Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol ve cyclocross kadrolar arasındaki ağırlık farkı

valla scott 9,3 kg maşalar carbon. üzerinde 23mm lastik var. ben biiskleti ilk aldıgımda yarış bisikleti diye almıştım. mutlu mesut kullanıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
Scudo
@emir yakup bulut
Hocam biraz önce ölçtüm 10.5 kg gerçekten ancak üzerindeki lastik 700*32 ve yol kadrosu gibi değil ama yol cavailer modelinde üst boru düzken bunda eğimli

@Nurullah Ulaşan
Çok saçma bir cümle kurduğunuzu düşünüyorum belki amatör kullanıcılar için önemli değil ama biraz profosyonel olanlar için her gram önem arz eder ayrıca ben de hafif almak varken ağır bir bisiklete binmek istemem

@İhsnn_zyvl

Tabi simdi hesapladim bisikletteki 1,8 kg hafif bisikleti ucuracaktir. Bu aklima gelince size hak verdim ucmak varken neden digerini tercih edeyim ki!

Sonunda bende dogru yolu buldum.

@Nurullah Ulaşan
Eğer espri yaptıysanız belirteyim hiç komik değil ayrıca 1.8 kg ağırlık belki siz çok amatör olduğunuz için önemsiz olabilir ama benim için fark ediyo bisikletin akışını her pedalda uyguladığım gücün değerini değiştiriyo ayrıca eşit güç uygulayarak pedala bastığımda f\m ivmesiyle hızlanabilecekken f\m+1.8 ivmesiyle hızlanıcak olmam beni yavaşlatır önemsiz görebilirsiniz bu sizin görüşünüz ama önemli olduğunu düşünenlere karşı böyle bir tavır içinde olmamanızı öneririm

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
@İhsnn_zyvl
İki farklı yarış bisikleti olsaydı bu karşılaştırmaya hak verirdim ama biri yol bisikleti diğeri cylocross.
Bir kere tek etken f/m+1.8 değil. Cylocross'un dişli ve kalın lastikleri ile ne kadar hız yapabilirsin bence önce onu düşünüp sonra bu hesaba geçsen daha mantıklı olur.

@İhsnn_zyvl

Önerilerini dikkate aldım düşünürken aklıma şu geldi araba sürmeyi deneyebilirsiniz bu şekilde gaz pedalına hafif basmayla bisikletten çok daha hızlı gidebilirsiniz! Çok daha az enerjiyle çok fazla yol alabilirsiniz. Ama profilinizdeki yaşınız doğru ise 2 yıl beklemeniz lazım.

disk frenler, maşanın aliminyum olması, lastiklerin kalın olması ve sanırsam kadro cyclocrosslarda daha sağlam olduğu için ağırlık yapıyor.

@Berke
Yalnız ben 15 model cx ile 16 model cx i karşılaştırdım yol bisikletini değil ikisinin de diili oranları benzer ve lastik kalınlıkları aynı

@Nurullah Ulaşan
Haklısınız o zaman bisiklet yarışlarında da araba kullansınlar daha hızlı giderler değil mi?

• Beğen
Tepkiler: drkemankesh
@Nurullah Ulaşan size şöyle bir örnek vereyim 9 kg lık bisikletiniz var bayır çıkıyorsunuz. 2 kg da elma taşıyıp çıkarsanız. aradaki farkı siz bulun.

@Nurullah Ulaşan
Ayrıca enerjiden kastınız ne bilmiyorum ama bir arabanın yaktığı yakıt enerjisi bisikletten kat kat fazla aynı hızda giderken bile

@İhsnn_zyvl
Pardon öyleyse kısmen haklısın.
Dişli oranlarının da eşit olması gerekli çünkü "benzer" kelimesi de oldukça fark yaratabilir madem bu kadar detaylı inceliyorsun. :)

@Berke
Benzerden kastım 16 modelde daha büyük dişliler kullanılmış ama sonuçta aynı orana sahip dişliler var aynakolu aynı rublede ise eşit olan bir kaç dişlisi olmalı

ben mosso yu almaya gittiğimde abi ısrarla cyclocross u almam için elinden geleni yaptı. ben yol istiyorum diyorum. cyclocross heryerde gider diyor. satmaya çalışıyor. satılmıyormu ne .iyikide almamışım arada baya kg farkı var

@enes dökmen
Ya ne farkı var 15 model 10.5 kilocuk :D ama seninki daha güzel cidden bütçem olsa onu alırdım

@İhsnn_zyvl arada yol bisikletiyle fiyat farkı var. ama cyclocross ta mtb gibi bozuk yollarda iyi ama işte ben sevemiyorum.

@İhsnn_zyvl

Akaryakitin belli bir fiyati vardir asagi yukari ne bileyim sampanya hayvarla beslenip beslenmedigini. Aksam su adada 400 liralik hesap odeyip onun enerjisiyle pedal cevirmedigini, ne bileyim bisiklet surerken sarki soylemeyip fazla enerji harcamadigini, guzel bir kiz gordugunde tanismak icin geri donup donmeyecegini...

şimdi 2016 model mosso 730 tca sora al deseler almam çünkü fiyat çok pahalı. 2700 tl nedir ya 2000 tamamda bune. onun yerine daha güzel bisikletler var. 2015 mosso wizard 7.8 alırım daha iyi.

• Beğen
Tepkiler: İhsnn_zyvl
Geri