Yaşadığım tecrübeyi paylaşarak size de faydasını umarak cevaplamaya çalışayım.
Buna benzer bir kalp sorununu ben de yaşadım fakat sebebi bisiklete binmem değildi, kan verdikten hemen sonra (1.5 gün) yüksek tempolu bir tura çıkınca kalbim beni şiddetle uyardı ama yine de bisikletle bağlantısı olduğu için yardımı olacağını düşünüyorum.
Nabzım hiç düşmediği için ben de kalp krizi endişesi ile hastaneye gittim.
Burada ilk etapta sizin yaşadığınız size de belirttikleri gibi endişe etmiş olmanız. Kalbinizi de yormuşsunuz ama nabzınızın bu kadar uzun süre düşmemesinin nedenlerinden biri de sürekli olarak nabız bandı ile kontrol etmeniz ve endişe etmeniz. Bu da kaygı bozukluğu denen olaya neden oluyor ve vücudunuz bir sorun var sinyalini sürekli olarak beyin vasıtası ile gönderdiği için sürekli olarak kendinizi dinliyor ve nabzınızın düşmesine engel oluyorsunuz.
Sonrası ise bisiklet sürüşünde düzensiz ve gelişi güzel bir gıda takviyesi tercih etmiş olmanız. Bir yandan şeker bir yandan kafeini vücudunuza yollayınca kalp dengesi bozulmuş olabilir.
Size tavsiyem varsa trainer, yoksa sahil yolu veya veledrom gibi mekanlarda sabit nabız antrenmanları yapmanız. Bu sıkıcı idmanlar her ne kadar çok sıkıcı olsalar da size kattıklarını gördüğünüzde inanmakta güçlük çekeceksiniz.
Yaşım 42, 30 ve üstü ortalamalarda yapılan sürüşleri bile 140 nabızla bitirebiliyorum. Uzun süreli tırmanışlarda bile 165 nabız üstünü görmüyorum ki bu duruma gelmek için aylarca trainer üzerinde kadans idmanları yaptım. Size de tavsiye ederim.
Diğer konu ise; yaşamış olduğunuz bu tecrübe korkutucu zira kalp çok belirsiz bir organ ve durumunun ne olduğunu bilmeden gereksiz yere zorlayabiliyoruz ve bir çok hastalığın aksine kalp insanlarda ekstra bir endişeye yol açıyor.
Yaşadığım sorunun ne olduğunu anlayana kadar, başka bilmediğim bir sorun olabilir mi düşüncesiyle 1 ay kadar kalbimle uğraştım. Eforlu ekg, holter, detaylı muayene (prof destekli) gibi bir çok araştırma yaptım ve çok şükür kalbimde bir sorun olmadığını öğrendim ama yaşadığım endişe içimde kaldı. Şimdi biraz nabzım yükselse veya kafayı kalbime taksam ufak endişeler yaşıyorum ve bunun için kaybı bozukluğu tedavisi görüyorum. Benim yaşadığım biraz derin bir durum tabii ama konu buralara kadar gelebiliyor.
Tekrar geçmiş olsun...