Scudo Sports

Yol (Performance-Endurance) Bisikleti Seçiminde Geometri ve Materyal Kıstasları

@Bıyıkov
Kullandığınız Carraro'da 417mm reach, 595mm stack var. 54 kadro Fire'da ise bu değerler 397 ve 551. Yani aynı gidon, boğaz ve spacer miktarı ile kullanırsanız; gidon 20mm yakında ve 44mm aşağıda olacak. Aslında sürüş pozisyonu olarak çok farklı bisikletler değiller ama siz bir buçuk boy daha ufak kadroya geçecek gibisiniz.

Tekrar merhaba!
Uzun suruslerde daha konforlu bir surus icin endurance kadro bisikletleri butaz inceledim. Ekte Canyon ve Avant in birbirine cok yakin ozelliklerde iki bisikleti var. Ekran goruntusunde mevcut bisikeltim Gravel G2 ile karsilastirmalari var. Bunlar ile ilgili yorumlariniz ne olur? Carraro da rahat bir surus pozisyonuna sahip olmasina ragmen 60-70km den sonra beni epey yoruyor. Geometri disinda malzeme sikintilari da olabilir tabi(sele, sele borusu, maşa vs)

Dosyalar

• Screenshot_20200830-180148_Chrome.jpg
    Screenshot_20200830-180148_Chrome.jpg
    258,3 KB · Okunma: 60
Scudo
Merhaba. Yol bisikleti alacağım 54 kadro boyu benim için uygun olur mu? Boyum 1.75 bacak içi boyu 79 cm

Merhaba. Yol bisikleti alacağım 54 kadro boyu benim için uygun olur mu? Boyum 1.75 bacak içi boyu 79 cm

Uzanma mesafesi büyük gelebilir. Alacağınız bisikletin marka ve kadro yapısına göre değişiklik göstereceğini hatırlatarak, daha küçük kadro boyuna bakmanızı önerebilirim.

@Voltaire ile aynı fikirdeyim. Her bisiklet markasında ölçü kıstasları farklı olsa da, 79 iç bacak boyuna bir beden küçük kadro uyar tecrübelerime göre.

İmza: 1.70 boy / 79 bacak ölçülerindeki bisikletçi :ssrtcbya:

Şu kadro boyu uygun demek yanlış olur. Her markanın ölçüleri farklı, geometri tablolarını incelemeniz gerekir. Kabaca uygun kadro boyu için en önemli ölçü Top Tube uzunluğu, kadronun ne kadar dik oturuş açısına sahip olduğunu da (agresif-endurance) Head Tube uzunluğu belirler diyebiliriz. Stack/Reach ölçüsü de ne kadar dik oturuş açısına sahip olduğunuz hakkında ki en net bilgiyi verir. Oran ne kadar büyükse o kadar dik oturuş açısına sahip olursunuz.
Geometri hakkında yeterli bilginiz yoksa en mantıklısı Scott, Canyon gibi markaların sitelerinde boy ve iç bacak boyuna göre kadro boyu öneriyor, bu kadroların geometrilerini inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Merhaba. Çok yakında ikinci el yol bisikleti alacağım. Bu benim ilk yol bisikletim olacak. İkinci elde bana uygun veya uygun olmaya yakın bisikletleri listeledim ama bir tanesi içime sindi ve onu almak istiyorum. Aşağıya bisikletin geometri tablosunu ve kendi vücut ölçülerimi ekleyeceğim. Geometri tablosunu kullanarak kadro boyunun uygunluğunu nasıl teyit edeceğimi bulamadığım için sormak istedim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Boyum 1.82, iç bacak boyum 83, bisikletin seat tube uzunluğu 540mm.

Screenshot_20210727-134232_Chrome.jpg

Merhaba. Çok yakında ikinci el yol bisikleti alacağım. Bu benim ilk yol bisikletim olacak. İkinci elde bana uygun veya uygun olmaya yakın bisikletleri listeledim ama bir tanesi içime sindi ve onu almak istiyorum. Aşağıya bisikletin geometri tablosunu ve kendi vücut ölçülerimi ekleyeceğim. Geometri tablosunu kullanarak kadro boyunun uygunluğunu nasıl teyit edeceğimi bulamadığım için sormak istedim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Boyum 1.82, iç bacak boyum 83, bisikletin seat tube uzunluğu 540mm.

270339 dosyayı görüntüle

Bu bisiklette size uygun kadro boyu LG sütununda hem Seat hem top tube uzunluğu 560 mm olan. Ben 179 cm boy 84cm iç bacak uzunluğu ile buna benzer ölçülerde bisiklette rahat ediyorum ve çoğu bisiklette bana uygun bu ebatları tavsiye ediyorlar.

İç bacak uzunluğunuzu bir de su terazisi yardımıyla ölçerseniz biraz daha uzun bir değer bulacağınızı düşünüyorum.

Bu bisiklette size uygun kadro boyu LG sütununda hem Seat hem top tube uzunluğu 560 mm olan. Ben 179 cm boy 84cm iç bacak uzunluğu ile buna benzer ölçülerde bisiklette rahat ediyorum ve çoğu bisiklette bana uygun bu ebatları tavsiye ediyorlar.

İç bacak uzunluğunuzu bir de su terazisi yardımıyla ölçerseniz biraz daha uzun bir değer bulacağınızı düşünüyorum.
54 cm kadro boyuyla rahat edebilir miyim peki? Satıcıyla yaklaşık aynı ölçülerdeyiz ve rahat kullandığını belirtti.

Bana göre bir bisikletteki en önemli unsur üzerinde rahat etmek yani doğru kadro boyu ve uygun ayarlar.

Benim görüşüme göre daha iki büklüm oturursunuz o bisiklette ama esnek biri iseniz tolere edebilme ihtimaliniz olabilir. Uzun süreli deneme şansınız varsa değerlendirilebilir rahat ederseniz alırsınız ama yoksa ben olsam daha uygun kadro araştırırdım.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Görüşlerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim.
Bana göre bir bisikletteki en önemli unsur üzerinde rahat etmek yani doğru kadro boyu ve uygun ayarlar.

Benim görüşüme göre daha iki büklüm oturursunuz o bisiklette ama esnek biri iseniz tolere edebilme ihtimaliniz olabilir. Uzun süreli deneme şansınız varsa değerlendirilebilir rahat ederseniz alırsınız ama yoksa ben olsam daha uygun kadro araştırırdım.

• Beğen
Tepkiler: krank
Geri