Scudo Sports

Yurtdışı online alışverişlerde son durum

Yurt disindan tanidik biri hediye bazinda bisiklet gonderirse nasil olur? 2000 euroluk alete 400 euro ustunden vergi odense bile kardır diye düşünüyorum.
yaklasik 1 ay önce Arkadasima hediye olarak jant seti göndermistim. Hediyede olsa paketin üstüne yapisacak formun üzerine paketin icindeki malin degerini yazmasi gerekiyor. Ben sahsen 50€ yazmistim ve arkadas gecen hafta paketi aldi. Gümrük ücretini de 50€ üzerinden aldilar galiba, ben sahsen öyle tahmin ediyorum. Eger öyleyse 150€ dediginiz sinir nerede diye de kendi kendime sormadim degilim.
Bu arada Bisiklet kargosu DHL üzeri ortalama 100€ civari tutuyor.

Kargo 1.png

Kargo 2.png

Bir 400 euro da kargo ücreti için koyun bence.
400€ kargo biraz fazla abartili olmus. DHL ile ortalama 100€ tutuyor. :)

Scudo
Bu sipariş gümrüğe takılırmı acaba ?

Dosyalar

• IMG_1507.jpeg
    IMG_1507.jpeg
    19,3 KB · Okunma: 67
Tek sıkıntı 150 euro sınırı değil anladığım kadarıyla. Bir siparişin içindeki ürün adedi 5 adetten fazla olmaması gerekiyor. Uygulamada denetleniyor mu bilmiyorum, benim başıma böyle bir talihsizlik gelmek üzere sanırım. Toplam 13 parça / 102 euro bir sipariş verdim, büyük ihtimalle takılacak.

Tek sıkıntı 150 euro sınırı değil anladığım kadarıyla. Bir siparişin içindeki ürün adedi 5 adetten fazla olmaması gerekiyor. Uygulamada denetleniyor mu bilmiyorum, benim başıma böyle bir talihsizlik gelmek üzere sanırım. Toplam 13 parça / 102 euro bir sipariş verdim, büyük ihtimalle takılacak.

Açtığınız konuya da yazdım ama burada da belirteyim, "Bir siparişin içindeki ürün adedi 5 adetten fazla olmaması gerekiyor" diye bir sınır yok. Bir ay içinde TC Kimlik numaranız ile eşleşen 5'ten fazla paketiniz gümrükten geçemiyor.

• Beğen
Tepkiler: meleagros
Geri