Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Olayın aslında tüketici ile pek bir ilgisi yok. Tüketici bir şekilde istediği fiyattan ürüne sahip olabilir.
Sizin 200 dolara aldığınız ürün burada 300 dolar ise o aradaki 100 doların içinde birkaç kalem işletme maliyeti, vergi vs. vardır.
100 dolara ucuz ürün alırken devlet burada haksız rekabet oluştuğu görüşünde bulunuyor.
Haksız rekabet oluşunca da tüketiciyi yurt içi firmalara yönlendirmeye çalışıyor.
Bir örnek vereyim Güney Kore’de uzun yıllar çalıştım ilk gitiğimde bir buçuk sene kaldım bu bir buçuk senede iki tane yabancı araba Çok lüks modeleri Mercedes ve Bmw gördüm yıl 1999-2000 yerli üretici korunuyor çok vergi uyguluyor ithalata. Yıl 2012 tekrar gittiğimde heryerde yabancı markalı arabalar görüyorum ama o uyduruk Hyundai arabalar da kalite yükselmiş yakışıklı arabalar olmuşlar. O zaman gittiğim de beş sene kaldım üç tane Hyundai araç kullandım öncekilere hiç benzemiyorlardı ve o yıllarda o arabalar satış patlaması yaptı. Bundan anlayabilirsiniz ne demek istediğimi. Artı bizim ülkemizde üretim yok al-satçıyız bu kadar vergi niye? Bizim işletme maliyetimiz niye pahalı işgücünün hemen hemen yarısından çoğu asgari ücretli olmasına rağmen. Bu konu uzar gider biz böyle verginin vergisini veririz alan mutlu veren mutlu devam.

Scudo
Getirilen kanunlarda mantık aramayı bırakalı çok oldu. Bunlar 5 tane koyunu bile güdemeyecek insanlar. Kanun çıkartıyor. Mantık yükleyip öyledir böyledir demek abes ile iştigalden öteye geçmiyor. Sorsan kendi bile bilmez ezbere bir iki laf eder gak guk der sıkışınca da malum kişi istedi yaptım der geçer.

Aliexpresste igsports 10s diye bir bisiklet bilgisayarı var link atamıyorun üyeliğimden dolayı. Bu ürünün yanında m80 cad70 spd70 filan diye birkaç aparat var m80 anladığıma göre bisiklete takmak için gerekli fakat hız sensörünü anlayamadım o sensör olmadan hızımızı ölçemiyor mu? Kadans sensörünü biliyorum.

Hiz sensörü olmadan da cihaz kendisi hız ölçülebiliyor tabiki. Hiz sensörü tünel vs tarzi yerlerde sinyalin zayıf olduğu kısımlarda hizimizi ölçmeye devam ediyor.

• Beğen
Tepkiler: Yokbirşeyxd
Aliexpresste igsports 10s diye bir bisiklet bilgisayarı var link atamıyorun üyeliğimden dolayı. Bu ürünün yanında m80 cad70 spd70 filan diye birkaç aparat var m80 anladığıma göre bisiklete takmak için gerekli fakat hız sensörünü anlayamadım o sensör olmadan hızımızı ölçemiyor mu? Kadans sensörünü biliyorum.

Bu cihazların neredeyse tamamında GPS üzerinden hız ve mesafe hesaplama var. Ayrı hız sensörü kullanılmadığında hızı ve mesafeyi GPS verisi üzerinden kullanıyor. GPS sinyali olmadığında ya da doğru hesaplanamadığında ise hız ölçümü ve mesafe hesabı sekteye uğruyor. Hız sensörü bu sorunları önlemek için kullanılıyor.

M80 gerekli değil, opsiyonel. O olmadan baz modelde gelen lastikli tabanlıkla bağlanabilir.
SPD70 hız sensörü, yukarıdaki detay için.
CAD70 kadans sensörü, dakikada çevrilen pedal sayısı için.
Bu marka bağlantı şekli nedeniyle ayırsa bile çoğu markada kadans ve hız sensörleri birbiriyle aynı, çünkü sadece sensörün kendi etrafında dönüşü sayılıyor. Ön göbeğe takılırsa tekerleğin dönüşünü sayıyor, teker boyu bilindiğinden onun üstünden hız ve mesafe ölçülüyor. Pedal koluna takılı olduğunda da pedalın dönüşünü sayıyor. Bazı marka ve modellerde de hız ve/veya kadans için karşılıklı sensörler kullanılıyor, bir parça kadroya, bir parça dönen kısma takılıyor, iki parça karşılıklı denk geldikçe sayılıyor. Kadans için pedal ve arka maşaya, hız için jant teli ve ön maşaya.

Bu cihazların neredeyse tamamında GPS üzerinden hız ve mesafe hesaplama var. Ayrı hız sensörü kullanılmadığında hızı ve mesafeyi GPS verisi üzerinden kullanıyor. GPS sinyali olmadığında ya da doğru hesaplanamadığında ise hız ölçümü ve mesafe hesabı sekteye uğruyor. Hız sensörü bu sorunları önlemek için kullanılıyor.

M80 gerekli değil, opsiyonel. O olmadan baz modelde gelen lastikli tabanlıkla bağlanabilir.
SPD70 hız sensörü, yukarıdaki detay için.
CAD70 kadans sensörü, dakikada çevrilen pedal sayısı için.
Bu marka bağlantı şekli nedeniyle ayırsa bile çoğu markada kadans ve hız sensörleri birbiriyle aynı, çünkü sadece sensörün kendi etrafında dönüşü sayılıyor. Ön göbeğe takılırsa tekerleğin dönüşünü sayıyor, teker boyu bilindiğinden onun üstünden hız ve mesafe ölçülüyor. Pedal koluna takılı olduğunda da pedalın dönüşünü sayıyor. Bazı marka ve modellerde de hız ve/veya kadans için karşılıklı sensörler kullanılıyor, bir parça kadroya, bir parça dönen kısma takılıyor, iki parça karşılıklı denk geldikçe sayılıyor. Kadans için pedal ve arka maşaya, hız için jant teli ve ön maşaya.
Peki ürünü kullandıysanız söküp takmak kolay mı dışarıda bırakırsam bilgisayarı yanıma alırım çalınmasını istemem.

Peki ürünü kullandıysanız söküp takmak kolay mı dışarıda bırakırsam bilgisayarı yanıma alırım çalınmasını istemem.

Bunu kullanmadım ama diğer tüm modeller, en basit sadece hız ölçen modeller bile aynı, hafif çevrilip soketinden çıkıyor, aynı yolla geri takılıyor.

• Beğen
Tepkiler: Yokbirşeyxd
1 Mayıstan sonra AB ülkelerinden 150 € üzeri alış veriş yapan var mı? Durum nedir ?
demek ki kimse alış veriş yapmamış :D

Son düzenleme:
1 Mayıstan sonra AB ülkelerinden 150 € üzeri alış veriş yapan var mı? Durum nedir ?
Abercrombie & Fitch iki ürün aldım Hollanda’dan geldi, hiç vergi ödemedim ama fiyat 35€. 🫠

Yarın Bike-discount.de bir alış veriş yapacağım. Bakalım vergisel durum ne olacak ? :D ( 150€ üzeri olacak ).

%30 olayı aslında sadece Çin için değil AB dışı olan her ülke için geçerli olan yeni bir düzen getiriyor. Haliyle sadece bizi değil bir çok bisiklet ve bisiklet parça satışı yapan kişiyi de etkiliyor yarın öbür gün marka ve firmaların yeni fiyatlarını görmeye başlarız. Yine bir şey fark etmemiş olacak yine bazı ürünler aliexpresste daha ucuza gelmiş olacak. Tek fark ise 1 ayda aldığımız ürünü 1,5-2 belki daha uzun bir sürede alacak olmamız olacak.

Şuan gönderimi yapılmış 2 ürünüm var. Teslim tarihi 3 Mayıs yazan var. Diğeri de normalde 28 Nisanda gelecekti ama nasıl olduysa "üzgünüz, paket ertelendi" yazıyor işin ilginç tarafı kargonun Çin'den ayrılmış olması ve tarihin her gün değişiyor olması.
Wiggle değil ama aliexpressten beklediğim bayramdan dolayı sarkma olunca daha bugün gümrüğe geçmiş henüz fiyat verilmedi, duruma göre iletirim. Bana göre pek fark olmayacak şöyle diyeyim zaten hali hazırda bir çok şey yurt dışından geldiği için hali ile iç piyasadaki ürün satışı yapan yerlerde artış yapacak yine aynı hesap olacak tek farkla. O fark bundan x ay önce almış olsak şu kadar olurdu diyebilecek olmamız.
Daha önce alıntılarımdaki konularda bahsetmiştim. Aliexpressten tam set igs50s ve bir adet bisiklet ön aydınlatma siparişi vermiştim. 15 Nisan 'da ürün siparişlerini geçmiştim. Aydınlatma da teslim tarihi 8 Haziran, km saatinde 3 Mayıs görünüyordu. 5 Mayısta Türkiye Gümrüğüne giriş yaptı bugün vegilendirmeleri yapılmış.
Km saati için 102,52 aydınlatma için 44,33 şeklinde fiyatlandırma yapılmış.
(link) ürünü aldığımda kargosu 70 liraydı şuanda 174 lira olmuş (kargoyla 370)
(link) Vergisi uygun geldi Çinli satıcılar uygun fiyat yazdı galiba, daha önce sj cam aldığımda yanında gelen harici bataraya için daha fazla ödediğim durum gibi oldu galiba. Çok kurcalamaya gerek yok.

Dosyalar

• bisiklet lambası.JPG
    bisiklet lambası.JPG
    22,9 KB · Okunma: 27
  • km saati.JPG
    km saati.JPG
    21,1 KB · Okunma: 25
  • Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Geçen ayın 14'ünde 200 euroluk alışveriş yaptım. 29'unda gümrüğe girdi. Hala vergilendirme ile ilgili bir işlem yok. Bakalım ne olacak.

Geçen ayın 14'ünde 200 euroluk alışveriş yaptım. 29'unda gümrüğe girdi. Hala vergilendirme ile ilgili bir işlem yok. Bakalım ne olacak.
Araya bayram girmesi nedeni ile sarkma olusmustur.
Muhtemelen bu hafta ici hesaplanir.

İşin daha bomba yanı, yolcu beraberinde getiren eşyalarda da sınır koydular 430 küsür euro sanırım, yani misal bir kadro alsan veya bir oyun konsolu alsan tutup vergisini isteyebilir, beyan edersen zaten kesin ödüyorsun, beyan etmez de gümrük görevlisi vergi isterse bu sefer katlama cezalı. Bu yapılanın hiçbir izahı yok, afedersiniz tezek bile kullanmayın artık diyorlar...

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Ben 2600 TL civari alışveriş yaptım ve satıcı 25 dolar göstermiş 135 lira vergi ödedim damga ve gümrüğe sunma dahil nisanın son haftası gecti elime ben herhangi birşey söylemedim kendisi düşünmüş ne kadar etiktir bilmem fiyatı düşük gosterirlerse vergi avantajı oluyor sanırım bunu onlarda bildiğinden böyle bir yol izliyor bazıları devletimiz var olsun ama vatandaş yok olacak bu gidişle

Kapıda ödemeyince hiç ödememiş gibi mi hissettiriyor?
Normalde kargo şirketi ürün İstanbul gümrüğe geldiğinde şu kadar vergisi var diye mail atar iban verir parayı yatırırsın ürün yola çıkar. Wiggle ve başka yerlerden alışveriş yapınca bu böyle oluyor ilk defa yurtdışı alışverişi yapmıyorum bisikletle ilgili çoğu ürünü yurtdışından alırım, çünkü burası çok pahalı. 😑

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
Normalde kargo şirketi ürün İstanbul gümrüğe geldiğinde şu kadar vergisi var diye mail atar iban verir parayı yatırırsın ürün yola çıkar. Wiggle ve başka yerlerden alışveriş yapınca bu böyle oluyor ilk defa yurtdışı alışverişi yapmıyorum bisikletle ilgili çoğu ürünü yurtdışından alırım, çünkü burası çok pahalı. 😑

Her zaman öyleymiş gibi genelleme yapmışsınız ancak çoğu yerde dediğiniz gibi olmuyor. Öncelikle vergilendirme dışı bir ürün olmadıkça vergisini ödemeden malı ülkeye sokamazsınız.

Güncel örnekler olarak;
  • AliExpress'ten vergi dahil alırsanız vergiyi peşin olarak öder ve sipariş özetinde vergi tutarını görürsünüz. Bu yolda paket Türkiye'deki yolculuğunu Aras Kargo ile yapıyor.
  • AliExpress'ten vergi hariç alırsanız ürün Türkiye'ye gelip vergisi belli olduktan sonra PTT ile kapınıza gelir ve vergisini kapıda ödersiniz.
  • Amazon TR'den "İthalat ücreti depozitosu dahil" diye belirtilmiş ürün alırsanız toplam fiyatın içinde ödeme yaparsınız ama ücretin bir kısmı vergidir, ilgili yere aktarılır.
  • Amazon TR'den ayrıca ithalat ücreti depozitosu olduğu belirtilen bir ürün alırsanız ürün bedeline ek olarak bu depozitoyu sipariş aşamasında ödersiniz.
Diğer başka yerlerde de bunlara benzer uygulamalar yapılıyor, münferit gönderilerde ya da büyük platformlar dışındaki yurtdışı alımlarda sizin dediğiniz yöntem de kullanılabiliyor ama vergiyi bir aşamada mutlaka ödüyorsunuz. Belli sınırın altının vergisiz olması eskide kaldı. Şimdi 1 kuruşluk ürün alsanız vergisini ödüyorsunuz.

Alım yaptığınız yerin sipariş özetini/hesap dökümünü iyi inceleyin ya da satıcıya danışın.

Benim bike discount.de den aldığım ürün Türkiye ye giriş yapmış durumda. Şuan Türkiye posta gümrüğüne girmiş.
Bakalım ne olacak ? Ne ücret çıkartacaklar ? Hayırlısı diyelim.

Geri