Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışverişlerinde 75 Euro sınırı 150 Euro'ya çıkıyor!

Yasa bu haliyle geçerse eskisi gibi sınır 150 euro olur. Ama akpartili bir mv parfüm elektronik mağazası falan açacaksa o zaman işler değişir :)

Scudo
Dünyadaki temel para birimi USD 'dir , 2 yıl kadar önce Euro/USD = 1.45 iken şimdi 1.06 . Yani 75 Euro 100USD iken şimdi 80USD oluyor. Bence esas neden ise " Yurt dışından alışverişte esas kaynak ÇİN , ve ekonomide yol arayışları ve çözümlerle biraz doğuya kayma sağlanabilir. Memleket için hayırlısı ne ise o olsun.

Dolar uçmuşken bence yurt dışında daha fazla döviz çıkartmazlar. Sanmıyorum çıkacağını.

Alis veris yaptiginiz yabanci ülkelerdeki dükkanlar misal Amazon KDV'yi iade ediyor mu, yani cift KDV vermiyorsunuzdur insallah, nasil oluyor bu isler?

• Beğen
Tepkiler: dost acı söyler
Başlığın düzeltilmesi lazım. İki katına çıkacağı söylenen şey "gümrük vergisi" değil, "yurt dışından alışveriş yapma sınırı". Gerçi ülkenin şu halinde gümrük vergisinin iki katına çıkartılması çok daha olası onu da söyleyeyim.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi ve Drronk
@Trekkie

O da değil tam olarak "gümrük vergisi muafiyeti". Yoksa vergisini ödediğin takdirde istediğin kadar sınırsız alışveriş yap.

Avrupada durum daha da vahim
yakaladıklarını öpüyolar. hele fransada
vergi ne len : D
norveç 42 doların üzerine 20 dolar ödüyor katlanıp gidiyor
danimarka 22 euronun üzerine %100 vergi ödüyor
isviçrede tuttuklarını frankeştayn yapıyorlar
amerika özgürlükler ülkesi 200dolara kadar vergi yok 200 dolar üzeri %5
canada 20 dolar üzerine vergi var
yani bi kanadalı 5000amerikan doları maaşı varken 20dolarlık mal alamıyor adalet mi bu beyler : D

eskiden bizde de 200 dolar üzeriydi amerika çakmasıydık
hele bir almanya var dhl ile filan paket alırsanız 50öyroda dhl geçiriyorlar

sonra Türkler yürromu alırsın deyip 50 euro veriyolar.

@halil halil O bahsettiğiniz ülkelerde bir ürünün yurt içi fiyatı ile yurt dışı fiyatı arasında bir uçurum var mı, ona bakmak lazım. Biz de meraklı değiliz yurt dışından alışveriş yapmaya, ülkemizde her şey satılsa ve orijinal fiyatına yakın fiyatlara satılsa neden iki ay posta bekleyeyim. Beklemem. Ama o beklemeye deyecek kadar fiyat farkı var malesef.

@Trekkie
dikkat ettiyseniz vergi alan tüm ülkelere giydirmişim. Buna Türkiyede dahil.
Avrupada kdv yani VAT %22
avrupa birliği dışından mal almayın diye 22 euro sınırları var adamların.

tek Türklere has değil yurtdışı alışveriş
her ülke vatandaşı aliexpressten alım yapıyor hele de ruslar

fiyat olayına gelirsek,
avrupalı en basit ayna kol anahtarını dahi 10dolara satar
çinde ürettirdiği 100 dolar maliyetli bisiklet sana 1000dolara malolur

onlarda yüzde 1000 kazanma taktiği vardır
bizdeki ticarette yüzde 10 kalmıyor.

çünkü biz elin malını alıp satıyoruz üretim yok

@halil halil Bir de "kazanç" meselesi var tabi. İyi kazandıkları için o yüksek kâr paylarını ödemek onlara koymuyor demek ki. Yalnız bildiğim bir şey var, Amerika örneğinde mesela, 10 dolarlık şeyi evet belki adam 1000 dolara satıyor (örnek Apple), ama eğer ararsanız, o ürünün bir muadilini çok yakınınızda çok çok daha düşük fiyatlara bulabiliyorsunuz. Çünkü aynen dediğiniz gibi üretim çok, çok marka var, alternatif çok. Ucuzunu isteyene ucuzu var, pahalısını isteyene pahalısı var. Talep beklemeden arz var adamlarda. "Her arz kendi talebini yaratır" mantığı ile iş yapıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: halil halil
Arkadaşlar kısmet olursa 2017 Ocak ayında yurtdışı seyahatine gideceğiz eşimle birlikte.

Oradan yanımızda gelirken getireceğimiz eşyalarda 430 euro ya kadar ülkemize girerken vergi alınmıyor yazılmış mevzuatta yanlış anlamadıysam.

Peki oradan aldığımız ürünü tax free olarak söylüyoruz aldığımız yere ve ona göre fatura düzenliyor bunun akabinde o ülkeden çıkış yaparken

yurt dışındaki hava alanında gümrükte o faturayı işletip oradan ödediğimiz vergiyi iade alıyoruz doğrumu anlamışım ?

Kusura bakmayın daha önce yurtdışına çıktım ama bu değerlerde bir ürün getirmedim yanımda gelirken kısmet olursa bisiklet almak istiyorum.

Daha yeni 140 euroya sipariş verdim inşallah olur ama olursa üzülürüm :( Birde bu merlincycles falan neden aliexpress gibi birazcık düşük fiyat yazmıyor direk yapıştırıyor gerçek fiyatını 76 euro ürün alsak direk 90 euro ödüyoruz.

Merhabalar
Amerika'dan(ebay üstünden) 21 dolarlık tek parça teknolojik ürün getirteceğim bana 21 dolara ek ücret çıkar mı?

@JusTiMe @JusTiMe satış ABD doları üstünden ondan dolayı öyle yazmıştım peki gümrük vergisi ödeyecek miyim ödeyeceksem bu kaç lira olur veya Amerika olunca vergi oranında değişen birşey oluyor mu?

ah eskiler ah, bir varmış bir yokmuş 1 USD 3 TL iken 100 USD gümrük muhafiyeti varmış :agla:

Geri