Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol yarış bisikletine ne kadar kalın lastik takılır

yanlış bilgilendirme olmasın diye aylar sonra gelen düzeltme: Frenlerim 105 5800 ama (link) frendir arkadaşlar.

Scudo
selamlar. geotech çelik yol bisikletime 700x35 lastik takmak istiyorum. şu an üstünde 700x23 lastik var. uyar mı?

@demircanguler 23 için olan janta 35 olmaz.
Belli de olmaz. Carraro Gravel G2 modellerinde 38 olan janta 25 de oluyor. Birincisi jant ölçüsüne bakmak ikinicisi kadronun ve maşa boşluğunun izin verdiği ölçülere bakmak gerek.

kadro diskse maşa boşluga bakılabilir. eğer rim frense 28den yukarısı mümkün değil.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@demircanguler Frenlerde takılır dedikleri gibi ama 700x30-32mm olma ihtimali var gibi biraz uzun bacaklı bi frenmiş sizdeki. Olmadı 28mm takarsınız. 23mm den sonra 35mm kadar olmasa da hissedilir fark yaratır.

700x40 lastik takmak için Gravel alırız .

Arkadaşlar yeni konu açmayım dedim, 700x40 maxxis lastik kullanıyorum, schwalbe zırhlı lastiğe geçmeyi düşünüyorum, 700x35 uygun olur mu acaba? Konfor nasıl olur? 700x40 mı almalıyım yine? 1 günde 120 km civarı kullanıyorum şehir içi.

Dosyalar

• F6E225F8-280E-405D-8B67-5D04CD7A5CBB.jpeg
    F6E225F8-280E-405D-8B67-5D04CD7A5CBB.jpeg
    78 KB · Okunma: 51
Arkadaşlar yeni konu açmayım dedim, 700x40 maxxis lastik kullanıyorum, schwalbe zırhlı lastiğe geçmeyi düşünüyorum, 700x35 uygun olur mu acaba? Konfor nasıl olur? 700x40 mı almalıyım yine? 1 günde 120 km civarı kullanıyorum şehir içi.
Yol bisikletinde mi o ebatları kullanıyorsunuz?

Son düzenleme:
Peki tam tersinde durum ne olur? 2.25 29" lastikten en az hangi kalınlıkta lastik seçmem uygun olur?

Herkese merhabalar mosso cavalier claris yol bisikletim (2019)var suan uzerinde 700x25 var ancak 700x28 e gecmek istiyorum uyumlu olur mu bilgisi olan var mıdır ?ona göre siparis verecegim de .simdiden tesekkurler

25 mm lastik şişikken bakmanız lazım. Kumpasla ölçülürse en iyisi. Kırmızı çizgiler minimum 2, yeşil çizgi minimum 5 milimetre olmalı derim.

fork_clearance.jpg

@Necati Nalçacı Görseli eklemeyi unutmuşum.

Son düzenleme:
25 mm lastik şişikken bakmanız lazım. Kumpasla ölçülürse en iyisi. Kırmızı çizgiler minimum 2, yeşil çizgi minimum 5 milimetre olmalı derim.
Kirmizi cizgi yesil cizgiden kastiniz nedir tam olarak anlayamadim ozur dilerim.

314895 dosyayı görüntüle

@Necati Nalçacı Görseli eklemeyi unutmuşum.
Çok teşekkür ederim hocam

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
700x28 lastikte ağırlık ve yolla temas eden yüzey arttığı için tekerlerin akıcılığı azalmaz mı? bence yol bisikletinde konfordan ziyade akıcılık ve çabuk hızlanma daha önemli.
Düz mantıkla öyle gibi görünüyor ama değil. Lastiğin yerle temas ettiği alan üzerine binen ağırlığa ve lastik basıncına göre değişir yani eşit basınçla şişirilmiş iki lastiğin temas alanı kalınlıkları farklı da olsa eşittir. Lastiğin kalınlığı bu alanın şeklini değiştirir. İnce lastikte temas alanı ince ve lastiğin çevresi boyunca uzun, kalın lastikte daha geniş ve yayvan oluşur. İnce uzun oluşan temas alanı lastiğin çember şeklini daha fazla bozduğu için yuvarlanma direnci daha fazladır.

28mm 90psi basınçla şişirilmiş lastiğin yuvarlanma direncini yakalamak için 25mm lastiği 94, 23mm lastiği 123psi basınçla şişirmeniz gerekecektir (continental verileri). Düşük basıncın bir diğer avantajı da asfalttaki pürüzlerden dolayı oluşan titreşimleri emerek vibrasyon kaynaklı enerji kaybını azaltması.

O zaman neden yol bisikletine 40mm lastik takmıyorlar derseniz sebebi lastik kalınlaştıkça ağırlığının ve yüksek hızlarda hava direncinin (katlanarak) artması. Bu yüzden arada bir denge yakalamak lazım. Ama tour de france yarışçıları bile artık 28mm lastik takıyorken bence en mantıklısı kadronun ve jantların müsaade ettiği ölçüde geniş lastik takıp düşük basınçta şişirmenin getirdiği konforu yaşamak.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: cemkurkcu
Geri