası temizlediler bisiklet yolunu..
Ara ara temizliyorlar galiba ama sürekli şişe kırıkları var yolda..Çünkü Konya'lı yeni yapılan bisiklet yoluna bira şişesi atmaya bayılıyor:ssrtcbya:

Yagmur yagmayinca cam kiriklari yollarda uzun sure kaliyor yapacak bisey yok :snzdglsn:

Daha bugün yine ve yeniden 'bir insan kılığında mahlukata! denk geldim've dedimki ne yapılsa yapılsın ,ne eğitime tabi tutulsa tutulsun ne ceza verilirse verilsin dövsen,sövsen yine değişen bir şey yok bu ülke bitmiş çokdan dibe vurmuşuz.. daha çok cam kırıkları,mangalcılık, saygı beklemek vb..ben görmem ömrüm yetmez belki 31. yüzyılda ama bu evrensel gidişat onada imkan vermiyor.

Yunanistan'da, Makedonya'da ve Bulgaristan da bisiklet sürdüm ve kesinlikle yollarda cam kırıkları görmedim. İstanbul'da heryer cam kırığı...

• Beğen
Tepkiler: Groims
@fthgzl79
Normal şartlarda eskiden de dışarda alkol almak yasaktı ama bunu çok fazla denetlemiyorlardı. Biz eskiden rahatça içiyorduk diye bir şey yok, kimse karışmıyordu sadece. Şikayet durumunda veya polis isterse işlem yapılırdı.

Ayrıca ev diye bir şey var. İlle de arabada içmek zorunda değil kimse. Arabada içen rezil de şişesini yola atmak zorunda değil tabi. Doblodan aşağı soda şişesi atan adamı ben anlamıyorum yani. Bu nasıl bi ilkelliktir.O şişe kolay kırılan şişe de değil, bisikletliyi kaydırıp düşürme ihtimali de var.
@miyamoto musashi
Nasıl bir pisliğe denk geldiniz anlatır mısınız?

@07yusuf Her zaman denk gelen asalak ve amiplerden işte çok bir özelliği olmayan bir tip bu yol benim ,senin ne işin var, el kol niye yaptın ( ben otomobil olmadığıma göre arkada sellektörüm yok el ve kolla işaret ediyorum ) ama bu mal onuda anlamıyor.zannediyor ona hareket çekdim.:D

@07yusuf Bazen efendiliği kenara bırakıp bütün ustalığımı ve becerimi bunlar üstünde denemek istiyorum ama!!uzak doğu dövüş sanatlarını ruhani ve zihni ve bedensel gelişim için uyguluyorum yoksa bunlarla başa çıkılmaz bugün yer dayağı ertesi gün toplar eşini dostunu uğraş dur bu ayak takımıyla.

2009 da İzmir de yaşarken açmışım konuyu, 4 yıldır Alanya dayım, son bir yıldır burada da yol kenarları İzmir deki gibi cam kırıkları ile dolmaya başladı. Geçen sene ve özellikle de bu sene yabancı turist sayısında ki hızlı düşüş ve ardından otel fiyatlarının ucuzlaması ile yerli turist sayısı üçe dörde katlandı, maalesef kendini hemen belli etti. Yazık diyorum. 50 km hız sınırı olan cadde de 90-120 km hızla giden araçlar, bisiklete binmeyi geçtim kaldırımda yürümek bile şu aralar tehlikeli Alanya da. Her an üstünüze bir araç, bir motosikletli çıkabilir. Çok değiştik çok, 10 sene önceki toplumla şu an ki arasında dağları geçtim Dünyalar kadar fark var.

Kırılmış bir şişenin yarattığı tehlikenin yanında, kırılmamış olanının yarattığı tehlike çok daha büyük. Aşağı da Çin de böyle bir olay kameralara yansımış. Allah korumuş.

(link)

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf

Basit bir ceza ile hallolur bu iş..

soda-sisesine-oturup-olumu-beklemek_556583.jpg

Herkeze merhaba istanbul anadolu yakasında ikamet ediyorum.benim canımı sıkan ve birçoğumuzun canını sıkan şu kaldırımlarda ki cam kırıkları içki şişelerinden acayip müzdaripim, altı ayda üç dış lastik yedim iç lastikleri saymıyorym bile insan diyecem ama değil bu mahluklar neden içtikleri şişeyi kırarlar ne anlarlar. Bi akşamda üç kez iç lastik değiştiğimi biliyorum .özellikle tuzla kartal arası sahil yolu cam tarlası.inşallah insanlarımız biraz daha anlayışlı, olgun davranırlar bşzde bu sıkıntıdan kurtuluruz

Sürekli o istikameti kullanıyorsanız ve başka şansınız yoksa, mecburen daha dayanıklı dış lastik alacaksınız. Ha onlarda kesilir mi...

@SEYYAH OZİ
Merhaba, geçmiş olsun
Sadece İstanbul'da degil bu sorun.
Dun Ankarada pedallarken yollar ve ozellikle kaldirimlar hep cam parcalari ile doluydu. Cok sıkıntılı oluyor sürüşler.
Ve şunu düşünüyorum, bu kadar sikayetciyiz, bunu yapanlarin sayisi cok fazla
Bu kadar insanda ne eksik acaba???
Selamlar

Geri