Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Şimdi önümüzdeki hafta Çin'e bi ziyaret yapmam gerekiyor iş için. Ben de hazır Aliexpress falan ucuzluk peşinde koşan bir kişi olarak membağına gidiyorum diyerekten aklımda deli deli sorular dönüyor. Kıyafette problem olmaz diye düşünüyorum ama mesela bi ön arka far, zincir, sti kol, krank falan alsam, kabin bagajında uçakla getirirken problem yaşar mıyım ne dersiniz? Vergisini vereyim ne gerekiyorsa o problem değil de başka bi problem olur mu?

Kabin bagajı ve gümrük kısmı iki ayrı konu, farklı olarak değerlendirin. Kabine sokulabilecek eşyalar kısıtlıdır. Kesici delici malzemelere de sorun çıkarırlar. Örneğin tamir aletlerini kabul etmiyorlar. Krank ve zincir için şüphelerim var.

Kıyafet için sorun çıkmaz. Yolcu beraberinde getirebileceğiniz eşya limitiniz Ek-9 daki limitli ürünler dışındakiler için 430€ dur. 4300€ luk malzeme ile de geçebilirsiniz, bu tamamen hız limiti olan yolda hız yaparken yakalanmamak gibi bir durum. Çokça olumlu tecrübe olduğu gibi olumsuzlar da var.

Mesela ben bisikleti getirirken (fiyatından bağımsız bir adet hakkınız var), yanında 1500€ luk da ıvır zıvır malzeme getirmiştim. Hepsini de bisiklet kolisinin içerisine koydum. Memurlardan biri x-raye almak isterken, diğeri "bisiklet o, hakkı var" deyip geçirmişti kontrole sokmadan. Eğer çantamda olsalardı ve kontrole girseydi fatura ibrazı ve 430€ üstü kısmı için gümrük vergisini ödemek zorunda kalacaktım, ki daha önce kardeşimi çevirdiler. Fatura kontrollerinde miktar 430€ altında kaldığı için masraf çıkmadı.

(link).

Scudo
Bu sene yanımda 2 krank seti powermetreli, 3 powermetreli pedal, 2 normal SPD-SL pedal, 1 bisiklet , 1 garmin fenix , 2 garmin edge, 2 wahoo , 4 set dış lastik, 15 çift ayakkabı, sayısını hatırlamadığım tayt, forma ve kışlık bisklet montu vardı.

Oh oh ne güzel vallahi. Mağaza açıldı demek, adres alalım 🥰

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Ülkedeki cari açığın sebebi demek ki buymuş, biz de hala 150 Euro sepet hazırlayacağız diye can çekişelim :)

Merhaba , bike24 berlinden 2000 € ya bisiklet almak istiyorum , seyahetim sırasında. Tax free alacağım galiba yaklaşık 300 € . Türkiyeye geri dönüş yaparken gümrükte sıkıntı yaşarmıyım . Normalde yolcu yanında bir bisiklet getirebiliyor . Fıyattan dolayı tax free alamama yada gümrüğe takılma gibi bir durum oluşur mu teşekkürler.

Merhaba , bike24 berlinden 2000 € ya bisiklet almak istiyorum , seyahetim sırasında. Tax free alacağım galiba yaklaşık 300 € . Türkiyeye geri dönüş yaparken gümrükte sıkıntı yaşarmıyım . Normalde yolcu yanında bir bisiklet getirebiliyor . Fıyattan dolayı tax free alamama yada gümrüğe takılma gibi bir durum oluşur mu teşekkürler.
Hayır bir sıkıntı yaşamazsınız, sizinde yazdığınız gibi yolcu beraberinde 1 bisklet getirme hakkına sahip.

• Beğen
Tepkiler: Erenalpp
Siroko’dan gözlük aldım, indirimde ucuza geldi diye seviniyordu .
Sen misin sevinen !!!

haşırt dı bilek bord 😀😀😀

Dosyalar

• IMG_6866.jpeg
    IMG_6866.jpeg
    62,4 KB · Okunma: 78
Siroko’dan gözlük aldım, indirimde ucuza geldi diye seviniyordu .
Sen misin sevinen !!!

haşırt dı bilek bord 😀😀😀
E bunu hesap etmediniz mi baştan? Olması gereken olmuş.

Ya ben bi şey daha sorayım, bi arkadaş için Çin'den iPhone alma durumum var. Bu yurt dışından gelen iPhone'larda süreç nasıl işliyor deneyimleyen var mıdır?

Ya ben bi şey daha sorayım, bi arkadaş için Çin'den iPhone alma durumum var. Bu yurt dışından gelen iPhone'larda süreç nasıl işliyor deneyimleyen var mıdır?
Yurtdışından gelen telefonu kayıt ettirme 20 bin TL oldu.. :) Ayrıca telefonda kullanıcak hat, telefonu kayıt ettirenin üzerine olması gerekiyor. Ama ben, çakma IMEI attıracağım telefona diyorsanız orası başka.

Yurtdışından gelen telefonu kayıt ettirme 20 bin TL oldu.. :) Ayrıca telefonda kullanıcak hat, telefonu kayıt ettirenin üzerine olması gerekiyor. Ama ben, çakma IMEI attıracağım telefona diyorsanız orası başka.
Apple çakma imei atılamıyor diye biliyorum.
Çinden alacağınız telefon eğer 14 pro max 1 tb ise evet mantıklı yok pm yerine pro vs tercih edilecekse şahsen tr garantili alır aradaki farkı garantiye verir,iki yıl kafam rahat eder diye düşünürüm.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Umur Bora
Merhaba ;
11.500 € nun kdvsini Bike24'ten geri aldım. Gümrükte de sorun yaşamadım. Daha önceki sayfalarda süreci anlatmıştım.

@Semih Cavdar ve @gurkan öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim .

Aklıma takılan son bir durum var , almanya içinde bir eve kargo ile satın alsam , tax free belgelerini alabiliyor muyum , alabiliyorsam sipariş ederken satın alma sırasında mı veya sonrasa telefon , mail yoluyla iletişime geçerek mi oluyor . Sorduğum soru Gürkan beyin önceki mesajlarında cevaplanmıssa orayı okuyacağım simdi herkese iyi haftasonları

Aklıma takılan son bir durum var , almanya içinde bir eve kargo ile satın alsam , tax free belgelerini alabiliyor muyum , alabiliyorsam sipariş ederken satın alma sırasında mı veya sonrasa telefon , mail yoluyla iletişime geçerek mi oluyor . Sorduğum soru Gürkan beyin önceki mesajlarında cevaplanmıssa orayı okuyacağım simdi herkese iyi haftasonları
Almanyada istediğiniz adrese yollata bilirsiniz ama faturadaki adresin Türkiyedeki adres olduğuna emin olunuz. Genelde alım işlemini yaptıktan sonra mail adresinize gelen faturanın çıktısını alıp gümrükte kaşelettikten sonra, posta yolu ile alım yaptığınız firmaya yollamanız yeterli oluyor. Ama tam emin olmak için alım yapacağınız firma ile konuşun bence.

Bike24 için aynen Semih Beyin söylediği şekilde, Hibike ve şu an ismini hatırlamadığım farklı bir firma da aynıydı. Berlin havaalanında check in sırasında tax free alacağınızı söylediğinizde , barkodları yapıştırıp, gümrük gişesine koliyi alıp gidiyorsunuz. THY alanına girmeden hemen önündeki kontuarda sol tarafta 2 memur var. Zaten sırayı görürsünüz. Onaylatıp yine koliyi alıp oversize luggage teslim alanına geçiyorsunuz. Orada teslim alıyorlar kolinizi.

İki yolla evrakları ulaştırabilirsiniz, yanınızda biri varsa ona verin Almanya içi gönderim yapar ya da Türkiyeden DHL ya da PTT ile masrafına katlanıp gönderebilirsiniz. 1 hafta içinde kullandığınız kredi kartına iade gelir. € ekstresi kullanın diğer türlü kaybınız çok olur. Sonrasında kredi kartı borcunuzu ödemiş seniz, bankanız arayıp pozitif bakiyeyi hesabınıza geçirebilirsiniz.

Birine göndermenize gerek yok, fatura adresinizi Türkiye yapıp Berlin Bike24 noktasından self pick up yapabilirsiniz. Bike24ün kolileri çok büyük, ben van çağırıp dönmüştüm havaalanına. Normal bir otomobil sığması mümkün değil. Küçük koliye de koymuyorlar, standartları buymuş.

Ek bilgi amazondan da vergi iadesi alabilirsiniz . Amaxonda, pasaport görüntüsü ve gümrük onaylı fatura görüntüsünü eposta olarak atmanız yeterli. 2 günde iade ediyorlar, kaskı böyle almıştım. (yine fatura adresi Türkiye ve seyahat eden kişi adına olmalı)

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
Merhaba arkadaşlar yurtdışı bisiklet sitesi "merlincycles" Türkiye'ye ürün gönderiyor mu ? ya da hangi siteler gönderiyor. gravel bisikletimin jant setini değiştirmek istiyorum.
Merlincycle ile ilgili olarak en son gönderim yapmadığı söylenmişti ya bu konu altında yada kendi konusunda. Onun dışında benim bildiğim crc (chain reaction cycles), wiggle, bike24, r2-bike, bikeinn gibi siteler gönderim yapıyor. Lakin 150€ sınırını unutmayınız. Bunun dışında site bilen varsa yine yazacaktır.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Arkadaşlar, geçen hafta Çin'in Guangdong bölgesindeydim, Hong Kong sınırında bi bölge. Yani benim bulunduğum yer mi öyleydi yoksa Çin'in geneli mi böyledir bilemiyorum ama, bu Çin benim bildiğim Çin değildi. Ucuz bişey yok (bize göre), insanlar çok iyi para kazanıyor, arabaların hepsi uzay mekiği gibi Çin malı elektrikli arabalar, her yer pırıl pırıl tertemiz, yemekler müthiş lezzetli, hepsinden önemlisi herşey inanılmaz kaliteli. Adamlar gerçekten ne komünizm ne de kapitalizmin pençesinde helak olmamış, kendi özgün yönetim sistemleri içinde mutlu mesut yaşıyor.

9 bin km yol git, elin boş dön :(

Arkadaşlar, geçen hafta Çin'in Guangdong bölgesindeydim, Hong Kong sınırında bi bölge. Yani benim bulunduğum yer mi öyleydi yoksa Çin'in geneli mi böyledir bilemiyorum ama, bu Çin benim bildiğim Çin değildi. Ucuz bişey yok (bize göre), insanlar çok iyi para kazanıyor, arabaların hepsi uzay mekiği gibi Çin malı elektrikli arabalar, her yer pırıl pırıl tertemiz, yemekler müthiş lezzetli, hepsinden önemlisi herşey inanılmaz kaliteli. Adamlar gerçekten ne komünizm ne de kapitalizmin pençesinde helak olmamış, kendi özgün yönetim sistemleri içinde mutlu mesut yaşıyor.

9 bin km yol git, elin boş dön :(
Bebek te İstanbul, Esenyurt ta 😂

• Beğen
Tepkiler: krank ve -Deniz-
Geri