Öncelikle biraz iğrenç bir konu, özür dilerim..
Derdim yol kıyılarına atılan idrar dolu pet şişeleri..Yahu kimdir bu insanlar, insan mıdırlar hayvan mı? Yok hayvan diyemem, hiç bir hayvan bu kadar oynamaz pisliğiyle..Nasıl bir eylemdir bu, çocuğun ihtiyacı beliriyor, arabadan biri, muhtemelen anne "evreka" deyip şişedeki yarım suyu içip ihtiyaca cevap verecek hale getiriyor, baba önde bu enfes hazırlığı keyifle izliyor, öyleya evladı pete çiş yapacak...Anne yine gururla peti tutuyor, çocuğu rahatlatıyor..Yahu tamam, buraya kadar kendi bileceğniz şey.İstersen iç, beni ilgilendirmez..Niye camdan dışarı atıyorsun ...Ben yolda giderken senin pet içindeki idrarını görmek zorundamıyım..Kardeşim yine hoş değil ama, madem petrole filan da götürmüyorsun, acil mesele, durdur arabayı, emniyet şeridinde yapsın toprağa...Nasıl bir aymazlıktır bu ki atıp gidiyor, o attıktan sonra ne olacağını hiç düşünmeden..Ne olabilirki zaten..Yol temizlik ekibi diye birşey varsa belki yılda 1 kere gelir toplar..Bu bile anormal derecede saygısızca, elin hizmetlisi sırf senin egon ve keyfin yürüsün diye pet içinde yıllanmış idrar toplamak zorunda mı? Ben mis gibi çiçek böcek eşliğinde bisikletimi sürmeyi hayal ederken, neden her 50 metrede bir bu pisliği görüp bulanayım, sana beddua edeyimki?
Muğla-Antalya yolu malum, yaz sezonunda çok kullanılan bir güzergah..Bu işi yapanlar yerel halk değildir, adam evine en çok 20 km uzakta, 10 dakikada evde olur..Petle vs uğraşmaz..Bu işi buradan transit geçen mahluklar yapıyor illaki..
Bizden başka dünyanın neresinde böyle bir rezillik bu kadar doğal karşılanır bilemiyorum..Bunu yapanlarda sizin benim gibi insanlar..Aynı havayı soluyoruz..Türkiyenin makus talihi..Bir yeri tıkasan diğer taraf deliniyor..😑