Scudo Sports

Yol ve dağ bisikleti arasındaki performans farkı

@Cihan Saylıkoğlu Takıntı değil hocam burdaki sıkıntı mtb almamaklan hatamı yaptım acaba diyorum. Beni geçip geçmemesi önemli değil sizinde dediğiniz gibi bu tamamen güç isteyen bir spor. Dolayısıyla daha çok kas yapan ve antrenmanlı olan kişi hızlı gider. Yalnız dün bu mtb'ci arkadaş beni geçtiğinde dikkat ettiğim bazı şeyler de vardı mesela yokuşa denk geldiğimizde zorlanıyordu trafikte biraz acemiydi belliydi yani. Ben buna rağmen beni mtb ile nasıl geçiyor anlamış değilim neyse bu kadar şey kafa ağırtacak :)

Bu arada daha önce normal bir mtb sürdüm ve mlsf sürdüğüm mtb hız alamıyor. Mtb'ler normal yollarda hız yapsada anlık bir hız olduğunu düşünüyorum çünkü bir kaç kilometreden sonra nefes nefes kalacaklarında eminim yada ben öyle hissediyorum :)

Scudo
@Candan Biberci Lastikte dikkat ettiğim tek husus kalınt lastikler olduğuydu. Yeni böylesine geniş bir lastikle sürat gitmesi oldukça ilginç. Bunun dışında normalde Bianchi Discovery gibi hızlı giden şehir bisikleti ile benim sedona 325 ile yarıştığımda kafa kafaya gidiyordum üstelikle Bianchi Discovery süren şahıs son sürat güç basıyordu. Bu Mtb'ciye hala anlam veremedim gitti :D

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Arseyus
Şimdi bana Mtb ile kaybolan yıllarımı verseler
Şimdi bana Mtb ile bir ömür vadetseler..
Yok arkadaşım almayayım derim.Mtb ile esaret dolu yıllarım aklıma geliyorda..
Katırdan indim Doru ata bindim.
Attan inip katıra yeniden binilmez arkadaş :)

@C. Tiryaki Yok hocam ben asla pişman değilim. Çünkü şehir içinde bisiklet kullanıyorum. Mtb biraz daha ordan burdan zıplıyım atlıyım show yapayım diyebileceğimiz bir bisiklet. Ben ise daha çok biraz hız yapayım temiz havada stres atayım diye şehir bisikleti tercih ettim. Dediğim gibi kesinlikle pişman değilim. Ama sorun şuki bu mtbci arkadaşın bisikletinin maşası bile kilitli olmamasına rağmen nasıl sürat geçti. Hala benim mi enerjim düştüde pedal çeviremedim yoksa harbiden adamda ki mtb mi sağlam insan çelişkide kalıyor. Yani adam profesyonel olsa neyse güç basabiliyor derim ama trafikteki sürüş tarzına bakılırsa acemi görünüyordu panik felan yapiyordu biraz ben ise her ne kadar tavsiye etmesemde araçların arasına fare gibi girip çıkıyorum bu eleman arada bir sağa çekip araçların geçmesini bekliyor bazı yerlerde nasıl dönüş yapıcak bilmiyordu şaşırıp duruyordu.

@Candan Biberci Aynen hocam zaten burdaki usta büyüklerimizin sözüne itibar ederek şehir bisikleti tercih ettim ve bir çok yerde mtb'cileri görüyorum çok geride kalıyorlar. Pişman değilim asla :)

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
benim bi arkadaşım tekerleri ince diye 126 bis aldı, geçen yolda bi tane x5 bizi geçti.
allah allah koskoca tekerleri var ama bizi geçti :( anlam veremedik tabi.

şaka bi yana. güç, kondüsyon bunlar önemli şeyler diye düşünüyorum. gerisi tamamen keyif almakla alakalı.

O mtb elektirk destekli olabilir mi? 45km hıza kadar pedal desteği veren sistemler var çünki.

Merhaba. Bence burada geçilen bisikletiniz değil, sizsiniz . Bir dergide okumuştum Genetik olarak yatkınlık çok önemli. Siz en antrenmanlı olduğunuz ve altınızda en iyi yarış bisikleti olsa bile bir başkası mtb ile sizi geçebilir.
Sizinde rahat geçebileceğiniz başkaları olacaktır. Sağlıklı günler..

• Beğen
Tepkiler: hucumkedi
Oldukça ilginç bir soru olmuş. Yani eğer yeni başladıysanız bisiklete daha görmediğiniz neler var diyeyim size. Ne mtb ciler var arkasında yarış bisikletiyle zor gidersin, dağlarda yok olur gider. Ne yarışçılar var öyle altındaki 26" lik mtb ile geçersin :)

Sadece kondisyon başka bi olayı yok. Ha dişli oranlarını hız bakımından saymıyorum. Devamlılık açısından sadece kondisyon diyorum.

Modifiye bir mtb olabilir. 44 e 11 dişlisi olan mtb setler var. bu hız açısından sizi birbirinize yaklaştırabilir. kondüsyonda buradaki en önemli etken. senin yanından geçerken mtb li arkadaş hırs yapmış seni geçmeye çalışıyorda olabilir. sen hiç kasma bunlara. şehirde kullanıyorsan seçimin doğru ;) ben mtb'ciyim dağda bayırda kullanmayı seviyorum. şehirde yol ya da şehir bisikleti olan arkadaşlarımla sadece onlar hız keser bana uyum sağlarlarsa sürekli olarak gidebilirim. yoksa herkes max. performans sergilerse o iş yaş :)

Hocam beni cx bisikletim varken mtb ile geçenler çok oldu :\ alışmanız lazım

@Arseyus
Dün akşama doğru her gün yaptığım gibi salcano mtb bisikletim ile turlamaya çıktım. Gözlüklerim şekil önümden çekil tavrımla performanslı bir turun ortalarındaydım ki sedona olduğunu tahmin ettiğim bir şehir bisikletlinin yanından geçtim. Çocuğun yanından geçerken göz göze geldik ve hızımı kıskandığını anladım. 10-15 dk falan sonra çocuğu arkamdan kan ter içinde gelmeye çalışırken gördüm. Road Runner'ın bi bip sesi ile beraber pedalladım ve sonra çocuk gözden kayboldu. İnşallah çok üzülmemiştir arkadaş. Ben de kendi kendime "arkadaş 2-3 saatlik bir turdan dönüyor olsa gerek" diye söylendim. Sonra da zaten asıl mesele kondisyonlu olmakta diye de ekledim ve evime döndüm.

Kondüsyon+güç, isterse fat bike olsun..

@Arseyus

Yol yarışlarında neden sadece yol bisikletine izin veriyorlar sanıyorsun mtb çok hızlı olduğu için mtb'si olan herkesi geçiyor diğerlerine haksızlık oluyor :D

29 " ve semi-slick lastiği vardır maşayıda kilitlemiştir .al sana hızlandırılmış bir mtb. Sende yorgunmuşsun.bunlar olabilecek şeyler. Sende fitness bisikleti olsaydı işte o zaman kendinden şüphe edebilirdin şimdi ise durmak yok yola devam

Bir mtb kullanıcısı olarak bisiklet sürmeyi asla ne yarış ne de rekabet olarak görmüyorum.
Kaldı ki herkeste farklı lastik ebatında,farklı donanımlara sahip,farklı boylarda ve ağırlıklarda bisiklet varken.
Üstelik üzerilerinde farklı tecrübelere sahip,farklı yaşlarda ve farklı güç-kondisyona sahip sürücüler mevcutken.
Şehir içi veya dışı turlarda kimse tarafından geçilmek veya birini geçmek bana veya karşımdakine bir şey kazandırmayacağı gibi
aksine boşuna hırs yapmak suretiyle bizleri gereksiz bir rekabete sokmaktan başka bir işe yaramaz diye düşünüyorum.
Esas olan bisiklet kullanmak ve bundan keyif almak ise varsın hep geride kalayım ben gittiğim yola,katettiğim mesafeye ve aldığım zevke bakarım.

performans sürücüsüyse normaldir.

Arkadaşın anlattığı gibi bir olay da benim başıma geldi. Koşuyolu Medipol hastanesinin önünde çok dik bir yokuş var. Eğim derecesini bilmiyorum ama benim mtb ile çok çok zorlanarak en düşük viteste çıktığım bu yokuşta siyah yol bisikletli bir arkadaş yaklaşık 25-30 km hızla yanımdan geçti. Hatta hızından markasını bile göremedim:) Oysa mtb vitesleriyle benim daha rahat çıkmam gerekiyordu :) O yol bisikletli arkadaş buradaysa saygılar.

Geri