Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yola gelmek konusunda altenatifler :) cromoly bile içerir :)

Bisiklet sevgisi tabii ki cok güzel de bunun kullanimdan ziyade bir fetis haline gelmesi ilginc, düşündürücü, bazen komik, değişik.
Sahip oldugum hicbir seye karsi boyle zevklerim boyle ideallerim olmadi. Biraz "ayagimi yerden kessin, gerisini bosver"cilerdenim.
Daha dune kadar da "alo diyeyim yeter" türünde bir telefon kullaniyordum ki bunu tutusturdular elime. Neymis maillerimi aninda gorecekmisim. Peh!
Biraz daha detaysiz sadelikten yanayim.
Zihnimi mesgul edemem oyle seylerle. Basar giderim.
 
Scudo
Sanırım raleigh , raleigh olduğu için :D İşi çok ama alırsan işin bitene kadar kafana takma sakın , sonuçta güzel bir bisiklet çıkacak ortaya. Boyasınıda istediğin gibi yapar veya yaptırırsın.

Sanırım 80 Raleigh üzerinde kadro kulağı olması lazım ama yoksa veya campy için uygun değilse alternatif bilgi için (link) .En son çare kulağı düzgünce kesin ve vidalı kulak takın diyor. Demir bisiklet sonuçta :D

Uygun ellerde tabiki genişletebilirsin ama kadroyu kıranda var onu yapayım derken dikkat etmek lazım.
 
@makara

bianchi olmaz mı diyorsun? bianchi sonuçta ama kırmızı olması gözümü tırmaladı. kırmızı bianchi mi olur lan :D :p

kadro kulağını decathlon dan alıp sanayide düzgünce kesebiliriz o zaman. kadroda kadro kulağı olursa onuda artık törpüleriz bi şekilde campy ye göre :D

öyle bi vakayı babam yapmıştı ben küçükken. bisan a yeni aldığı jantı takamadı dar geldi diye eliyle maşayı açmıştı :D arka teker başka yöne gidiyodu o günden sonra :D sanayide düzgün bir atölyede bunu düzgün bi şekilde yapabiliriz diye umuyorum.

bianchi olmaz mı ya ? :okyrm:
 
@Sinan A. Bianchi tabiiki olurda, ben biraz bianchi diyince uzak duruyorum sadece :D Sadece bakınca manisalı italyan gibi geldi bana ondan, öndeki logo ve bisikletteki Bianchi yazısı Edoardo stili değil ondan biraz.
 
Yıl belirtmemiş ama bilmiyorum bianchi tarihçesini, ama eski bianchi logoları aşağıdaki linke var yanlış da olabilirim bilmiyorum tam sadece yazı tipinden ve logodan dolayı içime sinmedi, belki boyanmış ve öyle bir sticker yapıştırılmıştır. Sonuçta her bisikletçide her türlü sticker var :D

(link)
 
@makara
Doğru söylüyorsunuz belki bisiklet bianchi bile değil :)

(link)

Bu ilanda bişey dikkatimi çekti. Kadro kulağı var kadroda ve campagnolo için olduğu yazıyor. O zaman decathlonda ki aparatla campagnolo sistem kullanılabiliyor çünkü aynısı?

34172 dosyayı görüntüle 34173 dosyayı görüntüle

Bu arada kırmızı bianchi peugeot çıktı :) yakında görmeye gidicem bakalm nasıl bişeymiş yakından görelim.
 
Peugeot da iyidir aslında, güzel toplanır umarım güzel bir şey çıkar.

Decathlon aparatına baktım ebay ve amazonda hepsinde shimano için diyor campy sistemleri bilmiyorum tam, belki bilen biri yardımcı olur.

(link)

(link)

(link)

Gerçi dokümanına bakınca oldukça benziyor ölçmek lazım . (link) 3.2 nolu kısımda
 
Bazı kadrolar 130 mm arka açıklığa sahip oluyor. Yeni setlerle uyum sağlar yani. Ama klasik kadro alırken ucuz modellere kaçmayın derim. Klasik aldım sanıp su borusundan imal edilmiş bisiklet almış olabilirsiniz
 
  • Beğen
Tepkiler: Kerim Hakan
Birde alternatif olarak hazır retroda alabilirsin. Bütçene uygun olanlarda çıkar sanırım, bir tek vergi ve gümrük vergisi çıkar.

(link)

799€ ya indirimli çok güzel bir ikinci el buldum :D Bir şey yapmanada gerek yok ama çok albenili senin kriterleri biraz bozuyor :D Vergisi gümrüğü filan derken 1100-1200€ yu bulur sanırım.

(link)

Gerçi 61 kadro imiş ama neyse,Ondan ucuz sanırım :D
 
@makara
Campy'nin dokuman iyiymiş saklıyorum onu bi kenara.
@Berk Mercancı
Malesef kadroya ayıracak çok param yok. Ucuza kaçacağım nokta kadro olacak. Raleigh ya da peugeot ya güveniyorum ama no name almam tabi ki.

Belki başta bunu kullanırım ama kısa süre sonra daha iyi bir kadro alırım memnun kalmazsam.
 
@Berk Mercancı 'nın söylediği olay marka bisikletler için de geçerli. Girdiğiniz piyasa kurtlar sofrası, ucuz bir bisiklet alsanız dahi biraz bilgi sahibi olduktan sonra almanızı tavsiye ederim. Sonra maşası yamulup düzeltilmiş, çatalları veya sele borusu kaynak yemiş bir bisikleti almanız olası. Üst seviyede de durum pek farklı değil. Ben 2 sene kovaladım sadece bir tane Atala gördüm o ilan sitesinde makul fiyata alınabilecek onu da kaptırdım. Fikriniz olsun 400 liraya satılmıştı ve eskimiş lastik dışında bir kusuru yoktu. Bu hurdalara o paraları vermeyin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
bence o kadar para dökmeye değmez. bilmem kaç €
iyi bir usta ile çok uygun fiyata vintage bisiklet toplayabilirsiniz.
 
Merhaba, uzun araşdırmalrımdan sonra bende mayıs ayında çelik bisiklet topladım. Frameseti Ukraynada bir bisiklet forumundan posta araçılığıyla aldım ve bu konuda çok şanslıyım . Çünkü Mondoniconun yaptığı bisikletler hal hazırda Americada 1500 2000 $ civarinda satılıyor. Bana daha ucuz geldi. Bisikletin üzerinde ayanakol hariç shimano 105 5800 set var. Sele borusu, handlebar, stem Ritchey marka, Sele olarak Fizik Kurve chameleon, Jant seti Mavic Aksium. Pedalsiz agirlik 9.2 kg, gelen seneye bu agirligi 8 kg salmayi planliyorum. İLaveten hic karbon ve ya al bisikletim olmadi ondan dolayi surus hissini kiyaslayamam. Lakin bisikletim cok komforlu yoldan gelen vibrasyonun ne oldugunu bilmiyorum bile.
photo 1 (1).JPG
photo 1 (1).JPG photo 3 (1).JPG photo 3 (1).JPG
 
@ilkin
güzel kadro renkleri çok hoşuma gitti :)

@rahmi kocaman
kaynaklı ya da düzeltme görüp görmediğini anlamamın yollarını anlatırsanız bende ona göre bir bisiklet bakabilirim aslında. şöylede bir durum var alacağım bisiklet 230tl. yani tamamen çöpe gitse bile çok üzülecek bir durum yok diye düşünüyorum. he istediğim bisiklet kötü kadroyla toplarım ama ileride kadro canımı sıkarsa yeni kadro parası biriktirecek kadar idare edebilirim diye düşünüyorum.
 
@Sinan A. (link) buraya bak istersen guzel framesetler var cazip fiyatlara, ukrayna kievden
 
Çok iyi onarılmışsa onu anlamanın pek imkanı yok, sorun da bu zaten. Boyanmış bisiklet almayın, orjinal boya ve çıkartmaları üzerinde olan bir bisikletin zaten bütün kusurlarını gözle görürsünüz.
 
Geri