Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı Alışverişlerde Gümrük İşlemleri

Merhaba @Fatih Çetin. Siparişimi verdiğimde 75 euronun altında kalıyordu. Ancak doların yükselişiyle an itibariyle 76 euro civarına geliyor. Eğer kapıma gelen postacı kdv ödemesi yapmamı talep ederse, ürünü satın aldığımda 75 euronun altında kaldığını belgeleyen ekstremle birlikte nereye nasıl itiraz edebilirim ki? Edebilir miyim?

Scudo
@Mert N. Kokten
Satıcı ürünü kargolarken bir kıymet bildirimi yapmak zorundadır. Eğer ki bu fiyatı euro üzerinden bildirdiyse herhangi bir sıkıntı yok. Fakat dolar üzerinden bildirim yaptıysa gümrükteki görevlinin işlem yaptığı tarihteki TCMB döviz alış kuru geçerlidir. O tarihte hesaplama yapar ve siparişiniz 76 euro çıkarsa kdv ödersiniz. Buna itiraz hakkınız bulunmamaktadır.

• Beğen
Tepkiler: Mert N. Kök
Sitede benzer 5 tane konu buldum ancak en son olanı 2010'da açılmış. Bu nedenle tekrardan aynı konuda sorumu tekrarlamak istiyorum.

Örnek olarak bu bisikleti almaya kalktığımda yaklaşık olarak 2000 civarı bir masraf çıkıyor. Bu fiyata yanlış anlamadıysam %18 gümrük vergisi ekleyeceğim ve toplam sadece 2360tl mi olacak. Bu fiyata kargo vs eklenmiş olsa kabaca tüm masraflar 2500-3000 arasına mı denk geliyor. Benim gözden kaçırdığım başka masraflar bar mı? Güncel olarak bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim. İnternetten açıkçası aradığım bilgiyi tam anlamıyla bulamadım.

(link)

(link)

Konu ile ilgili kanuni içerikler linkt mevcut.

Kendi bilgim olarak eğer yanında getireceksen bisikletin değeri - 430 euro nun Avrupa için %18 diğer tüm ülkeler için %20 vergi ödüyorsun.

kargo ile getireceksen eğer 1500 doları geçmemesi gerek o da şu sebebten 1500 dolar sonrası ithalata giriyor çok uğraşırsın 1500 dolar altı yine aynı vergiler bu sefer - 75 euro olarak baz alırlar.

ptt o anki ruh haline göre kapıya getirirse kapıda verigiyi ödersin getirmezse teslim alacağın yerden ödeyebilirsim.

dhl tnt hepsinde işlev aynı.

@ss80 Bisikleti evans cycles sitesinden sipariş ile alacağım. Bisikletin değeri 540euro(1660tl) + %18 vergi(300tl) + kargo... Benim içime sinmeyen biraz ucuz olmuyor mu? Bu haliyle o zaman neden buradan bisiklet alıyoruz. Aradaki ince noktayı anlamaya çalışıyorum.

teşekkürler

@Kerem Özbayrak uğraşmıyoruz aslında yurd dışından çok güzel bisikletler gelir ama belkide bizim kolayımıza geliyor.

hesaplama tablona bilgi olarak.

540 euro-75 euro = 465 euronun %18 avrupa %20 diğer ülkeler vergi (kdv değil) ödeyeceksin bilgin olsun.

Birde kargo ücreti vergilendirmeye girmez posta işlemlerinde.

ürün geldiği zaman senden 465 euronun vergisini alacaklar + kargoyu ekleyemezler. gönderdiğim linkte yazıyor gerekirse çıktısını alıp git .

Gümrük memurları yokuşa sürmeyi severler işleri.

Merhaba arkadaslar. Bir suredir Polonya'nin Bydgoszcz ilcesinde yasiyorum, ve bisiklet tutkum devam ediyor. Ama kucuk bi sehir ve Turkiye'de tanidik oldugum pek cok markayi burada goremedim. Polonya veya cevresinde yasamakta olan bisikletseverler varsa eger forumda bana uygun fiyatli cross ya da yol bisikleti onerisinde bulunabilir mi? Ilginiz icin tesekkurler (bunun icin farkli bir konu acamadim maalesef izin vermedi bana forum sitemiz, henuz yeni oldugum icin forumda).

Burada sorun şu ki evans Türkiyeye bisiklet göndermiyor

Bildiğim kadarıyla Wiggle dışında hiç bir bilindik alışveriş sitesi TRye komple bisiklet yollamıyor..

@x-rayted Doğru olabilir ancak sitede para birimleri arasında türk lirası da var. Ayrıca satın alma işlem aşamalarında "select your country" kısmında türkiye de çıkıyor ama daha önce alışveriş yapmadığımdan çok emin değilim ben de.

.......................................
Şimdi baktım da satın alma işleminde dediğiniz gibi ülkeye gönderim yok uyarısı çoktı

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Konuyu patlatmak gibi olucak ama benim sorum şu ; Toplam 3 ürün alıyorum toplamı 100 euro ediyor fakat ürünlerin fiyatları 75 euro'nun altında yani tek tek getirsem vergi ödemeyeceğim fakat , shipping parası vermemek için beraber getirtmek istiyorum ekstra bir ücret ödeyecek miyim?

@Mert-Demir bence ödersiniz.zaten toplamda yasal olanda yılda beş ürün getirebilir diye yazılı kanunda. tabiki ayrı zamanlarda alınan 7-8 gün göze batmaz diye tahmin ediyorum ama o da gümrük memurunun insiyatifinde.sizin isminizi hatırlar anımsarsa 6.ürünü dahi geçirmeyebilir.riske girmeyin derim.güvenli sürüşler..

@Mert-Demir
Vergi hesaplamasında ürünlerin tek tek fiyatlarına değil gelen paket içeriğinin toplam fiyatı baz alınır.
Bu sebepten dolayı paket gümrüğe takılırsa vergi ödersiniz.

Ayakkabılarda ekstra bir ücret var diye bir şey duydum. Ve bu standart yani yüzde değil. Bu konuda bilgi verebilir misiniz?

@Can Oksuz
Bahsettiğiniz durum ticari gönderiler içindir. Yani 1 çift spd ayakkabı aldığınızda 75 euronun altındaysa vergi ödemezsiniz. Üstündeyse de en fazla %20 vergi ödersiniz.

Edit. Ticari gönderimlerde de ayakkabının cinsine, hammaddesine, geldiği ülkeye ve fiyatına göre ilave gümrük vergisi %10 ilâ %50 arasında değişmektedir.

• Beğen
Tepkiler: Can Oksuz
arkadaşlar okuduğum konuyu buldum. mesajları takip ederseniz açıklamasını da yapmışlar.

(link)

Geri