Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yumurta Hakkında.

Mutlu Celimli

Aktif Üye
Tepki
194
Az öznce Prof.Dr BİNGÜR SÖNMEZİN ( kendisi türkiyenin en iyi kalp cerrahı olara bilinir (link))

Yaptığı açıklamayı izledim.

Tüm sağlıklı insanlar günde 1 yumurta yiyebilir yemelidir diyor kendisi.

Yumurta sanılanın aksine kolestrolü yükseltmez , damar sertliğine sebep olmaz.

Yumurtanın içerisindeki iyi huylu kolestrol hormonların doğru bir biçimde salgılanmasını sağlar.

Dünyadaki 12 çeşit minerali yumurta dışında hiçbir besinden alamazsınız.

Prof. Dr un önerisi sağlıklı insanlar için günde 1 yumurta.

Tüm insanlar içinse gün aşırı 1 tane yumurta.

Son günlerde HAYVANSAL ÜRÜNLER ZARARLIDIR konulu başlığa iyi bir cevap olmuştur umarım...

Ayrıca kendisine sütle ilgili bilgilerini paylaşması içinde bir mail gönderdim.

En azından sağlıklı bir kaynaktan bilgi almış olalım...

Scudo
hayvansal ürünler zararlıdır konulu başlıktan haberim yok.Fakat şunu söylemek istiyorum..Protein miktarları bakımından gıdalar sıralanırken yumurtanın akındaki protein miktarına göre baz alınıyor ve yumurta akı 100 olarak baz alınıyor.Yumurtanın sarısıda iyi huylu kolesterolü düzenliyor.Bunun dışında kalp ritmini düzenliyor ve vücuda yüksek derecede enerji sağlıyor..Ben birçok sporu aynı anda yapan birisi olarak yumurtayı aksatmadan günde 2 tane yiyorum..Daimada şunu söylerim..Dünyanın en iyi sporu koşmak en iyi gıdası yumurtadır..

Evet biraz önce televizyonda ben de gördüm. "Gün aşırı 1 yumurta,doktor bana dokunma." diye bir sloganla çıktı televizyona.

Doğrudur yumurtayı ben de öneriyorum, hayvansal besinler arasında önerdiğim tek besin de odur, yumurta proteini dünyadaki en kaliteli proteinlerdendir, hatta neredeyse en iyisidir, sadece sarısını fazla tüketmemek iyi olur kanımca, ben de ağırlık yapıyor biraz sarısı ama beyazını bolca tüketiyorum, eskiden çalıştırdığım bir sporcuda hazırlık dönemini aştıktan sonra antrenman sonrası yumurta yumurta beyazı kürü yapmıştık, kendisini bir süre görmemiştim bu arada, sonra görüşünce yumurta beyazına ağırlık verdiğimiz dönemde kaslarının muazzaam ve gözle görülür bir şekide gelişme gösterdiklerini görmüştüm ....

Görüşümce ağır antrenmanlar yapanlar günde en az 3-5 yumurta beyazı tüketebilirler, diğer insanlarda 1-2 tüketebilirler.
Hakan Yazman

Sabah ayakkabılarımı giyerken forumumuzun sağlık köşesine "yumurta" ile ilgili konu açayım dedim. Bu başlığı görünce şaşırdım.

Yumurta müthiş bir besin hazinesi.
Babannem derdi bana, "Babana her gün 3 yumurta yedirir; kabuklarını havanda un gibi olana kadar döver, çorbasına koyardım" diye. Kabuğunda da kireç-kalsiyum var.

Kesinlikle iyi bir protein kaynağı.. Ama ben sarısını yerken mide bulantısı hissediyorum.

Beyazını yiyeceğizde sarısı çöpe mi gidecek? 3 tam yumurta yerine 5 yumurta beyazı daha iyi olur ama sarılarını napacağız? Çözüm önerisi olan:D

@nükleer kedi

Evet şakır şakır çöpe gidiyor benimkiler :) dipli bir tabağa kırıp sarılarını kaşıkla alıp atıyorum. Kedi köpeğiniz falan varsa belki ayrıca pişirip onlara verebilirsiniz, ne de olsa etobur oldukları için kalp krizi geçirmeden sonsuz kolestrol ve doymuş yağ depolama kapasiteleri var :)

Iyi bir protein kaynagidir yumurta ben de hemen hemen hergun yerim..

Geri