gurkan
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.025
- İsim
- Gürkan
- Başlangıç
- 1990—91
- Bisiklet
- Cervélo
- Bisiklet türü
- Triathlon
Şimdi önümüzdeki hafta Çin'e bi ziyaret yapmam gerekiyor iş için. Ben de hazır Aliexpress falan ucuzluk peşinde koşan bir kişi olarak membağına gidiyorum diyerekten aklımda deli deli sorular dönüyor. Kıyafette problem olmaz diye düşünüyorum ama mesela bi ön arka far, zincir, sti kol, krank falan alsam, kabin bagajında uçakla getirirken problem yaşar mıyım ne dersiniz? Vergisini vereyim ne gerekiyorsa o problem değil de başka bi problem olur mu?
Kabin bagajı ve gümrük kısmı iki ayrı konu, farklı olarak değerlendirin. Kabine sokulabilecek eşyalar kısıtlıdır. Kesici delici malzemelere de sorun çıkarırlar. Örneğin tamir aletlerini kabul etmiyorlar. Krank ve zincir için şüphelerim var.
Kıyafet için sorun çıkmaz. Yolcu beraberinde getirebileceğiniz eşya limitiniz Ek-9 daki limitli ürünler dışındakiler için 430€ dur. 4300€ luk malzeme ile de geçebilirsiniz, bu tamamen hız limiti olan yolda hız yaparken yakalanmamak gibi bir durum. Çokça olumlu tecrübe olduğu gibi olumsuzlar da var.
Mesela ben bisikleti getirirken (fiyatından bağımsız bir adet hakkınız var), yanında 1500€ luk da ıvır zıvır malzeme getirmiştim. Hepsini de bisiklet kolisinin içerisine koydum. Memurlardan biri x-raye almak isterken, diğeri "bisiklet o, hakkı var" deyip geçirmişti kontrole sokmadan. Eğer çantamda olsalardı ve kontrole girseydi fatura ibrazı ve 430€ üstü kısmı için gümrük vergisini ödemek zorunda kalacaktım, ki daha önce kardeşimi çevirdiler. Fatura kontrollerinde miktar 430€ altında kaldığı için masraf çıkmadı.
(link).