Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yüksek kadans her derde devaymış

arkadaşımla hep ayrı düşerdik ben yüksek devirli kullanıyorum ve böyle daha iyi olduğunu düşünüyodum zaten. bunun faydalarından gerekliliğinden haberim olduğundan değil. metobolizmam mı bunu istedi bilmiyorum kendiliğinden böyle oldum :D
bizim arkadaşta kaslarını yüksek viteslerde düşük devirlerde geliştirmeninn mantıklı olduğunu düşünüyodu
yazınız çok çok aydınlatıcı oldu teşekürler
 
Scudo
@cyclist_43

Teşekkür ederim ve uygulamanız için tebrik ederim. Ayrıca mtb (XC) konusuna da geçtiğim mesajlarda eğildik.
Selamlar...
 
  • Beğen
Tepkiler: candede
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.Ben de yüksek viteslerde düşük devirle sürmenin benim için daha faydalı olacağını zannediyordum.Sayenizde bir yanlışı düzeltmiş oldum..
Selamlar..
 
Hakan abi gercekten boyle bir yazi okumaya ihtiyacim vardi... Cok tesekkr ederim. yurtdisindaki egitimim sebebiyle 5 ay bisikletsiz kaldim. Toparlanmam icin gercekten guzel bir program olucak... (yagsiz makarna nin da cok faydasini gordum kesinlikle gobek yapmiyor, o yuzden toparlanma surecinde gobekle ugrasmiycam... O da Ciger kapasitesi acisindan ayri bir sorun)
Tekrar tesekkurler ...

YASASIN TURKIYE'YE GELIYORUM!!!!!
 
Erdemali ve Yiğit ilginiz için teşekkür ederim...
 
Ellerine sağlık Hakan..
Yararlı bir yazı olmuş.. Hep yazarım insanlar genelde çok düşük çevirdiklerinde daha iyi antrenman yaptıklarını sanıyorlar.. Hatta Triatlon yarışlarına (eskiden) hazırlanan bir arkadaşım "antrenör" kurbanı olup, yıllarca düşük devir çevirmekten dizlerini sakatlamıştı..93 de yazdığım bir yazı sonucu yalnışını düzeltmiş oldu am iş işten geçmişti..Amatörlere en az 60 devri öneriyorduk. Buna bile alışmaları zor oluyor bazen..
 
Teşekkür ederim Gürsel abi, ben de bu eksikliği bir çok bisikletçide gördüğüm için böyle bir yazı hazırlamaya ihtiyaç duydum, söylediğin gibi yanlış olarak insanlar düşük devir basmayı önemli bir şey gibi görebiliyor ve hatta yüksek devir çevirmeyi zayıflık olarak dahi görebiliyor. İnternet ve basılı yayında da fazla bir kaynak olmadığını müşahade ettiğimden böyle bir yazı oluşturmak kaçınılmaz oldu, artık gelecek nesiller ne kadar faydalanabilirlerse o kadar güzel olur...

@gürsel

Ergin arkadaşımız özelden bir soru sormuş diğerlerinin de yararlanması için burdan yanıtlıyorum;

@ergin

Beslenmeyi sporcunun ihtiyaçlarına göre ayarlıyoruz, bu yüksek kadans antrenmanı için çok özel bir beslenme sistemi gerekmemekle beraber, yüksek sinir iletişimini destekleyeci doğal mineral ağırlıklı bir beslenme önerebilirim, örneğin bolcana yeşil salata, taze meyveler ve sebzeleri daha ağırlıklı tüketmeniz alacağınız sonuçları hızlandıracaktır...
 
Bu yöntemi bende uygulamaya başlayım. Bende düşük devire inanırdım ama değilmiş meğer. Düşük devire alışınca düz yolda bile çevirecek pedal kalmıyor bazen. Rampaları daha akıcı çıkmak istiyorum. Ayakta sürmeyi de sevmem. Belki rampa sever olabilirim. Teşekkürler Hakan Abi.
 
Hakan abi bilgiler için çok saol..Benim gibi acemilerin bu bilgilere ihtiyacı vardı :D harika bi yazı olmuş eline sağlık..
 
Yazı için teşekkürler Hakan Bey, cidden çok bilgilendirici ve değerli bir yazı olmuş ;)
yalnız yeni olduğum için bilgim yok hız göstergeleri için bi satın alım rehberi ya da karşılaştırmalı bi kaynak, inceleme özellikler için belirli bişi var mı? kablolu, kablosuz tavsiye...
 
@semihcelikoglu

Bende aynı senin gibi yapıyordum. Şimdi hatamı düzeltiyorum. Bilgiler paylaşıldıkça çoğalır diyor atalarımız. Hakan Yazman abicim çok teşekkür ederim emeğine, eline, yüreğine sağlık.
 
Rica ederim, Sigma Sportun kadanslı (veya eklenebilen) modelleri var piyasada, genelde üst modellerdir bu yüzden bunları rahatlıkla alabilirsiniz, eklenibilir bir modelse eklenecek parçasının da mevcut olup olmadığına emin olun, Ayrıca çok daha pahalı olarak da Polar markasının modelleri mevcut, bilgi için yeşil bisiklet Gürsel beye danışabilirsiniz...

@Blick
 
  • Beğen
Tepkiler: Yücel akbulut 37
Ben de bisikletseverleri bu sekilde bir yaziyla bilgilendirdiginiz icin sizi tebrik ediyorum cok onemli bir konuya parmak basmissiniz.
Bu konuya bir eklenti de ben yapabilirim lise yillarimda profesyonel bir bisikletciyle karsilasana kadarki bisiklet hayatimda bisikleti cok dusuk bir kadansta kullaniyordum o karsilasmadan sonra yariscilarin antremanlarini sürekli yuksek kadansta yaptigini yalnizca yarislara birkac hafta kala kas gücünü iyice artirmak icin biraz daha düsük kadansta ama tam güc antreman yaptiklarini ögrendim.O gunden sonra kendimi her bisiklete bindigimde daha yüksek kadans icin zorladim, antreman sirasinda surekli yuksek kadansi aklimda tutmaya calistim cünki yillarca alisilmis düzen kolay degismiyor. Aradan gecen zamanda kendimde olan degisiklik ise bacak gücümün ve dayanikliliginin artmasina ragmen bacak kalinligimin birhayli azalmasidir bunun daha acik anlami ise artik bacagimdaki kaslari daha etkin kullanabiliyorum.
Özellikle kilo vermek icin veya daha saglikli bir hayat sürmek isteyerek bisiklete binmek isteyenlerinde düsük kadansta bisiklet kullanmalari kabul edilemez. Bacaklarindaki yaglari direkt olarak kasa cevirerek büyük bir hata yapabilirler bu vücut agirligini artirip vücudu hantallastirmaktir, dogru olan ise yuksek devirde bisiklet kullanarak yaglari yakip kaslari daha etkin kullanabilmektir.
 
Bilgiler için çok teşekkürler Hakan Abi. Emeğinize sağlık.
Bu antrenmanları gerçekleştirebilmek için sabır ve azim gerektiği bir gerçek. Selede hoplamaya başlama konusu da tarafımdan çok defa tecrübe edildi sayenizde ;)
Selamlar
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
hakan bey ben sizin bu yüksek devirli pedal cevirme olayınıza katılıyorum bu yazınızı okumadan önce düz yolda devamlı aynı tempoda gidemiyordum dizlerim ve diz üstü kaslarım yoruluyordu ağrıyordu ozaman dinlenmek zorunda kalıyordum hele rampalarda diz ağrısından nefes nefese kalıyordum rampayı 2 veya 3 kez dinlenerek cıkıyordum yazınuızı okuyup uygulamaya başladıktan 1 veya 2 ay sonra ne düz yolda nede rampada dizlerimde ve diz üstü kaslarımda ağrı olmuyor bisiklete bindiğim zaman en az 3 veye 4 saat bisiklet üstünde kalıyorum hic bir ağrı sızı olmuyor yalnız bu duruma gelebilmek icin yüksek kadans sı uygularken epey zorlandım ama şimdi faydasını görüyorum verdiğiniz bu bilgiler icin size cok teşekür edrim eğer bu bilgi olmasaydı hala eskisi yorularak bisiklete binecektim sağolu hoşcakalın
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Geri