Scudo Sports

Yurtdışı siparişleriniz en geç kaç günde elinize ulaştı?

reha genç

Forum Bağımlısı
Tepki
895
Yurt dışı siparişiniz arasında en geç kalanı kaç günde elinize ulaştı?
15-20 ??? (Orta derece uzaklıktaki avrupa ülkeleri)

Cevaplarınıza göre tedirgin olmaya başlıyacağım yada içimi ferah tutacağım.:)

Scudo
chainreaction dan en geç 1 haftada geldi.wiggle.co.uk den en geç 3 günde geldi.Amazon.com dan en geç 2 haftada geldi brooks sele almıştım.Dahon spares diye bir sitedende 1 ayda geldi hoş adamlar tedarik edememiş cins bir parça istemiştim.

Evans Cycles , ayın 2'inde (cumartesi akşamı) verdiğim sipariş 5'inde (salı akşamı) bana ulaştı.

• Beğen
Tepkiler: reha genç
Bisiklet komponentleri siparişlerim en geç 1 haftada gelirdi.(bisiklet parçaları onlara değersiz ve anlamsız geliyor)
Bu sefer uzun kollu forma sipariş ettim 13-14 gün oldu henüz gelmedi.
Acaba diyorum kargo görevlileri yada gümrükçülerin hoşuna gittide kayboldu numarasına mı yatacaklar...

Ptt'ye 2 kez gittim (bugün ve p.tesi) kargo takip numaran yoksa (royal mail ki yok)gönderici ve alıcı adreslerinden bir sonuca ulaşamazsın,bilgilendiremeyiz diyorlar...

Amerikadan 5-7 gün arası
ingiltereden 5-10 gün arası
Avusturyadan 5-7 gün arası
Uzakdoğu 7-15 gün arası

Bunların haricinde stok durumundan kaynaklanan geciikmeler de oldu, yukarıda verdiğim süreler stok problemi olmayanlar için geçerli, stoklarda bulunmayıp da 1 aydan fazla beklediğim de oldu.
Ayrıca Amerikadan bulunduğum şehirde dağıtıcıya 3 gün içerisinde gelen ürünün yaklaşık 10 gün dağıtıcıda beklediğini de bilirim. Dayanamayıp şubeye gittiğimde adamın cevabı gerçekten ilginçti, "ya kusura bakma sizin o tarafa işim düşmedi sizin kargoyu getiremedim".. sanki adamdan rica minnet bişey istedik de işin bu tarafa düşmesini bekliyor. Tek tük de olsa arada bu tür aksilikler olabiliyor. Biraz beklemek de fayda var.

16.günde siparişim elime ulaştı...

PTT bu kafa yapısıyla çalıştığı sürece yaklaşık teslim süresinden bahsedilemez diye düşünüyorum. 3 günde uzakdoğudan ülkeye giriş yapan bir posta 20. günde ancak teslim edilebiliyor. Şaka gibi.

zaten ne oluyorsa ptt de oluyor kargoya ta uzakdoğudan kargoya Türkiyeye kadar en ufak birşey olmuyor ptt nin eline geçtimi bütün aksaklıklar başına geliyor geçen gün arkadaş çöpten buldu kargosunu :D tam bir komedi

arkadaşlar bu sitelerde kargo ücreti ne kadar ve ben ürünlere göz attım çoğu türkiyedeki fiyatından daha yüksekti

@ahmet hamdi alsat
Her ürün ucuz olacak diye bir şey yok..
Türkiyede satışı fazla olmayan markaların fiyatları oldukça farkedebiliyor.
Gözlemim, Shimano gibi markalarda indirim söz konusu değilse çok fazla fiyat farketmediği, ama yıl sonu indirimlerinden çok ucuza denk geldiği de oluyor, piyasayı biraz takip etmek lazım.

Ayrıca tek siteye bağımlı kalmamak lazım, misal ben bişey lazım olduğu zaman 30-40 sitede fiyat araştırıyorum, kargo+fiyat uygun bişey muhakkak denk geliyor.

Kargo ücretleri siteye göre, alınacak malın büyüklüğüne göre değişiyor. Çok pahalı olmayan yerlerde var, misal geçen gün jant seti siparişi verdim, koskoca kutu geldi kargo ücreti 20 euro idi. Kutunun büyüklüğüne göre fiyat çok iyi, ama başka sitelerde ufacık şey için 40-50 euro kargo isteyen de var, dediğim gibi siteye göre ve koli büyüklüğüne göre değişen bişey..

Kargo süresi gönderi şekline göre değişir arkadaşlar. Fedex, ups gibi özel kuryeler ortalama 4-5 günde gönderiyor. "High Priority Airmail" yani yüksek öncelikli posta servisi de benzer sürelerde gayet hızlı. Normal postada iki seçenek var; takipli ve takipsiz. Takip numarası olan gönderiler ortalama 7-10 gün, diğerleri ise 15-20 günde gelebiliyor.

Nadir de olsa takipsiz olarak gönderilen postalar bazen kaybolabiliyor. Eğer 30 günü geçmesine rağmen gelmeyen postalar olursa kaybolma ihtimalini de düşünün. Satıcılarla bu tür bir durumu önceden konuşup teyit etmek gerek.

Hızlı kargo firmaları tarafından gönderilen postaların ise gümrüğe takılma ihtimali çok yüksek eğer belli bir meblağın üzerindeyse. Ama ondan bir şekilde haberiniz olur.

arkadaslar kiz arkadasim hollanda amsderdam dan bi kargo gönderdi ama kargo türkiyeye daha vermedi martin 20 sinde verdi ve 3 kere kargo degistigini söyluyo tek kargodan cikip farkli farkli kargo lara veriliyomu bi bilginiz varmi bı konuyla acil yazin....

Ali Expressten sparis.

7 Mart 2019 da sparis verdim.
11 Mart ta Kargoya verildi.
Hala bekliyorum :))

Urun:(link)

8 ocakta Çin'den gönderilen 4,5 dolarlık birşey hala gelmedi. süre bitti, süre uzattılar. PTT kargo takipte , hala ülkeye girmemiş görünüyor. Benim postayı kaybettiler anlaşılan. Berat Albayrak demişti ya, Çin'den gelen minicik mektuplarda neler neler çıkıyor diye.
Bakanın gadrine uğradı herhalde mektup,,, Geleceğinden zerre kadar ümidim kalmadı. Dispute de açmayacağım.

• Beğen
Tepkiler: Chunkorfly
Geç gelenler oldu 2 3 ay süreyle. Ancak banggood'dan 10 martta aldığım son ürün stokta olmadığı halde stoktaymis gibi satıldığı için hala kargoya verilmedi. Kargoya verilmesini en uzun süre beklediğim site Banggod sanırım. Türkiye hızlı kargo seçeneğiyle almıştım bir kargoya verilse gerisi kolayda işte :D

57 gün beklediğim oldu unuttum artık o derece sanırım banggood du bizim ptt getirmedi.

kayıtsız kargolar gelmiyor. dağıtıcılar alıyor sanırım. içini boşaltmış boş paketi kapıcıya vermiş. son kargo 3 haftadır gelmedi. büyük ihtimalle gelmeyecek

@ahsen2

2,5 ayın sonunda mal gelmeyince. Dispute açtım. sırf prosedürü öğreneyim diye.
dispute kabul edildi, 2 gün sonra çözüm saglandı. Refund kabul edildi diyorlar.
Yani param iade edilecekmiş. Aliexpress takdir ettim doğrusu. Bravo. mal gelmese bile para ödemeyi kabul ettiler.

Geri