Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

@TeamO2.cc ne veriyim abime ? :)
Bende yardimci olmaaya calisiyorum ama gercekten son donemde sinirda ciddi bir sorgulama var. Biliyorsun her 2 3 haftada bir tr ye geliyorum . yardimci olabileceklerime oluyorum . Bu arada ucakla gidip gelirken birseyler getirmek bence daha riskli :)

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Scudo
Bir Emir Kusturica filmindeki gibi bize yeni bir ülke değil kıta lazım...Türküm doğruyum, fena halde doluyum...

Arkadaşlar son kararlara göre aylık kaç ürün getirebiliyoruz şuan net olarak? En fazla 5 adet sipariş değil mi? 5 adet ayrı ürünü tek siparişte geçersem tek mi sayılır? Temu'da uygun lazım olan birkaç parça var 100 lira altı. Onun için soruyorum. Bir iki sipariş peş peşe vereceğim sanırım.

Arkadaşlar son kararlara göre aylık kaç ürün getirebiliyoruz şuan net olarak? En fazla 5 adet sipariş değil mi? 5 adet ayrı ürünü tek siparişte geçersem tek mi sayılır? Temu'da uygun lazım olan birkaç parça var 100 lira altı. Onun için soruyorum. Bir iki sipariş peş peşe vereceğim sanırım.
5 kargo. 5 ürünü tek kargo ile alırsan sorun çıkmaz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve -Deniz-
Teşekkür ederim. Sürekli değiştiği için önceki mesajlardan takip etmek de zor oluyor :)
Valla bende yazdım ama aklımda kalan o şekilde. Foruma değişti diye yazanda olmadı muhtemelen aynı şekildedir sıkıntı çıkmaz yani..

Temu alışveriş limiti 27 Euro'ya düştü...E-Ticaret alışveriş limiti 30 Euro'ya düşürülmüş ve ardından navlun da (kargo ücreti) bu limite dahil edilmişti. Genelgede yapılan yeni değişiklikle birlikte, 27.12.2024 tarihinden itibaren Temu'nun ÜCRETSİZ KARGO yolu da kapandı.

Halkına para harcatmama ile döviz akışını koruyacağını sananlar varsa, dünya artık öyle bir yer değil. Bizim gibi 3 kıtanın ortasında duran bir ülkenin, sağlıklı ekonomiye sahip olması için hem üretmesi hem tüketmesi hem ihraç etmesi hem ithal etmesi gerekli. Türkiye, büyük ölçekte KOBİlerden oluşuyor. Bir noktadan sonra özellikle KOBİler ciddi zarar görecektir. Çünkü harcamalar azalsın diye tedbir almanın da satıcılar için ciddi riskler barındırıyor. Türkiye üretiyor gibi gözükse de çapımıza uymayan rakamlardayız. İşletmeler istedikleri kadar ürünlere zam yapsın, sonuçta halk tüketmedikçe satıcının ne sattığının bir önemi yok.

Geçen gün disk fren aldım. Ürün yerli ve milli İspanyol firması, satıcı da İspanyol. Türkler üretti de ben mi almadım? Benim suçum bisiklet sürmek mi? O zaman devlet diyor ki sen iyisine layık değilsin. Spor da yapma, hobilerini de yapma, keyif sürme, sen sadece yönetenlerin cebini doldurmak için modern kölelik yap.

Bu düzenleme ile amazon com tr cazibesini yitirdi. 2000 ila 3000 tl ye satılan kolambiyan montlar artık resmi distribütör garantisi ile 12000 ila 15000 tl arasından arzı endam ediyor. Bu yapılan sanırsın içerideki üreticiyi koruyor. Uygulamaya bakınca ithalatçıyı koruduğu aşikar.

bunlar değişince sınır 27 den 1500 e geri mi çıkacak :komik::komik:
Belki başa ekonomi diploması olmayan biri gelirse, gerçekten ekonomiden anlayan birilerinden fikir alıp sınırı geri çıkartabilir. 😂

Yurtdışı ilişkileri ilk paypal ile bozuldu zaten. Tanıdığım yurtdışına satış yapan çoğu kişi battı. Biz farklı şekilde etkilendik. Yurtdışından yazılım satın alıyoruz. Muadil ürünlerin yerlisi de yok. Satan kişiler sadece paypal ile çalışıyor. O dönem paypal yeni kapatılmıştı. Adamlara durumu anlatmaya çalıştım. Dedim ülkemde paypal yasaklı başka alternatif bir ödeme yönteminiz varsa o şekilde göndereyim ücreti diye. Uganda'da bile paypal vardı o dönem sen düşün. Adam halimize acıdı da lisansı ücretsiz olarak gönderdi ücrete gerek yok dedi. Hem sevindim hem de ülke adına üzüldüm.

Şimdi anlamadığım nokta şu, Temu üzerinden 4 adet ürün almaya çalışıyorum. Kargo ücretsiz gözüküyor. Vergi de önden alındığı için yüzde 60 kesiliyor. Ama yeni düzenlenen yasa ile kargo ücreti olmayan ürünlerde de 3 euro vergi alınacak deniyor? Vergi önden kesiliyordu zaten. Sonradan ne yapacaklar? Daha yasa yürürlüğe girmedi ama ürünler Türkiye'ye giriş yapmadan önce yasa uygulanmaya başlarsa ne olacak? 4 Adet ürün için ayrı ayrı 3'er euro vergi binmesin bir de?

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Konu içeriğine sadık kalalım lütfen, iyi forumlar...

Amazon.com.tr'den Satıcı amazon germany olan bir ürün sipariş ettim. Dt genel bakım gres yağı idi. Fiyat 730 lira olmasına rağmen amazon iki dakika içinde siparişi iptal etti gönderemiyoruz diye. Ücretsiz kargo yazıyordu. 3 euro navlun bedelini ekleyince de sınıra yaklaşmıyor bile. Neden iptal ettiler acaba?

Amazon.com.tr'den Satıcı amazon germany olan bir ürün sipariş ettim. Dt genel bakım gres yağı idi. Fiyat 730 lira olmasına rağmen amazon iki dakika içinde siparişi iptal etti gönderemiyoruz diye. Ücretsiz kargo yazıyordu. 3 euro navlun bedelini ekleyince de sınıra yaklaşmıyor bile. Neden iptal ettiler acaba?
Amazon'un yazılımsal bir genel problemi bu hata.Türkiye'ye gönderememekle alakası yok. Alıcı ürünü sipariş ettiği an yazılım devreye girerek gönderemeyeceğini anlıyor. Bir ara da aynı üründen bir kaç tane alınca sonraki alımları iptal ediyor du. Bazen de, hâlâ devam eden bir sorundur bu. Mesele bir ürünü satın aldınız ve o an sistemsel olarak fiyat güncellemesi yapılamadığı için, siz satın aldıktan sonra fiyat ya yükselir yada düşer ara ara karşılaştığım sorunlardan bazıları.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Amazon'un yazılımsal bir genel problemi bu hata.Türkiye'ye gönderememekle alakası yok. Alıcı ürünü sipariş ettiği an yazılım devreye girerek gönderemeyeceğini anlıyor. Bir ara da aynı üründen bir kaç tane alınca sonraki alımları iptal ediyor du. Bazen de, hâlâ devam eden bir sorundur bu. Mesele bir ürünü satın aldınız ve o an sistemsel olarak fiyat güncellemesi yapılamadığı için, siz satın aldıktan sonra fiyat ya yükselir yada düşer ara ara karşılaştığım sorunlardan bazıları.
Tekrar denersem satın alabilir miyim yani?

Tekrar denersem satın alabilir miyim yani?
Amazon yazılımları kişiye özel çalışır, sizi tanır. Nasıl davrandığınıza bakarak üyeğinizi bile askıya alabilen bir algoritması var. Çok fazla aynı üründen alıp sürekli aldıklarını iade eden, değiştirmeye çalışan sürekli sorun çıkaran bir kullanıcıya küsebilir. :)

Sanırım ürün (link) bende görünüyor ve satın alınabilir durumda. Almanız için hiç bir engel görünmüyor. Dilerseniz tekrar satın almayı deneyin. Birde durumu müşteri hizmetlerine bildirerek te destek alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Amazon yazılımları kişiye özel çalışır, sizi tanır. Nasıl davrandığınıza bakarak üyeğinizi bile askıya alabilen bir algoritması var. Çok fazla aynı üründen alıp sürekli aldıklarını iade eden, değiştirmeye çalışan sürekli sorun çıkaran bir kullanıcıya küsebilir. :)

Sanırım ürün (link) bende görünüyor ve satın alınabilir durumda. Almanız için hiç bir engel görünmüyor. Dilerseniz tekrar satın almayı deneyin. Birde durumu müşteri hizmetlerine bildirerek te destek alabilirsiniz.
Evet ürün bu. Tekrar bir deneyeceğim bakalım, teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: ALİ@
Temu'dan alışveriş ederken dikkatli olun. bisiklet parçası yerine, bisiklet posteri gelebilir.

Temu'dan alışveriş ederken dikkatli olun. bisiklet parçası yerine, bisiklet posteri gelebilir.
Son alışverişimde bir sıkıntı olmadı ama şuan minimum alışveriş limiti ve gümrük kotası arasında çok az bir fark kaldığından zaten artık ürün alamıyoruz.

Geri