sametutuncu
Üye
- Tepki
- 39
- Bisiklet
- Scott
Ben de kendi deneyimimden örnek vermek isterim, hem aradan geçen 4 senede bisiklet teknolojisi çok gelişti. Bende kron xc 500 aluminyum alaşım MTB var, arka aktarici shimano Altus, orta aktarici shimano tourney, lastikler 26x 2 cst, Boş ağırlığı 14.50 kg. Sırt cantam ve suluk 5 kg. Ben 70 kg. Toplam 90 kg bir ağırlık ile 48 km yolu 3 saat orta tempoda kat ettim. Ortalama saatte 16 km yapmışım. 600 metre %12 egimli yol tirmanip, aynı yolu tekrar yokuş inmişim. Tabi burada çok Relax sürüş tarzı ile hareket ettim. Biraz kassam saatte 20 km görmem mumkun olurdu.@sametutuncu
Buna net bir cevap vermek zor çünkü bir çok kriter aynı olmalı ama yol bisikleti sürücüsü bariz bir fark atacaktır tahminimce.
Kendimden basit bir örnek vereyim yol bisikletiyle 25 km ortalama hızla 40 km yolu 1 saat 37 dakikada almışım dağ bisikletiyle bu süre 2 saat civarına çıkıyordu ama bu durum uyguladığım güce, rüzgara ve bir kaç kritere göre değişir dolayısıyla net bir cevap olmadığını söyleyeyim. Sonuçta yol bisikleti her türlü daha çabuk çıkacaktır.
5km/s 'ten fazla hız artışı bekleme.Benim gibi birçok arkadaşın merak ettiği konu şu:
aynı efor ile sabit maşalı bir şehir bisikletinden yol bisikletine geçiş yapıldığı zaman hız ortalamasında 5-10 km/ortalama hız farkı olur mu?
şehir bisikletimden çok memnunum ancak insan merak ediyor,deneyimlemek istiyor
Benim gibi birçok arkadaşın merak ettiği konu şu:
aynı efor ile sabit maşalı bir şehir bisikletinden yol bisikletine geçiş yapıldığı zaman hız ortalamasında 5-10 km/ortalama hız farkı olur mu?
şehir bisikletimden çok memnunum ancak insan merak ediyor,deneyimlemek istiyor
aynı kalitede 2 bisiklet biri düz gidon diğeri drops gidon. mtb'de ise extradan amortisörlü maşa var, ki bu hız olayını baya bişr etkiliyor. arkadaşın kullandığı mtb carraro marka. pek binmedim ama 15- 16 kg ağırlıgı var. bunun yerine başlangıç seviye mosso cavalier yol bisikletine binerse hız farkı minimum %60 olur. yani ortalama 18-20 km hiz ile gidiyorsa, yol bisklieti ile bu 30 olur ortalamada.5km/s 'ten fazla hız artışı bekleme.
Şurda karşılaştırma yapmışlar. aynı kalitede bisikletlerse yaklaşık %10-%15 daha hızlı. şehir bisikleti ile ortalamanız 20km/s ise 22-23km/s; 30km/s ise 34-35km/s, 40km/s ise 45-46km/s'e çıkabilir.
Hocam bu sonuca hangi veri ve hesaplama ile ulastiniz?aynı kalitede 2 bisiklet biri düz gidon diğeri drops gidon. mtb'de ise extradan amortisörlü maşa var, ki bu hız olayını baya bişr etkiliyor. arkadaşın kullandığı mtb carraro marka. pek binmedim ama 15- 16 kg ağırlıgı var. bunun yerine başlangıç seviye mosso cavalier yol bisikletine binerse hız farkı minimum %60 olur. yani ortalama 18-20 km hiz ile gidiyorsa, yol bisklieti ile bu 30 olur ortalamada.
Hocam bu sonuca hangi veri ve hesaplama ile ulastiniz?