Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yolda bisikletçiler nasıl selamlanır?

bajak

Aktif Üye
Tepki
47
Bisiklet
Salcano
Karadeniz sahil yolunda sık sık bisiklete binen arkadaşlar görüyorum. Nedense hep araba kullanırken denk geliyor. Bu durumda nasıl korna ile selamlamak gerekiyor. Bir usulü var mıdır? Genelde 4-5 defa kısa kısa basarım kornaya. Yada hangi kornada ne anlamak gerekiyor? Hani tam tersi durumlarda size çalınan kornalardan ne anlıyorsunuz?

Scudo
Bisikletliye asla korna çalmamak lazım. Korna beni çok rahatsız ediyor. İlla selamlamak istiyorsanız elinizi sallayın.

Evet doğru, ayrıca birbirimizi selamlamak içinde varsa bir standart şekil öğrenmek isterim..

Bölünmüş yolda veya arkadan 70-80 ile geçildiğinde zor.

aracınızın ön ve arka camına bisiklet sticker'leri yapıştırarak,bizden biri olduğunuzu anlayabilirler :)

• Beğen
Tepkiler: Oğulcan Yürek
arkalarındayken değil de yanlarından geçtikten sonra korna çalabilirsiniz.. arkadan korna çalarak gelen bir araç beni de ürkütüyor çoğu zaman

Korna bir selam şekli olamaz. Bisikletçinin en rahatsız olduğu şeylerdendir. Bisikletlinin yanından "1,5 metre ara mesafe ve uygun hızla" geçerken camınızı açıp elinizi sallarsanız unutulmazsınız. Hatta forumdaki olumlu anılarda isimsiz kahramanlardan biri olursunuz. Saygılar.

Bisikletçi kornadan rahatsız olmamalı, aksine seyir halindeyken her zaman korna sesini beklemelidir...

Korna beni rahatsız etmiyor, Çanakkale taraflarına gelirseniz ve beni görürseniz istediğiniz kadar kornaya basabilirsiniz ;)

@sedat saraç

Az da olsa performans yapanlar da denk geliyor :)

beşiktaştan sarıyere kaptırmış tek başıma giderken yanıma bir araç yanaştı sağ koltuktaki arkadaş camdan suluk uzattı :) aracın arkasında arkada mtb ler bağlıydı. iyi bir selamlama yöntemi :)

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
Kısa kısa çalınan kornalar asla rahatsız etmiyor beni. Böyle geçen arabaların arasından da elimi kaldırırım. Kendim bisikletçi gördüğüm zaman da o şekilde selam veriyorum arabayla.

Kafası biraz çalışan herkes de arkadakinin ne amaçlı kornaya bastığını anlar çok rahat.

doru diyosun abi.bize oyle bigun denk geldi.gençler gelin mangal yapıyom dedi.biz tabi bıraktık bisikleti filan

Bisiklet konumundayken karşı yönden bisikletli geliyorsa ve hız varsa mecburen eliniz ile ufak 1 hareket yaparsınız...

Araç halinde iseniz bisikletliyi arkadan geliyorsanız biraz hızınızı yavaşlatın korna ile bi ritim tutturun... En azından bisikletli sizden ürkmez .

;)

Bu "1" işaretinin esprisi nedir? Bisikletçiler arasında genel geçer bir metod mu bu? Yani karşıdan gelen bisikletliyi selamlamak için işaret parmağımla 1 yaparsam aniden frene asılıp "Hayırdır birader? Bir şey mi oldu?" tarzı muhabbetler yaşamayalım sonra. :D

Battal Yılmaz 1 beğeni aldığını mı ima ediyor?:p

Ben de Rabia hareketi yapıyorum "yürü git lan" hareketi yapıyorlar..

Geri