Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yükseltme veya yeni bisiklet

Merhaba 300tl derken 1300 olacaktı sanırım
Ayrıca toplam yapacağınız km ne kadar iller arasında gidip geleceğiniz ona göre bir tavsiyede bulanabiliriz
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Bisikleti 3 yıl önce 500 tl ye almıştım. Bisiklete bakım yaptırmaya götürdüğümde 2005-2010 arasında üretilen bir seri olduğunu söyledi. Vites değişikliği gidonun ortasında olan kısımdan değişiyor mesela. Yol bisikletine merakım olduğu ve çok fazla param olmadığı için alışmak için almıştım. Bu yüzden 300 yazmıştım.Tekerlek ve kadro olarak belki bu fiyat ediyordur, bilmiyorum çok. Şuan Bingöldeyim. Mevsim yaz. Erzuruma, Diyarbakıra çevre illere 1 er haftalık turlar ile tecrübe kazanmak istiyorum. İlerleyen süreçte karadeniz ya da akdeniz turları yapmayı düşünüyorum. Dağ ve giriş seviye yol bisikleti kullandım fakat iş ve okul nedeniyle hep şehir merkezindeydi. Artık il dışlarına,kamp alanlarına bisikletle gitmeyi düşünüyorum. Eski bisikletimi yükseltsem mi yoksa yeni bir bisiklet alıp eksik parçalarını mı eklesem mantıklı olur?

• Beğen
Tepkiler: speederman
Scudo
Xrs 200 kullanmıştım ilk yol bisikletim. Pek yükseltmeye değecek bir model değil, kesinlikle elden çıkartmanız çok daha mantıklı olur derim :harika: Yapacağınız masraftan ne doğru düzgün verim alırsınız, ne de satarken adam akıllı karşılığını alırsınız, her durumda zararlı bir sonuç doğrurur diye düşünüyorum

Tur bisikleti tam sizin isteklerinize göre çantanızı çadırınızı atıp gezmek hedefiniz gibi bunun yanında çok eşya taşımam derseniz gravel bisikletlerde ilginizi çekebilir sizin yerinizde olsaydım eklenti yapmak yerine yeni bir bisiklete geçerdim

Xrs 200 kullanmıştım ilk yol bisikletim. Pek yükseltmeye değecek bir model değil, kesinlikle elden çıkartmanız çok daha mantıklı olur derim :harika: Yapacağınız masraftan ne doğru düzgün verim alırsınız, ne de satarken adam akıllı karşılığını alırsınız, her durumda zararlı bir sonuç doğrurur diye düşünüyorum
Teşekkür ederim serkan bey.
Tur bisikleti tam sizin isteklerinize göre çantanızı çadırınızı atıp gezmek hedefiniz gibi bunun yanında çok eşya taşımam derseniz gravel bisikletlerde ilginizi çekebilir sizin yerinizde olsaydım eklenti yapmak yerine yeni bir bisiklete geçerdim
Teşekkür ederim speederman bey:))

Merhaba, elimde 2013 model Salcano Nova 26V model bir bisiklet var. Çoğu zaman depoda duruyordu bu haftalarda çıkardım. Ön taraftan sesler geliyor. Tepeleri zor çıkıyorum ve pası falan var. Kompanentleri eski. Hi-ten çelik kadro var üzerinde. Ben şimdi güzel bir shimano set alıp birde güzel bir aliminyum kadro alıp bu bisikleti hoplayıp zıplamaya uygun hale getirmeyi düşünüyorum. Yada, şuan elimde 5500-6000 arasında bütçe var. Bu bisikleti satıp bütçeyi 7500e çıkarıp yeni bisiklet almayı da düşünüyorum. Sizce hangisi daha mantıklı?

Merhaba, elimde 2013 model Salcano Nova 26V model bir bisiklet var. Çoğu zaman depoda duruyordu bu haftalarda çıkardım. Ön taraftan sesler geliyor. Tepeleri zor çıkıyorum ve pası falan var. Kompanentleri eski. Hi-ten çelik kadro var üzerinde. Ben şimdi güzel bir shimano set alıp birde güzel bir aliminyum kadro alıp bu bisikleti hoplayıp zıplamaya uygun hale getirmeyi düşünüyorum. Yada, şuan elimde 5500-6000 arasında bütçe var. Bu bisikleti satıp bütçeyi 7500e çıkarıp yeni bisiklet almayı da düşünüyorum. Sizce hangisi daha mantıklı?
Selam, shimano set alıp bir de kadro alınca zaten yeni bir bisiklet yapmış oluyorsunuz. Eskisinin teker seti + frenleri + Gidon + selesi dışında bir şey kalmıyor. Eskisinin grupseti ya da kadrosu iyi olsa birini tutup upgrade edilebilirdi ama bu durumda hazır iyi durumda ve özellikte olan 2.el bisiklet almak daha mantıklı olur. Tek tek toplamak ve işçilik maliyetleri de hazır 2.el bisikleti geçer.

• Beğen
Tepkiler: exsheal
Yeni alın hocam, yeni yenidir. Zaten bu bütçeye kadro ve iyi komponent alayım deseniz eldeki 10 yıllık malzemeden verim alamayabilirsiniz.

• Beğen
Aynı şehirde olsak elimde ön arka altus setli bir salcano vardı alu kadro 2018 model. 4500 liradan verebilirdim.

• Beğen
Mesela xt t8000 alma planım var fakat şuan ki kullandığım grup setine göre bana çok bir artı sağlar mı? Bilmiyorum. Bir yandan endurance yol bisikletine geçmek istiyorum fakat onlar da ise grup seti agresif oluyor... Benim dizler zaten sizlere ömür o yüzden iki arada bir derede kalıyorum. Yol bisikletine geçmekten tek kuşkum agresif dişli oranları.

Mesela xt t8000 alma planım var fakat şuan ki kullandığım grup setine göre bana çok bir artı sağlar mı? Bilmiyorum. Bir yandan endurance yol bisikletine geçmek istiyorum fakat onlar da ise grup seti agresif oluyor... Benim dizler zaten sizlere ömür o yüzden iki arada bir derede kalıyorum. Yol bisikletine geçmekten tek kuşkum agresif dişli oranları.
T8000 deki dişli oranları ve kaliteyi yakalayabilecek 2x başka bir shimano set bulsam hiç düşünmeyeceğim. Acayip alıştım 2x sisteme.

T8000 deki dişli oranları ve kaliteyi yakalayabilecek 2x başka bir shimano set bulsam hiç düşünmeyeceğim. Acayip alıştım 2x sisteme.
Kaliteli üst seviye 2x grup set olsa keşke, 3x bana gereksiz ve ilkel geliyor dürüst olmak gerekirse.

Endurance bisikletlerin grup seti agresif oluyor derken, dişli oranlarından mı bahsediyorsun ?

Evet abi dişli oranlarından bahsediyorum.
Genelde 50/34 11/32 oranlara sahipler, hiçde agresif değil yani. Agresif olsa dahi üzerindekini kullanmadan çıkarıp yenisini takarak çıkarttığını neredeyse yeni fiyatına vererek çok az bir zarar ile satabilirsin.

Genelde 50/34 11/32 oranlara sahipler, hiçde agresif değil yani. Agresif olsa dahi üzerindekini kullanmadan çıkarıp yenisini takarak çıkarttığını neredeyse yeni fiyatına vererek çok az bir zarar ile satabilirsin.
Normal sağlıklı bir insana göre agresif sayılmayabilir fakat benim gibi dizlerinden çok sorun çeken biri için agresif kaçıyor. 30/46 - 11/36 kullanıyorum bu dişli oranları gibi olması gerekiyor ki öyle bir yol bisikleti zaten mevcut değil belki gravellerde mevcuttur.

Normal sağlıklı bir insana göre agresif sayılmayabilir fakat benim gibi dizlerinden çok sorun çeken biri için agresif kaçıyor. 30/46 - 11/36 kullanıyorum bu dişli oranları gibi olması gerekiyor ki öyle bir yol bisikleti zaten mevcut değil belki gravellerde mevcuttur.
Aslında Sram Rival (48-35) aynakollarda buna benzer bir oran var diye biliyorum. Hatta bu aynakol gravel haricinde yol bisikletlerinde de yabancı markalar tarafından kullanılıyor diye görmüştüm.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Aslında Sram Rival (48-35) aynakollarda buna benzer bir oran var diye biliyorum. Hatta bu aynakol gravel haricinde yol bisikletlerinde de yabancı markalar tarafından kullanılıyor diye görmüştüm.
Şimdi baktım, örneğin bu bisiklette 46-30 11-34 mevcut gayet iş görür gibi.
(link)

• Beğen
Tepkiler: can^
Anladım. Direk olarak o oranlarda dediğiniz gibi yol bisikleti yok. Ya aldıktan sonra grup seti değişeceksiniz, yada endurance bir kadro alıp istediğin bir grup set ve oranlar ile sıfırdan toplayacaksın, yada yukarıda linlini attığın tarzda bir gravel alacaksın. :)

• Beğen
Şimdi baktım, örneğin bu bisiklette 46-30 11-34 mevcut gayet iş görür gibi.
(link)
Tekrardan geçmiş olsun. Genellikle GRX gravel tipli yol bisikletlerinde oluyor diye dememiştim. Ama dediğiniz gibi bu da iş görür. Bi ara bendeki tiagra grup seti GRX ile değişme fikri vardı ama yaşımız genç alışırız diye üstünü kapatmıştım o konunun. Ama gönlüm 50/34 11/34 bir mekanik grupsette. Dizleri çok zorlamamak lazım.

Anladım. Direk olarak o oranlarda dediğiniz gibi yol bisikleti yok. Ya aldıktan sonra grup seti değişeceksiniz, yada endurance bir kadro alıp istediğin bir grup set ve oranlar ile sıfırdan toplayacaksın, yada yukarıda linlini attığın tarzda bir gravel alacaksın. :)
Maalesef, keşke sıradan insanlar için nine dişlilere sahip olan endurance yol bisikleti yapsalar çok hoş olurdu. Sonradan grup seti değiştirmek benim bütçemi çok aşar ne yazık ki.

Tekrardan geçmiş olsun. Genellikle GRX gravel tipli yol bisikletlerinde oluyor diye dememiştim. Ama dediğiniz gibi bu da iş görür. Bi ara bendeki tiagra grup seti GRX ile değişme fikri vardı ama yaşımız genç alışırız diye üstünü kapatmıştım o konunun. Ama gönlüm 50/34 11/34 bir mekanik grupsette. Dizleri çok zorlamamak lazım.
Teşekkürler. Beraber sürdüğüm Danimarkalı bir arkadaşımda titanyum litespeed gravel mevcut. Bisikletinin hangi model olduğunu hatırlamıyorum fakat hemen hemen tam istediğim bir dişli setine sahip. Arkada 11-42 önde ise 50/34 mevcut, rampaları çok rahat tırmanıyor. Litespeed ülkemizde satışı yok sanırım, aradım aradım satan bir yer bulamadım.

• Beğen
Geri