CeCeKa
Minik
- Tepki
- 479
- İsim
- Cihan Can Kureş
- Bisiklet
- Scott
Eyvallah hocam.%20 + damga vs ödersiniz.
Eyvallah hocam.%20 + damga vs ödersiniz.
Daha önce çıkmaması gönderici firmanın amazon olmasından olabilir mi? Ben de yakın zamanda yol ayakkabısı aldım ve özellikle amazon teslimatlı seçtim, herhangi bir sorunda en hızlı çözüm için. 12 günde ödediğim miktardan sorunsuz teslim aldım.@Myali ,@Spartiat bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Daha önceki alışverişlerimde kargo ve vergiyi hesaplayıp çekiyordu bu sefer vergi çıkmayınca tereddüt ettim hatta çıkmıyor diye de sevinmiştim Pek bir anlamı olmuyor gibi.
%18 vergi ücreti sanırım
Türkiyede Bisikletsepeti.com da 2580 TL a alınabiliyor.
Sanırım dediğiniz gibi müşteri hizmetleri ile yazıştım yapılan kontrollerde vergi ve kargo görünmüyor dedi verdim sipariş bakalımDaha önce çıkmaması gönderici firmanın amazon olmasından olabilir mi? Ben de yakın zamanda yol ayakkabısı aldım ve özellikle amazon teslimatlı seçtim, herhangi bir sorunda en hızlı çözüm için. 12 günde ödediğim miktardan sorunsuz teslim aldım.
Siparis ettiginiz urunun ambalajinda gumruk icin hazirlanmis fatura etiketi olur. Etiketin uzerinde sadece urunler ve fiyatlari yer alir.Kargo ücreti 150 Euro'ya dahil mi, değil mi? Bu memura göre değişen bir şey mi?
@gunerokn abinin de dediği gibi oluyor. Aynı soruyu daha önce bende kendisine sormuştum. Wiggledan aldığım kadro kargo parası ile birlikte 164$ tutuyordu. Ürün bedeli olan 136$ üzerinden işlem görüp vergilendirmesi yapıldı. Tam olarak hatırlamamak ile birlikte 550 lira gibi bir vergi ödemiştim.Kargo ücreti 150 Euro'ya dahil mi, değil mi? Bu memura göre değişen bir şey mi?
Kargo dahil değil,değil.Kargo ücreti 150 Euro'ya dahil mi, değil mi? Bu memura göre değişen bir şey mi?
150 euro üzerinden vergilendirileceksiniz.Benim de şöyle bir durumum var. Acaba gümrükteki kadroma yapılacak muamele nedir? Çünkü fatura bedeli tam olarak 150€ 😅😁297635 dosyayı görüntüle
Tam olarak ne kadar ödeme çıkar?150 euro üzerinden vergilendirileceksiniz.
Şöyle bir site gördüm doğru hesaplama yaparmı bilemiyorum ama dene istersenTam olarak ne kadar ödeme çıkar?
Ne aldığınız ve hangi ülkeden aldığınız ile alakalı geniş bir soru.Tam olarak ne kadar ödeme çıkar?
550 TL civarı çıkacaktır.Tam olarak ne kadar ödeme çıkar?
Garantiden gelen bedelsiz kadroya bile internetten araştırıp sıfır fiyatını baz alarak gümrük vergisi talep ettiler. İkinci elde fatura olmayacağı için muhtemelen sizden fatura yada ödeme yaptığınız kredi kartı ekstresini isteyeceklerdir.İyi akşamlar herkese. Yol bisikleti topluyorum. Yurtdışından bir arkadaşım benim adıma ikinci el jant seti, aynakol ve birkaç parça ürün aldı. Kargo ile Türkiye'ye gönderecek. Acaba bu ürünler için ben herhangi bir vergi ödemesi yapacak mıyım? Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olan var mı acaba?
Evet vergi ödeyeceksin, ödeyeceğin vergide arkadaşın kargoyu yollarken gümrüğe paketin içeriğinin değerini sunduğu bedelden olacak. Gönderim için dolduracağı formda '' Hediyedir '' kısmını işaretlesin. Ben yurtdışında yaşıyorum ve aileme sürekli birşeyler yolluyorum. Yollarken burda gümrüğe değeri misal 100 euro diyorum ama içinde 1000 eurluk birşeyler oluyor. Evdekiler paketi alırken 100 euro üzerinden vergi ödüyor.. Şuana kadar bir sorun çıkmadı ama sorun çıkmayacak anlamına gelmiyor, cins bir memura denk gelir açar paketi bakar ozaman işler değişir. Ben yollarken babamın adına yolluyorum Soyisimler aynı olduğundan sorun yapmıyor olabilirler bilemiyorum..İyi akşamlar herkese. Yol bisikleti topluyorum. Yurtdışından bir arkadaşım benim adıma ikinci el jant seti, aynakol ve birkaç parça ürün aldı. Kargo ile Türkiye'ye gönderecek. Acaba bu ürünler için ben herhangi bir vergi ödemesi yapacak mıyım? Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olan var mı acaba?
Anladım. Peki bu vergilendirme neye göre hesaplanıyor. 100 euro için ne kadar vergi öderim acaba?Evet vergi ödeyeceksin, ödeyeceğin vergide arkadaşın kargoyu yollarken gümrüğe paketin içeriğinin değerini sunduğu bedelden olacak. Gönderim için dolduracağı formda '' Hediyedir '' kısmını işaretlesin. Ben yurtdışında yaşıyorum ve aileme sürekli birşeyler yolluyorum. Yollarken burda gümrüğe değeri misal 100 euro diyorum ama içinde 1000 eurluk birşeyler oluyor. Evdekiler paketi alırken 100 euro üzerinden vergi ödüyor.. Şuana kadar bir sorun çıkmadı ama sorun çıkmayacak anlamına gelmiyor, cins bir memura denk gelir açar paketi bakar ozaman işler değişir. Ben yollarken babamın adına yolluyorum Soyisimler aynı olduğundan sorun yapmıyor olabilirler bilemiyorum..
Şöyle bir site gördüm doğru hesaplama yaparmı bilemiyorum ama dene istersen
(link)
550 TL civarı çıkacaktır.
Garantiden gelen bedelsiz kadroya bile internetten araştırıp sıfır fiyatını baz alarak gümrük vergisi talep ettiler. İkinci elde fatura olmayacağı için muhtemelen sizden fatura yada ödeme yaptığınız kredi kartı ekstresini isteyeceklerdir.