Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yüksek süratle viraj almak (aslında alamamak)

Japon motosikletli polislerin ıslak zeminde sağ sol arka arkaya yaptıkları zigzaglari izlerseniz faydalı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Scudo
Koray beye geçmiş olsun,
Tekirdağ -şarkoy yarışında çok keskin virajlar vardı,73 km 'lik etapta,,
50 mastırda 14 kişi idik,önceden virajlı yolun resimlerine bakarak oldukça riskli olduğunu anladım,nitekim kazalar burada oldu,bir kişi hızını alamadı ve bariyerlere girdi,őn karbon çatal çatladı ve sürücüye sekiz dikiş atıldı,aynı viraja geldiğimde, kesik kesik frenleme yaptım,sağa dönerken soldan alıp vücudumu sağa yatırdım,sola dönüşte tersini yaptım,bu uçmakdere gerçekten yardan aşağıya uçmak anlamında,çok hızlı girilir ise toplaması çok zor olan bir etap.

@Aragon @Özcan.

bilmiyorum motosiklette geçerliliği bisiklet içinde aynı mıdır ama (dakika 2:02:00)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Video daki tüm dönüşleri kontra ile aldım.
Bence gelişme var :)
Turun son gün dönüş etabının görüntüleri videoda

• Beğen
Tepkiler: Emir haberal
Bu başlığı şimdi gördüm ve bugün yüksek viteste viraj alırken ön tekerim kaydı ve düştüm hasdhashda

• Beğen
@vatan
geçmiş olsun. bu kazayı neye bağlıyorsunuz?
zemin ıslak mıydı?
virajda frenleme mi yaptınız?
çok fazla mı yattınız?
çok keskin mi dönmeye çalıştınız?

Valla ben kontrol tekniğini bilmiyorum ama arastiracagim. Geçenlerde ustaların yokuş aşağı iniş videolarini izliyordum. Bende onların denemedigi taktiği denedim. Sağ viraj alırken sağ ayak üstte ve dizi de sağa doğru götürüyorum. Sola dönüşte hemen sol ayağı yukarı alıp sol dizi açıyorum. Tabi lastiklere ve bisiklete güvenmek gerekiyor.

• Beğen
tekrar selamlar,

Bir iniş sonunda bulunan virajda yaşadığım problem sonrası bu konuyu açmıştım. Paylaşılan bilgilerin gerçekten faydası olmuştu benim için.
counter steering (kontra tekniği) ile döndüğüm birkaç virajın videosunu paylaşacağım demiştim, işte burada
Bu teknik ile bisikleti çok kolay yatırabildiğimi hissediyorum. Burada da mutlaka eksiklerim hatalarım var olabilir ama ilk duruma göre virajlar artık daha eğlenceli benim için.

@Koray Gürel

ben de istemsiz bunu yapıyorken sizin konuyla karşılaşıp daha sonraki tavsiyelerden işin bir ilminin olduğunu öğrenip üstüne düştüm bu tekniğin. Ben size ve yorumcu arkadaşlara teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: Koray Gürel
15 yaşlarındayken hep düşerdim artık istesem de düşemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
Merhabalar bu 10 dakikalık videoyu soluksuz izledim. Adam devesa bir şekilde iniş yapıyor. Ve 1 virajda bile fren kullanmıyor.
Görüşleri bekliyorum o_O
Edit 4:48de aha ipler koptu dedim ama adam harbi toparladı..
Edit2: Tamam bende bu tarz inişlerde sogukkanlılıkla iniyorum iniş segmetlerinde ilk 10 dayım ama bu biraz aşar bizi :) Hemde baya....

Buda adamın aktivitesiymiş. 56 ortalama ile inmiş o_O
(link)

Bu elemanı daha önce instagram üzerinden izlemiştim. Ben en ufak yan rüzgarda düşer miyim diye tırsıyorum böyle bir inişin yanına bile yaklaşamam. Helal olsun demek lazım. Öz güven, beceri, her şey var.

• Beğen
Tepkiler: karanbatu
İzlerken bir ara nefes almadığımı farkettim ? sanırım rüzgarda kafadan, o ivme ile 70 km az gibi geldi yada fren basıyordu.

Vallaha helal olsun ben 40 km de bile baya korkuyorum adam 60 la viraj dönüyor büyük ihtimalle ben hayatımda bisikleti o kadar yatırmamışımdır çok büyük cesaret

Zaten fren yaparsa takip eden araba üstünden geçer, korkudan frene dokunamıyor :D

Şahsen bazı yerlerde azda olsa frene dokunduğunu düşünüyorum. Ama yol kaymak gibi, araba çok fazla yok, rahat, uzun bir iniş. Böyle uzun bir iniş ve güzel bir yol bulucam yüzü zorlarım ?.

iniş yaptığı dağın rakımı sadece 672 m' mi yoksa ben mi yanlış değerlendiriyorum?

Geri