Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

@kayra927ixd kargo parası çok ya komple bisiklet alırken kargo ücretsiz olan bir site yok mu çoğu sitede bu civarda demi 100 veya üstü kargo fiyatları o yüzden sıkıntı kargo ücretsiz site varmıdır olsada gerçi istediğin marka model varmıdır ki orasıda var

Scudo
@kayra927ixd bir kaç sitede deneme amaçlı sepete bisiklet atıp bakdım 900 küsür tl kargo istiyor 600 800 900 üstü oynuyor şaka gibi bence abartı o kadar kargo ücreti mi olur insafsızlar yurtdışı sitesindeki bisiklet getirmek daha hesaplı diye konular okuyorum doğru mu diye araştırma yaptım belli bir marka ve model seçtim Türkiye fiyatına bakıyorum 3200₺ ise kargo ücretsiz aynı bisikleti yurtdışı sitelerine bakıyorum bisikletin fiyatı ayrı kargo ayrı para uçuk bir kargo fiyatı ve üstelik %18 vergiyi hesaplayıp koyduğun zaman Türkiye'de 3200₺ satılan marka model yurtdışı sitesinden almaya kalkarsan korkunç bir fark çıkıyor 4500 belki daha fazla ben anlamadım nasıl oluyor da böyle yurtdışı sitelerinden bisiklet getirmek daha uygun oluyor diyorlar kendim araştırdım sonuç daha pahalı çıktı bu arkadaşların bildiği özel siteler varsa bizlerle paylaşsınlar da bizde karşılaştırma yapalım gerçekten doğrumu diye.

Chainreactiondan vermiş olduğum siparişimi bugün teslim aldım. Yalnız bir detay dikkatimi çekti; kargo ücreti dahil olarak verginin hesaplandığını gördüm. Aldığım ürünler ucuz ve ıvır zıvır. Verdiğim vergide 29 liraydı.

Bu tur bir durumla karşılaştım. Daha pahalı bir ürün alacak arkadaşın ödeyeceği vergiye dikkat etmesini isterim

Demekki gümrük chainreaction etiketli ürün görünce ne aldığınızı sorgulamadan 29 tl vergiyi otomatik olarak yapıştırmaya başladı.

Detaylı şekilde ele aldığımız yurt dışı alışverişi dosyası ile aklınızdaki bir çok soruya yanıt bulacaksınız.

(link)

IMG_0010.PNG Bunun normal fiyatı dışında diğer 40$ ve 500$ olarak eklenen fiyatlar neler ya çok uçuk fiyat

Shipping yazan kargo ücreti ise handling nedir anlayamadım tam olarak çeviri yapıyorum taşıma kullanma gibi kelimeler çıkıyor taşıma kargo olmuyor mu 500 $ taşımamı olur ya

Bunu hadi sipariş verdik diyelim bu kadar para birde vergisi var bu işin şu 500$ olan nedir tam olarak tam bir anlayabilsem acaba girişteki vergiyidemi hesaplıyor kafam karıştı

IMG_0011.PNG Arkadaşlar bu neyin nesi deneme amaçlı sepete ufak ürün attım kask şu taşıma neyse yine 500$ ekliyor yuh yani bu site kafayı yemiş herhalde (link) adresi bu birde dünyanın en çok sevilen bisiklet dükkanı diye sloganı koymuşlar anasayfaya çevirince öyle çıkıyor. Dünyanın en kazık bisiklet dükkanı

:)

Arkadaşlar dealextreme sitesinde go pro 5 1276₺ yada dolar uzerınden 417$ yazıyor Turkıyede en uygun taş çatlasın 1850₺ sizce alınır mı hiç yorum vs de yok 1 aya yakın fiyatı boyle daha önceden bu siteden alan var mı? Yurt dışı Normal fiyatları go pro 5 için 360-390$ fiyat var gümrük eklenince Türkiye fiyatına eşitleniyor.Dolar fiyatından Mı yoksa TL fiyatından mı ekstre gecer? (link)

Kredi kartınızın döviz bakiyesi varsa dolar olarak yoksa bankanızın belirlediği o anlık kur ve varsa ekleyeceği komisyon ile hesaplanır.

@Ned Stark dünyanın diğer ucundan bedavaya mı getirecekti adamlar? Beklentiniz nedir anlayamadım.

@Mustafa Zeybek
600 900₺ ucuz mu bedava diyebiliyorsun. Beklenti daha uygun bir fiyat olması abartıyorlar kargo fiyatlarını yani o fiyatlar sana bedava gibi geliyorsa söyleyecek sözüm yok bana normal gelmiyor pahalı.

@Ned Stark ilk olarak paramızın dolar karşısında 3.5 kat değersiz olması firmanın suçu değil. Türkiye' nin 3.5 parası bizim 1 paramız ediyormuş, bu ülkeye özel indirim yapalım denmesini beklemiyorsunuz herhalde?

Türkiye içinde bisiklet kargolamanın bile 100 liradan aşağı olduğunu sanmıyorum( hiç yapmadığım için tam sayı veremem) o yüzden bu kargo ücreti bizim için çok olsa bile esasında çok falan değil.

Gündüz de bir masaj yazmışsınız :
@Ned Stark

Evet, yurtdışından bisiklet GETİRMEK hesaplı; SATIN ALMAK değil. Nedir bu getirmek? Uçağa atlar gidersin, bisikleti alırsın, vergi iadesini alıp uçağa atlayıp dönersin. Satın alınca ise 1000 lira kargo, %18-%20 vergiyi ödersin, Türkiye' den bile pahalıya gelmiş olur.

900 lirayı 3.5' a bölersek 257 lira gibi bir şey yapıyor. Los Angeles' tan 257 liraya bisiklet getirmek sizce pahalı mı? Yukarıda yazdığım kısmı tekrar yazayım ; paramızın bu kadar değersiz olması satıcının suçu değil.

@Mustafa Zeybek Türkiye'de bisiklet alımlarında çoğunda ücretsiz kargo neredeyse baktıklarımın çoğu ücretsiz ben daha göremedim 100₺ kargo isteyen ülkemizde paylaştığım resimi gördünmü sen 500$ taşıma diyor az mı 500$ 1700₺ yapıyor bizim paraya çevirsek sen diyorsun ya bizim paranın değeri yok onu bilmeyen var mı 3.5 katı değerli olsun hadi direk bizim parayla dolar aynı değerde olduğunu sayalım 500$ = 500₺ yine çok 500₺ olsa dahi çok ben bunu anlaymaya çalışıyorum sen kalkıp para değerlerini bana anlatıyorsun bana ödenen kargo parası çok hemde aşırı çok geliyor en son yine 900₺ bölerek onların parasının değeri ile konuşuyorsun 257 kargo parası ödemiyorsun AliExpress te adamlar bisiklet satıyor 4000₺ 5000₺ kargo ücretsiz onlar satıcı değil mi neden onlar istemiyor elin çinlisi kargo işlerini çözüyorda avrupalısı mı çözemiyor? He neden o zaman çinlilerden almıyorsun dersen istediğim marka onlarda yok. Bir surly cube dahon giant vs gibi Amerika veya Avrupa yapımı ürünleri satmıyorlar

Merhaba. Decathlonun yurtdışı sitelerinden alışveriş yapan var mı? Türkiye'ye gönderim yapılıyor mu?

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Ned Stark
Buradan vergisini ödeyip bisiklet alsam bir sıkıntı çıkar mı?

Gözüme GT marka bir dağ bisikleti kestirdim çok şık duruyor sıkıntı çıkmazsa belki alabilirim

Merhaba,
internette ilgilendiğim bir bisiklet modelini araştırıken (link) sitesini buldum denk gelen yada bu siteden sipariş geçen var mı?
site şifreli bir site değil, kredi kartı değil eft ve wertern ile ödeme kabul ediyor o nedenle şüphelendim.

aliekspresten 170 dolarlık alışveriş yaptım ancak satıcı kargolama yapmadı ve umudu kesin dedi işleme iptal emri verdim.iptal işlemini onaylaması gerekiyor satıcının ama bir hafta geçti onaylamadı mesajlara cevap vermiyor.sitede 37 gün içerisinde onaylamazsa otomatik iptal gerçekleşecektir yazıyor.geri ödeme için 37 gün bekleyecek miyim şimdi? çözüm nedir.satıcı global bi bir firma.

@nuruasakiraliekspres in kendisi bir sure sonra mudahil oluyor olaya.alisverisinizde siparislerim bolumumde yazmasi gerekir.aliekspres mudahil olduktan sonra iade yapilir.

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: nuruasakir
@hayriünal teşekkürler.
inşallah müdahil olur.kargolama yok parayı alamaz diye düşünüyorum ancak beklemek istemiyorum 37 gün nedir arkadaş.aliden soğutcaklar beni

Geri