Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

yurtdışından alışveriş yapılamasın diye her türlü önlemi alıyorlar. aliexpress Türkiye’deki vergi politikasından dolayı kargo ücretlerini yüksek, ürün ucretini düşük gösteriyordu. İnternet üzerinden yurt dışı alışverişi tamamen bitirdiler
yasaklayamadıkları için fiilen yasakladılar olayın özeti o

Scudo
buradan tepki vermemiz bir işe yaramaz, cimeri şikayet yağmuruna tutmalıyız. Bu yapacak kalabalıkta olduğumuzu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
Ben artık yurtdışına gittiğimde alırım alacağımı, böylece vergi de ödememiş olurum. Kendileri kaybeder.

Ben artık yurtdışına gittiğimde alırım alacağımı, böylece vergi de ödememiş olurum. Kendileri kaybeder.
Ona da çözümümüz var çok şükür. Kapıdan çıkışta ver bakalım 720 lira har(a)ç diye peşin peşin alıyor şimşek abimiz alacağını.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Ona da çözümümüz var çok şükür. Kapıdan çıkışta ver bakalım 720 lira har(a)ç diye peşin peşin alıyor şimşek abimiz alacağını.
Ben zaten gidiyorum yılda 2-3 kez, vergi ödemeyerek aldığım şeylerden fazlasını çıkarıyorumdur harcın.

buradan tepki vermemiz bir işe yaramaz, cimeri şikayet yağmuruna tutmalıyız. Bu yapacak kalabalıkta olduğumuzu düşünüyorum.
İyi ihtimalle “terörist misin kardeşim git yerli ve milli ürünleri kullan” diye bi cevap alırsınız, kötü ihtimalle “terörist vatan haini” diye yaka paça emniyete alınırsınız gibi geliyor :(

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Ben zaten gidiyorum yılda 2-3 kez, vergi ödemeyerek aldığım şeylerden fazlasını çıkarıyorumdur harcın.
Yakında "yanında o kadar şey getiremezsin, bavulu aç, bunu nereden aldın? fatura göster, fatura bedelinin yüzde 30'unu bana har(a)ç olarak ödeyeceksin, yoksa ürünü burada bırakmak zorundasın" falan derler. Ertesi yıl, "bu ürün metal, metallerden yüzde 45 vergi alınması gerekiyor" falan diye zihni sinir vergi tipleri çıkar. Mehmet Şimşek'ten sürprizler bekliyorum. "Vergiyi tabana yayacağız" derken zaten niyetini belli etmişti. Avrupa'da çok parası olandan ekstra vergi alınacağında millet ülkeden kaçar, bizde lüks tüketimden vergi alınmıyor. Öyle de adaletli bir düzen.

Kimse gelirini düzgün beyan edip gelir vergisi ödemediğinden, onlarda harcamada yakalıyor öpüyor. Birazda kendimizde bulalım suçu hatta asıl suçlu biziz, gelir vergisini bir tek maaşlı çalışanlar ödüyor. Eczaneler bile kredi kartıyla alıyım dediğinde nakitle alın diyor, vergi kaçırmak için her haltı yiyor. Esnaftan bir şey almam. Gider avm den seri marketten alırım, yada amazon dan. Neden, vergi kaçıran hırsız hepsi, kazıkçı.

Gelir vergisi toplam vergi kalemi içinde sadece yüzde 30. Yüzde 70 kdv ötv. Gelişmiş ülkelerde tam tersi. Bu tabloda devlet suçlu olduğu kadar, hatta daha fazla asıl suçlu halk.

Kayıt dışı inanılmaz yüksek. Vergi vermesin diye maaşını asgari ücret gösteren patrona daha gelmedim.

Budurum da ne oluyor zengin fakir aynı vergiyi veriyor. Adaletsiz bir düzen çıkıyor ortaya.

Son düzenleme:
Kimse gelirini düzgün beyan edip gelir vergisi ödemediğinden, onlarda harcamada yakalıyor öpüyor. Birazda kendimizde bulalım suçu hatta asıl suçlu biziz, gelir vergisini bir tek maaşlı çalışanlar ödüyor. Eczaneler bile kredi kartıyla alıyım dediğinde nakitle alın diyor, vergi kaçırmak için her haltı yiyor. Esnaftan bir şey almam. Gider avm den seri marketten alırım, yada amazon dan. Neden, vergi kaçıran hırsız hepsi, kazıkçı.

Gelir vergisi toplam vergi kalemi içinde sadece yüzde 30. Yüzde 70 kdv ötv. Gelişmiş ülkelerde tam tersi. Bu tabloda devlet suçlu olduğu kadar, hatta daha fazla asıl suçlu halk.

Kayıd dışı inanılmaz yüksek. Vergi vermesin diye maaşını asgari ücret gösteren patrona daha gelmedim.
Problem bunu bakanlar vs. herkes bilmesine rağmen yine gelip gariban halkın tepesine çıkılması. Bir şey yapılacaksa gider bunu milyonlarca lira vergisi affedilen şirketlere yaparsın, faturasız ekmek satan fırına değil

Bir başka başlıkta bahsettiğim Garmin Edge 840 siparişini daha uygun fiyatı nedeniyle İngiltere'deki Start Fitness firmasından ((link)) vermiştim. Ertesi gün teslimat diye kocaman harflerle yazıyorlar sitelerine.

Aradan geçen 3-4 günlük süre içerisinde en ufak bir hareket yok. Müşteri hizmetlerine attığım maillerde ise kapı duvar.

Daha önce ismini forumda duyduğum eski bir firma olduğu için çekinmeden sipariş vermiştim ama şimdi acaba diyorum.

Başına bu tür bir durum gelen var mı? Bankadan chargeback talebi mi yapsam?

İyi ihtimalle “terörist misin kardeşim git yerli ve milli ürünleri kullan” diye bi cevap alırsınız, kötü ihtimalle “terörist vatan haini” diye yaka paça emniyete alınırsınız gibi geliyor :(
sende haklısın,
gerçi vatanını onlar gibi sevmeyen de vatan haini olarak ilan ediliyor :(

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Bir başka başlıkta bahsettiğim Garmin Edge 840 siparişini daha uygun fiyatı nedeniyle İngiltere'deki Start Fitness firmasından ((link)) vermiştim. Ertesi gün teslimat diye kocaman harflerle yazıyorlar sitelerine.

Aradan geçen 3-4 günlük süre içerisinde en ufak bir hareket yok. Müşteri hizmetlerine attığım maillerde ise kapı duvar.

Daha önce ismini forumda duyduğum eski bir firma olduğu için çekinmeden sipariş vermiştim ama şimdi acaba diyorum.

Başına bu tür bir durum gelen var mı? Bankadan chargeback talebi mi yapsam?
Hiç o siteyi kullanmadım ama trustpilot üzerinde 5 üzerinden 4.7 yıldız almış. Elbette memnun olmayanlar da var ama oradan alışveriş yapıp memnuniyetini bildiren 3662 kişinin memnuniyet ortalaması %85. Şuan kara cuma haftası yoğunluk yaşıyor olabilirler, bence birkaç gün şans verin.

Ayrıca Shipping policy kısmında seçilen gönderim şekline ve gideceği yere göre ne kadar ortalama süreleri olduğu falanda yazılmış.

• Beğen

Kayıt dışı inanılmaz yüksek. Vergi vermesin diye maaşını asgari ücret gösteren patrona daha gelmedim.

Budurum da ne oluyor zengin fakir aynı vergiyi veriyor. Adaletsiz bir düzen çıkıyor ortaya.
Balık baştan kokuyor ve kurunun yanında yaş da yanıyor. Yazdıklarınıza kimsenin itirazı olmamalı.

Buna bir ek yapmak isterim; Türkiye bir memur cumhuriyeti.
Kamu çalışanına verilen maaşlar ve çalışma şekilleri bu kadar teşvik edici olursa kamuya kapağı atmak isteyen de o kadar çok olur.
Böyle olunca da bordrolu çalışan beyaz yaka ve mavi yaka bu maaşların ödenmesi için vergi faşizmi altında ezilir, yok edilir.
Sonuç, dünyaya kapalı bir ekonomi.

• Beğen
420 euro dan fazla birşey getiremiyorsunuz haberiniz olsun.
gelsinler burda pavlika kursunlar o yurtdışı satışçıları. yok öyle bizi tokatlamak.

420 kuralı çok komikmiş :) 4 defa bisiklet , sayısız ürün getirdim.

• Hahaha
Tepkiler: mcanerg
Bu sabah bilgisayarımı düşürdüm ve kasası yamuldu :agla: :agla: :agla:

Yedek parça anca aliexpress yada ebay gibi yerlerde bulabilirim. Vergi mi ödemem gerekecek şimdi?

Bu saatten sonra yapılacak birşey yok, yedek parçayı nereden bulursam alacağım.

Eskiden milletvekillleri secildiginde mal varlıgı beyanında bulunurdu ve denetlenirdi.
Su anda milletvekili olan işadamı oluyor, olamazsa yakınlarina hemen sirketler kuruyor, işadamı olanlar vekil secilince isleri buyutuyor...
Boylesi bir durumda elbete işcinin ve emekcinin hakkını, halkın vergi borcunu dusunmeyecekler. Bu yuzden varlık vergisi veya gelir vergisi yerine dolaylı tuketim vergisi ile kamburu bize yukluyorlar. Artan ekonomik krizde satin alma gucu dusen halk ve ticari hareketteki dususu ise daha cok ek vergi ve artan vergi yuzdeleri ile kapatmaya calisiyorlar. Kısacasi çöküş ekonomisi işliyor şu anda.

Öncelikleri sermaye sahiplerinin halktan daha az harcaması ve acigi kapatmak icin yine tabandan vergi artışı ve vergi toplama esası oldugu surece bu yuk artacak! Gunumuzde ne yazık ki sermaye sahiplerinin cogunlugunun arka planina baktigimizda manzara hicte halktan yana donecek gibi durmuyor.

Uretim yoksa gelir olmaz. Gelir olmazsa harcama olmaz. Harcama olmazsa ticari faaliyetler ve vergi gelirleri sekteye ugrar. Ticari faaliyetler durunca issizlik artar. Issizlik artarsa gelir olmadigi gibi kamu uzerindeki ek gider baskısı artar. Korkunc bir kısır dongu kısacasi.

Uretim konusunda surekli geri giderken onlem alınmadıkca, 85 milyonun gida maddesi cozumunu bile ithal malzemeyle gidermeye calistikca hicbir sey duzelemez!
Buradaki sorun 30 eur kargo dahilin cok otesinde artık. Ic pazardan aldıgımız sanki kendi uretimimiz mi olacak? Yine disariya para kazandirarak devletin fahiş vergi gelirini arttirmaya zorlaniyoruz.

Eskiden milletvekillleri secildiginde mal varlıgı beyanında bulunurdu ve denetlenirdi.
Su anda milletvekili olan işadamı oluyor, olamazsa yakınlarina hemen sirketler kuruyor, işadamı olanlar vekil secilince isleri buyutuyor...
Boylesi bir durumda elbete işcinin ve emekcinin hakkını, halkın vergi borcunu dusunmeyecekler. Bu yuzden varlık vergisi veya gelir vergisi yerine dolaylı tuketim vergisi ile kamburu bize yukluyorlar. Artan ekonomik krizde satin alma gucu dusen halk ve ticari hareketteki dususu ise daha cok ek vergi ve artan vergi yuzdeleri ile kapatmaya calisiyorlar. Kısacasi çöküş ekonomisi işliyor şu anda.

Öncelikleri sermaye sahiplerinin halktan daha az harcaması ve acigi kapatmak icin yine tabandan vergi artışı ve vergi toplama esası oldugu surece bu yuk artacak! Gunumuzde ne yazık ki sermaye sahiplerinin cogunlugunun arka planina baktigimizda manzara hicte halktan yana donecek gibi durmuyor.

Uretim yoksa gelir olmaz. Gelir olmazsa harcama olmaz. Harcama olmazsa ticari faaliyetler ve vergi gelirleri sekteye ugrar. Ticari faaliyetler durunca issizlik artar. Issizlik artarsa gelir olmadigi gibi kamu uzerindeki ek gider baskısı artar. Korkunc bir kısır dongu kısacasi.

Uretim konusunda surekli geri giderken onlem alınmadıkca, 85 milyonun gida maddesi cozumunu bile ithal malzemeyle gidermeye calistikca hicbir sey duzelemez!
Buradaki sorun 30 eur kargo dahilin cok otesinde artık. Ic pazardan aldıgımız sanki kendi uretimimiz mi olacak? Yine disariya para kazandirarak devletin fahiş vergi gelirini arttirmaya zorlaniyoruz.
amaçları fahiş karla satan yandaşlarının satışı azalmasın, et ithalatı da onun için, güya yurtdışından ucuz alınıyor şeklinde lanse ediyorlar ama eti yine aynı fiyattan bize satıyorlar ortada fahiş bir kar payı var
Bu arada Türkiyede halen memurlar işe girişte mal beyanında bulunuyor ama minareyi çalan kılıfı hazırlar

Geri