Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurt dışından bisiklet alıp sürerek eve dönmek?

Almanyadaki berlin ve münih bisiklet bit pazarlari.hakkinda bilgi ve adres bilgiis bilen varsa paylasabilirmi ?

Scudo
Alman, Fransız yada İtalyan ikinci el siteleri de mevcut mesela Fransız sitesi var Leboncoin.com oradan bisikleti bulup uygun fiyata bulabilirsiniz . Ama dikkat edin bu afrikalılar çok dolandırıcılık yapıyorlarmış. Tavsiyemi ettim ama uyarımı da yapayım. Oralarda uygun fiyata bulursunuz. Bit pazarlarında çalıntı bisiklet çıkabilir sonra sınırda falan sorun bile yaşarsınız. Bit pazarları sonuçta riskli çakma bisiklet mi , nasıl birşey neden satılıyor iyice sormanız lazım bunun içinde bir Türk bulmak lazım. Yada gidip sıfır bir bisikleti bir mağazadan alırsınız başınız ağrımaz sadece bilet parası ve vize.
Vize içinde çeşitli kriterler var bisiklet için ayırdığınız parayı hesabınızda gösterin ki vize çıkarken kolaylık olsun. Sonra Almanya ya giderken çekin öyle gidin. Yanınızda visa,master card olsun, bana İsviçre de sordular ne iş anlamadım ama adam görünce yeşil mührü bastı.

@Murat Cömez

Murat bey iyi akşamlar. "EU" ülkesi olan Romanya, Hırvatistan veya Bulgaristan için vize alırsam diğer "EU" ülkelerine de serbestçe gidebilir miyim sizce? Almanya'daki bit pazarı hakkında bilmeden konuşmayın gibisinden talihsiz bir yorum yapmışsınız ancak kendiniz Schengen ülkeleri ile Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki farkı bilmeden konuşmuşsunuz.

Schengen vizesi alacak arkadaşlara da bi tavsiyede bulunmak isterim, pek çok insan biliyorum vizeyi aldığı ülkeden Schengen bölgesine giriş yapmayan ve en ufak bir problem dahi yaşamadılar. Ancak yine aynı şekilde pek çok insan biliyorum Almanya'ya Türklerin çok nadir kullandığı bi kapıdan girmek istediği için bile çok ciddi sıkıntılar yaşayan. Görevli memurun iki dudağından çıkacak tek kelime kaderimizi çiziyor ne yazık ki. Vizeyi aldığınız ülkeden giriş yapmaz ve yakalanırsanız yanılmıyorsam 10 yıl boyunca vize başvurusu dahi yapamıyorsunuz. Hissettiğimiz kadar genciz hepimiz daha, bi daha ne zaman çıkarım Avrupa'ya diye düşünüp riskli hamleler yapmamak en doğrusu olacaktır.

@U BoRa

eu birligine yeni giren romanya hirvatistan ve bulgaristani ben yazmadim farkindaysaniz ama EU birligi %98 zaten sengen ülkesi. Hatda Isvicre EU ülkesi olmadigi halde ora bile sengen ülkesi.
Isterseniz buraya bir bakin ve yakin zamanda diger üc saydigiz ülkelerde sengene dahil olacaklar. Ben bulgaristani yazmis olsam zaten yunandan italyaya ordan almanyaya gecin demezdim, direk yunandan bulgara gecin derdim.
Buyurun size sengen ülkeleri...
(link)

Birde ben almanyadaki bit pazarlari hakkinda bilmeden konusmayin diye hic bir sey demedim ve hatirlamiyorumda.
Peki benim yorumum talihsiz olmus siz oradaki bit pazarlarini nekadar taniyorsunuz? Buna bir cevap verirseniz cok sevinirim, belki de ben yanlis tanimsimdir oradaki bit pazarlarini.

Ayrica ben size sengen ülkeleri hakkinda link verdim ben bilmiyor olabilirim belki o linkde yanlisdir, EU ülkeleri ile sengen ülkeleri arasindaki farki siz anlatabilirmisiniz.

Gercekten bir aciklama yaparsaniz bize bilgilenmis oluruz. Nede olsa siz herhalde yurdisina cok gidiyorsunuz ve kanunlari iyi biliyorsunuz.

@Murat Cömez

1 Ocak 2007'de AB üyelikleri onaylandığından beri Romanya ve Bulgaristan Schengen bölgesine giriş kapısından 2 kez döndürüldü, yine bir tarih bekliyorlar ancak ne kadar gerçekçi tartışılır.

Murat bey, yaşınıza hürmeten saygısızlık etmek istemem kesinlikle. Siz benim yazdığım mesajı önyargıyla okumuş olacaksınız ki savunmacı bir tutum sergilemişsiniz. Ben sadece AB ülkelerinin tümü arasında sizin dediğiniz gibi serbestçe dolaşılamayacağını hatırlattım. Üstelik Bulgaristan ve Romanya'nın coğrafi olarak bahsedilen Avrupa ülkeleriyle bizim ülkemiz arasında kalmasından ötürü özel durumlarını belirtmenin faydalı olacağını düşündüm.

Almanya'daki bit pazarları hakkında yaptığınız yorumla ilgili söylediğim şeyi de yanlış anlamışsınız. Ben daha önce Almanya'da bir bit pazarında hiç bulunmadım. Ben sadece sizin bildiğiniz bir konu hakkında başka birinin bilmeden konuşmasını eleştirirken, kendinizin başka bir konu hakkında yanlış bir şey söylemiş olmanızı talihsiz buldum.

Ayrıca teessüf ederim, sözlü bir tartışmada olsak farkında olmadan ağzından çıkan şeyleri hatırlamıyor olabilirsiniz diyeceğim ama bir önceki sayfada yazdığınız mesaj tam olarak şu şekilde;

@Murat Cömez

Son olarak; evet, çok yakın 2 yeğenim meslekleri icabı (basın ve halkla ilişkiler) sık sık yurt dışına çıkıyor, kendim de sık olmasa da çıkmışlığım ve bir süre yaşamışlığım var ve ayrıca yurt dışına çıkan çok sayıda müşterim de olduğu için kanunlardan da epeyce haberim var.

--

Neyse, konuyu yeterince dağıttık, başlık sahibinin affına sığınıyorum. Bir kaç şey de ben söylemek isterim.

Öncelikle 2000+ km çok ciddi mesafe gerçekten. Yapamazsınız demek istemem ancak 15 günlük süre yeterli olur mu diye düşündüm öncelikle. Eğer en kestirme rotayı izleyecekseniz can sıkıcı tepeler, dağlar bolca mevcut olacaktır. Ancak ben Almanya yerine İtalya'yı tercih edip Stelvio gibi ünlü Alp geçitlerinde pedallamayı çok isterdim. Yine Romanya'da İtalya'daki gibi aynı şekilde içimde kalan Transfagaraşan geçidini bisikletle geçmek çok özel olmalı. Tabi çok ama çok zorlu geçitler bunlar. Biri 75 biri 90 km civarlarında ve insanı canından bezdirecek kadar virajlı yollar. Tabi bu ikisi sadece çok ünlü olanlar, bunların yanında özellikle Romanya'yı çok iyi tanıdığım için söylüyorum önemli geçitler bolca mevcut.

Vize için ben sizin yerinizde olsam kalacağım yeri ayırtır, gidiş dönüş uçak bileti alır, hepsinin çıktısını cebime koyup başvururum. Gittiğinizde bisiklet almama durumunu da göz önünde bulundurma açısından garantili olacaktır. Dönüş biletini iptal edilebilir seçenekle alırsanız bir miktar daha pahalı olacaktır ancak bisikletten elde edeceğiniz kar bu farkı kapatmak için hayli hayli yeter diye düşünüyorum. Fiyatlar hakkında bilgim yok, o yüzden bunu sadece bir fikir olması için yazdım, araştırıp uygun bi şeyler bulabilirsiniz belki.

Yanınıza Visa veya MasterCard almanız bence de çok doğru bi davranış olacaktır.

Son olarak, İtalya'ya gemiyle ulaşım sağlamayı düşündünüz mü? Uçaktan daha pahalı ve sabit oluyor sanırım fiyatları ama daha önce binmediyseniz eğer tavsiye ederim yeni bir deneyim olarak. Vizeyi İtalya'dan alıp, İtalya içinde Brindisi'ye kadar pedalladıktan sonra gemiyle Yunanistan, oradan da kara yoluyla Türkiye'ye gelebilirsiniz. Rodop dağlarında bir nebze dağlık etap hevesinizi de körlemiş olursunuz hem.

U Bora ,

Konuyu dağıtmış olacağım ama elinize sağlık ben okurken yaşadım her ayrıntıyı :utn:

Münihten bisiklet getirmede zorlukları aşağıdaki konunun son mesajında anlattım.
https://www.bisikletforum.com/f86/yurtdisindan-bisiklet-getirmek-100364/index3.html#post1783296

Münihte (link) diye kapalı spor salonu büyüklüğünde sadece bisiklet ve malzemelerini satan bir merkez var. Onun dışında şehir içinde de. 4-5 adet orta çaplı yer var. ucuzluk az çeşitte ,sınırlı ürünlerde oluyor ve her ucuzluğa giren bisikletin her boyu bulunmuyor. indirimlerde öyle yüksek oranlarda değil. küçük ölçekli mağazalar ise indirim ürünlerinde kredi kartı kabul etmeyebiliyorlar.
tax free ile vergi iadesi % 18 değil %10-12 arasında çünki aracı firma komisyon kesiyor.
Sonuç Uçak parası nakliye vs olmasa bile yüzde 20-25 gibi bir karlılıkla almak mümkün olabilir. O da eski senelerin modellerinde ya da vitrin ürünü vs bisikletlerde. Kıyıda köşede kalmış daha uygun fiyatlı bisiklet denk gelmesi pek olası değil.
Münihte çoğunluk o kadar kötü , eski, bakımsız bisikletlere biniyorlar ki Bit pazarının pek alım yapmaya uygun olacağını sanmam. Bisikletten anlamayan biri için 2 el zaten hiç bir yerden alınmamalı. 10 000 km yapmış ayna kolu 500 km anca gitmiştir diye satarlar.

Sayin sener bey,

eger almanyaya gelme sansinz varsa size seve seve yardimci olurum ve evimde misafir ederim. Istediginiz bisikleti buradan firma satis fiyatina alabilirim, böylece ne imdirimli fiyatlari aramaniza gerek kalir nede bisiklet aramaniza ihtiyac kalir.

Rotanizida burada kulübümüz tarafindan plan proje yaptiririz ve en iyi gidebileceginiz sekilde bir rota uygulanir. Hatda size ucuzundan bir bisiklet navigasyonuda aliriz ve isiniz dahada kolaylasir. (Navigasyon 50€ ama isinize cok yarar)

2. el olarak düsünürseniz yine kulübümüzde sposorlarin yariscilara verdikleri bisikletler var ve durumlari sifir gibi belki 2-3 yarisda kullanilmis olan bisikletleri size gösteririm ve hosunuza giden olursa inan tahmin edemiyeceginiz fiyatlara alabilirim. Hatdaha kulübden almak isterseniz sifir kadrolardan size cok cok uygun fiyatlara istediginiz donanimla beraber size özel bir bisikletde toplaya biliriz.

Simdi belki bu yazdiklarimida yanlis anlayacaklar ama ben sadece yardimci olamak icin yaziyorum. Umarim siz beni yanlis anlamasiniz bunlari yazdigim icin.

NOT: Yapa bilecegim islemler arasinda Canyon markasi yoktur.

Ayrica yanlisanlasilmalar yüzünden ve benim yüzümden konu bi ara dagildigi icin sizeden ve diger arkadaslardanda özür dilerim.

@Murat Cömez

Estağfurullah forumların amacı doğrultusunda fikirler yazılıyor sadece benim açımdan bir sorun oluşmadı , ilgi ve alakanıza gerçekten çok çok teşekür ediyorum eğer planlarımı gerçekleştirmek kısmet olursa direkt yanınıza gelip tecrübe,bilgi ve Almancanızdan :D faydalanmak isteyeceğim uygun olursanız.Sizin bu mesajınızla benim için "uygun fiyata bisiklet bulma" konusu kapandı gibi bişey yine de tabiiki tecrübesi olan arkadaşların mesajları bilgilenmek için iyi olacaktır.

Haziran başı veya Ağustos sonu Eylül başı gibi uygun olabileceğimi varsayıyorum hangi tarih iyi olur , fikirlere açığım.

Not:Konaklamayı 120,150km'de bir pansiyon apart otel gibi yerlerde yapmayı düşünüyorum , sabah 5,30civarı yola çıkıp en geç 16,00 gibi gideceğim yere varmak istiyorum , yanımda sadece bir sırt çantası olacak 2t-shirt,1 short,1 eşofman altı düşünüyorum.Buna göre fikir verirseniz sevinirim.

@Ebubekir aslında mtb iyi ama mesafeyi uzatmak ve yolda akıcı olmak istiyorum bu yaz , şehir içi mtb'ye devam kısmetse :)

Ve evet 2000+ km'ler çok çok ciddi rakamlar ama ben zaten kesinli konuşmuyorum kısmetse böyle bir niyetim var eğer olur da gidebilirsem ve mesafe uzun gelirse otobüs,tren,uçak vs. desteği alırım dünyanın sonu değil ya :D

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Şunu da açıklığa kavuşturayım. Yazının bir yerinde vergi iadesinden bahsetmiştin. KDV iadesi alabilmen için gümrükten çıkarken ürün paketinin açılmamış olması gerekir yani kullanılmamış olmalıdır. Sen bisikleti kullanacağın için boşuna vergi iadesi alacam diye ne hayal kur ne de uğraş. :)

Bilgi için teşekürler , nasip bakalım belki gider uçakla alırız geliriz :) , planlarımız gerçekleşirse iade alamasak da sağlık olsun.

Böyle bir plan için yol arkadaşı arayan varsa bana ulaşın. Avustralyaya kadar sınır yok. Dünyanın her yerine pedallarım

@Orhan57
Eğer kısmet olursa durum netleşsin haber veririm kardeşim uygun olursa katılım olmasını isterim tabii ki.

vize sorunlarında gidiş dönüş biletiniz olduğunda kolay çözülüyor. Siz orada serbest dolaşım gibi gezmeyi düşünüyorsuuz, bu noktada ciddi engeller çıkabilir karşınıza. Değerlendirmede dönüş biletinizin olması turistik seyahat mantığını hakim kıldığı için avantaj sağlar.

• Beğen
Tepkiler: Sener O.
Hayırlısıyla 30 Mayıs cumartesi'ne münih tek gidiş biletimi aldım eğer Allah kısmet ederse 30 mayıs cumartesi öğleden sonra oradayım.Şimdi vize başvurusu işlemlerine başlayayım:cool:

@muratcolakoglu Ben bu yaz Barcelona'dan iPad aldım.
Bavulun içinde chek-in'de teslim ettim.
Sonra gidip tax-refund aldım.
Sormadılar iPad'in nerede vs. diye.
Sorabilirlerdi ama sormadılar, yani denemeye değer.

@Reha Oğuz Altuğ

Böyle bir riski neden alacaksınız? Sırf ürünü gösteremedi diye vergi iadesi alamayanlar var.

@muratcolakoglu
Ben iPad'i valizde unutup vermiştim, yani kasti olarak koyma durumu yok.
Ancak yinede şansımı denedim ve görevliler cihazı sormadıklarından iade almayı başardım.
Eğer ürünü kullandıysanız bile her halükarda şansınızı deneyin demek istedim.

@Reha Oğuz Altuğ

Şansı deneme anlamında zaten iş şansa kalmasın diye buralarda paylaşım yapıyoruz. :) Yoksa zaten herşey şans.

Arkadaşlar bir elektrikli bisiklet var çok beğendim. Onu Bulgaristana sipariş edip oraya otobüs ile sırt çantamla gitsem. Gelirken bisikleti sürüp sınırdan geçebilir miyim?

• İnanılmaz
Tepkiler: MutluGezgin
Geri