Scudo Sports

Yurtdışı Alışverişlerde Gümrük İşlemleri

Scudo
Dostlar benim İstanbul a gitme durumum yok ki ben Hatay dayım galiba Topkapı'da takılırsa bana bilgi verirler vergiyi ödememi isterler bende buradan yatırırım daha sonra adresime gönderirler herhalde değil mi

geçen hafta çarşamba günü kaskım topkapı' da gümrüğe takıldı bir gün sonra (kargo veya yazının bana gelmesini beklemeden) gidip elden teslim aldım çok güzel verdi aldılar :)
bildiğim kadarıyla kargoyu evine kadar gönderiyorlar, vergisi varsa da en yakın ptt'ye veya muhtarlığa (muhtarlığı geçen hafta kendileri söyledi bana) gönderiyorlar sana sadece yazı geliyor ve gidip o yazıyla vergisini ödeyip alıyorsun....

tracking number varsa bir bak ptt'nin sitesinden gümrüğe girip girmediğini görebiliyorsun...

@Koray Yılmaz
Dostum tracking number var bende link verirmisin nerden bakacağım barmış No yu girdiğimde gümrüğe sevk edildi ve yurtdışı kabul geliş kaydı yapıldı diyor henüz gümrüğe takılmamışta olabilir

Öyle bir şey olacağını pek sanmıyorum çünkü bir paket gümrüğe takıldığı için bekletiliyorsa paket sahibinin gelmesi ve onun kontrolünde paketin açılıp ürünün incelenmesi gerekiyor(muş).

Sizin durumunuzda olsa olsa gümrüğe takılan paketi ayrı bir şekilde tasnifleyip, Hatay gümrüğüne yönlendirirler. Paket Hatay'a geldiğinde de adresinize bildiri de bulunurlar. En azından benim tahminim bu yönde yoksa dediğiniz gibi Anadolu'nun ücra bir köşesinden gümrük kontrolü için İstanbul'a gitmek aşırı derecede saçma bir uygulama olur.

Takip için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz. -> (link)

gümrüğe sevk edildi yazıyorsa takıldı demektir... gümrüğe girmediğinde (yani vergi belası çıkmadığında) torbaya eklendi, dağıtıma verildi veya ilgili ptt neresiyse bende kadkıköy'dü kadıköy posta dağıtıma gönderildi gibi birşey yazıyor...

%20 vergi büyük ihtimalle diyorum ben...

• Beğen
Tepkiler: Tuncay Üner
benim takip sayfamda da bunlar yazıyor.. sanırım bayramdan sonraya kesin kaldı artık :)

31/07/13 19:52 2013-07-31 19:52:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir GERMANY (Yurt Disi)
02/08/13 03:43 2013-08-02 03:43:00 Receive item at office of exchange (Otb) Gonderi (Cikis) alip verme merkezinde alindi GERMANY (Yurt Disi)
02/08/13 03:46 2013-08-02 03:46:00 The item was forwarded to the destination country (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) GERMANY (Yurt Disi)
02/08/13 22:00 2013-08-02 22:00:00 Send item abroad (EDI-received) Gonderi yurtdisina sevk edildi GERMANY (Yurt Disi)

@Salih Eroğlu

Evet bayramdan sonraya kalmış.

Benim pakette ayın birinde gümrüğe sevk edilmesine rağmen halen Topkapıya ulaşmış değil. Bayram ile beraber sıkı bir başlangış yapacaktım ama malzemeler elime geçmedi. Gerçi hiç geçmeyebilir o malzemeler ancak dün Topkapı AVPİM'e gittiğimde sanki alırım gibi geldi. Çünkü yasaklı listesinde kimyasal vs yazmıyor. :)

@Tuncay Üner

Ya bayram için baya bir heveslenmiştim olmadı. Her neyse artık.. Sizin ürün nedir ? hiç geçmeyebilir deyince merak ettim.

PTT konusunda da yazmıştım.

Shimano Anti-Seize Paste (sıkışma önleyici pasta-montaj pastası) 450 gram.
Shimano Drylube (zincir yağı)
Zincir temizleme aleti
2 litre zincir temizleme sıvısı.

Sıvılardan sıkıntı çıkabilir. Halbuki çevreye zarar vermeyen bir yapısı var, özellikle seçtim. Ama takacaklarını zannetmiyorum. Yada direk okey verirler geçer. Göreceğiz. :)

• Beğen
Tepkiler: Salih Eroğlu
inş.. problem çıkmaz kardeş. ben tahmin etmiyorum takılacağını yağ yüzünden.

benim kargo da istanbula gelmis.06.08.2013 saat 21.35 te 1. torbaya eklenmis gozukuyor.İsparta merkezde oturuyorum yarin alabilir miyim ki?

Ürün gümrüğe sevk edildi ve sonra torbaya eklendi yazıyor gümrüğe sevk edilmesi kesin bir şekilde gümrükte takıldı anlamına mı geliyor acaba

SN İŞLEM / YER
BİLGİ GİRİŞ TARİHİ
1.
Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM)
05/08/2013 14:33:37
2.
Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM)
05/08/2013 14:33:37
3.
Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM)
07/08/2013 10:40:39
Arkadaşlar sizce kargoya takıldı mı yoksa sorun yok mu

Sanirim sorun yok. Kimde torbaya eklenmis. Benimki halen havaalaninda. Cok garip.

Gümrüğe sevk edildi yazısı her zaman gümrük ödeyeceğiniz anlamına gelmiyor.Büyük yada şüphe duydukları kutuları gümrüğe sevk edip kontrol ettikten sonra torbaya ekliyorlar.Gümrükte kontrol edildiğinde yasaklı ürün yada 75 euro üstü değere sahip ürünse ozaman vergi ödersiniz.

• Beğen
Tepkiler: Tuncay Üner
Arkadaşlar en son 7 Ağustos'ta torbaya eklendi yazısı vardı ürün takibinde şu ana kadar bir değişiklik olmadı acaba İstanbul kim imi arasam yoksa daha beklememimi önerirsiniz

sen pttnin sitesine gir.yurd dışı gonderi kısmına takip kodunu yaz.cunku dx veya aliexpress guncellemiyor postanın durumunu.benim kargo 1 hafta once geldi.aliexpress profilime baktım hala mal kabul bekleniyor diyor.oraya aldanma.ptt ye bak

Geri