Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

yolcudur abbas öpsen durmaz

Vahap Demir

Daimi Üye
Tepki
518
Bisiklet
Sedona
Yıllardır yol bisikletlerine inceden hastayım. Öyle uzaktan sever gibi, ergen aşıklar gibi bir durum benimkisi. Bir heves var içimde ama harekete geçmeye de niyetim yok gibi. Gel gör ki bir süredir bisikletin sırtındayken yaptığım aerodinamik testler (yokuş aşağı giderken çeneyi gidona yapıştıracak kadar eğilirken pedal çevirmeyi bırakmak ile aynı inişte var gücüyle pedal çevirirken tur bisikletinin dik duruşunu bozmamayı kıyaslıyor bu ? ) bana aerodinaminin önemini kavrattı.

Üzerine geçen gün af edersiniz ter neticemden akarken yol bisikleti kullanan birinin gayet rahat gelip sollaması da binince “ehh ulan yemişim tur bisikletinin fantazisini” diyerek yol bisikleti almaya karar verdim. Sonrasında kararımı verdim ve kısa bir araştırmanın sonucunda Mosso cavalier sora aldım. Niçin bu şekilde karar verdim diye soracak olursanız sebeplerim şunlar:

GRUPSET: yol bisikleti kullanıcılarının "en azından sora set olmalı" şeklindeki yaygın kanaatinden etkilenerek vites grubunda sora sete karar verdim. İlk kullanımda ayarsız gelmiş olan vitesler ayarlandıktan sonra sorunsuz çalışmaya başladı ama sanırım bir ince ayar daha gerekiyor. Ön aktarıcı en hızlı dişli kombinasyonundayken zincire sürtüyor. Bakalım bu kısmını halledeceğiz.

ESTETİK: Kararımı etkileyen diğer husus ise kadroya gizlenmiş vites ve fren kabloları oldu. Bisiklet gayet şık görünüyor.

İzlenimlerim de şunlar:

HİSSİYAT: İlk bisikletim MTB idi. Tur bisikletine geçtiğimde yaşadığım "bu makina uçuyor" hissini turdan yola geçince bir kez daha yaşadım. Kesinlikle asfalt kullanıcısı için yol bisikleti en iyi seçenektir kanaatindeyim. Yol bisikleti üzerinde kambur gibi süren insanları gördükçe çok rahatsız bir sürüşü olduğunu düşünürdüm. Öyle değilmiş. Tur bisikletinde ne kadar rahat isen yol bisikletinde de aşağı yukarı o kadar rahatsın. (Her ikisi de rahatsız:D:D:D )

SELE: Tahta gibi sele korktuğumdan rahat çıktı. En fazla yarım saat katlanabileceğimi düşünürdüm ama birkaç saatlik kullanımlarda ciddi bir rahatsızlık hissi vermedi. Tur bisikletine taktığım jel dolgulu sele bir süre sonra rahatsız ediyordu bu da ediyor. Her ikisi de tahammül sınırları içerisinde ama. Aynı seleyi MTB de ve tur bisikletinde kullanamamıştım. Sanırım oturma şekliyle alakalı. Bir de bu bisiklet uzun süre aynı pozisyonda sürmene müsaade etmiyor. Sürekli pozisyon değiştirince rahatsızlık azalıyor olabilir.

Yine de brooks sele takmayı düşünüyorum. Bunu deneyimlemiş olanlar varsa yeşillendirsinler. Tur bisikletinde brooks en iyi seçenektir. Peki yol bisikletinde de aynı şey geçerli midir?

HIZ: Her gün kullandığım rotayı yol bisikletiyle % 18 daha hızlı kat etmişim. Strava öyle söylüyor. Kilitli pedala geçme niyetim var. Bakalım o ne kadar fark yaratacak.

YOKUŞLAR: Tur bisikletinin en yavaş vites kombinasyonu 24 x 34 idi. 0,705 oran veren bu kombinasyona karşılık cavalier sorada 34 x 32 kombinasyonu en ağır seçenek. 1,062 oran veren bu seçenekle yokuşlarda zorlanacağımı düşünüyordum ama sebebini bilemediğim şekilde yokuşları gayet rahat tırmanıyorum. Hatta tur bisikletinde her turda en az bir defa en ağır kombinasyonu kullanırken kaç gündür hiç en ağır kombinasyona ihtiyaç duymadım. 52 – 38 aynakol kullananlara hayret ediyordum ama şimdi o kadar da imkansız olmadığı hissini yaşıyorum. Ha tercihim diz eklemlerimden yana yine de ? 50 – 34 aynakol iyidir benim için.

DROPBAR: Seksi :D duruşuyla uzunca bir süredir gönlümü fethetmişti zaten ama bilek uyuşmalarına neden olacağını düşünürdüm hep. Yine tur bisikletindeki gibi uzun süre aynı pozisyonda sürmek mümkün olmadığından da olabilir uyuşma filan yaşamadan kaç gündür kullanıyorum. Tersine çok farklı tutuş pozisyonlarına imkan verdiği için yüksek hızlara çıkmaya imkan vermesiyle bir kere daha kendisine aşık oldum ?

Scudo
Yol bisikleti tecrübemden yola çıkarak bir şey paylaşmak istiyorum. Benim şashi meselem, yol bisikletiyle yolda giderken, fren yapınca, aynı anda zil çalamıyorum. Bu nedenle evet sırf bu nedenle yol bisikletinden vaz geçtim.

Karşıma öyle bir an çıktı ki, zil çalma gerekiyor ama çalmadım, frene asıldım, yavaşlıyorum ve belki de duramayıp çarpacağım. Haber de veremedim ben geliyorum diye. Avaz avaz bağırmak geldi aklıma o sırada manyak gibi bağırmak da ne kadar işe yarardı bilemiyorum

Fitness bisiklet aldım. Fren vites zil zurna elimin altında sürekli. Kafam rahat

Hayırlı olsun

Güle güle kullanın..
Kaça aldınız,nakit mi aldınız,taksitle mi aldınız,nereden aldınız?Bu konularda da bilgi verirseniz iyi olur sanki..
Ayrıca bisikletin fotoğrafı da olsa iyi olur ;)

@Şeffaf
düğmesini istediğiniz yere takabildiğiniz elektronik kornalar var. bununla çözülebilirdi diye düşünüyorum.

@Behram Belek

bisikletiniz hayırlı olsun. fazla yüksek hızlarda uçmayın derim :)

@Şeffaf
Yola geçince, eski bisikletin zilini takayım dedim, uymadı. Yenisini alana kadar idare edeyim dedim, 1.500 km oldu zile ihtiyaç duymadım. Bu nasıl? :komik:

@mariokaldato

Valla ruhum mu gariban nedir bilemiyorum ama hiç yamaha hayal etmedim. 50 cc mobilet hayal etmişliğim çoktur ?? Bir de bir süredir 70 li yıllarda üretilmiş rus motoru (ije) hayal ediyorum ara sıra. yandan sepetli. Sepet yük için değil oturmalık olacak. açık mavi renkli.

millet bisiklete şarjlı matkap takıp motorsiklet yapıyor peheeey.

@Behram Belek İnceleme tadında bir yazı olmuş sanki, keyifle okudum.Yol bisikletine diğer bisiklet türlerinden geçen herkeste aynı hissiyat oluyor sanırım.Ben de MTB'den geçenler kervanındayım.Ha emektarı satamadım o ayrı.Yol yatağımın yanında, MTB apartman boşluğunda duruyor.Gelip geçerken göz göze geliyoruz kendisi ile.Resmen "Beni unuttun be abi" der gibi gidonu bükük duruyor.

@Behram Belek rus adamı yorar bitirir. Yakıtın da anasını aglatirEskiden ormancikarda olurdu.

• Beğen
Tepkiler: Vahap Demir
Bir de bisiklet resmi olaydı tam olurdu.. :)

• Beğen
Tepkiler: cember3454
Ben de aynen sizin Carraro Big 729-927 gibi mtb ile başlayıp Sportive 225 ile şehire geçip sonra Giant Escape Air ile kendi çapımda kısa mesafe (50-100-200 km civarı) turculuğa başladım.En son birkaç ay önce bi yol bisikleti sevdam kabardı ve arkadaşın cr022 sini 3 gün test ettim ilk etapta hız falan süper çok hoşuma gitti.Ama son gün özellikle kıç baş bel boyun diz bilek haşat oldu.Geri iade ettim.Şu an Brooks lu Giant ımla devam ... ;)

• Beğen
@Triban

bisikleti 3550 liraya nakit aldım. değişik kartlara vade farksız 8 - 9 taksite kadar imkanlar vardı. Bisikletpro başakşehir mağazasından aldım. çok ilgiliydiler. diğer mağazalarından getirterek söz verdikleri saatte eve teslim ettiler. fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. akşam eve gidince ekleyeyim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Hayırlı olsun, başlangıç için güzel bir bisiklet. Ama ileride kadronun esnekliği ve jantların ağır olması nedeniyle yetmemeye başlıyor. Tabi kişiye göre değişir.

• Beğen
güle güle kullanın.. bende cavalieri ilk aldığımda her pedala bastığımda altımdan kaçacakmış kadar hızlı geliyordu. şimdi o kadar değil :D
ama güzel kadro hem estetiği iyi hem geometrisi

2eefcc64-706d-49ec-9d4a-7a94e5515a88.jpg

@alicangul29
6061 kadro. 10,5 kg ağırlığa sahip. güzel bir başlangıç bisikleti. çok yüksek beklentiye girmemek lazım. diğer yandan bu işte yukarıya doğru sınır yok. yaş 43 oldu. bu yaştan sonra yarış koşmam diye düşünüyorum. en azından şu andaki ihtiyaç tanımlamamı karşılıyor. ileride kaşıntı tutar da daha fazlasını arzularsam artık karbon marbon bakarız bişeyler ? ?

Diğer yandan "karbon yol bisikleti olanların diğerlerine selam vermemesi" gibi efsane bir başlık vardı forumda. sayfalarca yazıldı çizildi. ben bugün alüminyum yol bisikletimle karşıdan geçmekte olan bir MTB ciye selam vermedim ?? gerçi dropbarı alttan kavramış tüm gücümle hava direncini yarmak çabası içinde olduğum için kafam öne eğikti ve son anda fark ettim arkadaşı ama selamsız da geçip gitmiş oldum. o an karbona binen zalımların ruh halini anladım. Aluminyum bile bende bu etkiyi yarattıysa karbon üzerinde kendimi düşünemiyorum bile :D:D

@Behram Belek iki ayaklidan değil de iki tekerden bahsediyorsak eğer şu açık mavi olan değil mi solmuş gibi rengi olandan. Ben de ondan bahsettim

• Beğen
Geri