Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

@plamen

Ben kazakistandan yol bisikleti getittireceğim. Ordaki fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı acaba.

Scudo
@plamen

doktorların 150-200 leva civarı para aldığını hesaba katarsak bir doktor 10 ay yemeden içmeden çalışsa anca alır çok paraymış.
bulgarlar için xt li bisikletin çok lüks sayılması çok normal xtrli bisiklet ellerinde kalır satamazlar bu sebepten getirmiyorlar demekki

bu arada 1 levha nekadar tl?

Bence Bulgaristan alternatifine hiç girme . Girersende kaliteli bir DRAG al derim . İmkan olsa Holanda ve Belçika'da mükemmel 2.el ürünler var , onlara bak diyeceğim ama biraz hayal oluyor bizim için .

Hani imkanım olsa Holanda , Belçika'dan 2.el toplayıp burada satacağım . Süper bisikletler var . Sıfırının üçte biri fiyatına

Ben de arkadaşlarımın çoğuna katılıyorum. Bulgaristana gidip bisiklet almak astarı yüzünden pahalıya çıkar. Ben Drag kullanıcısıyım ve alırken araştırdım Edirne de yaşamama rağmen getirmenin mantıksız olacağına karar verdim.
Bu arada Fırat arkadaşıma katılıyorum adamlar biniyorlar bisiklete, geçen bayramda Edirne Bisiklet Kulübü olarak bir Bulgar olan Vyacheslav isimli arkadaşı karşıladık. Adamın bisikleti 850 tl lik bir Drag'tı ve tam 32000 (Otuzikibin) km yol yapmıştı. Belki duymuşsunuzdur. İşte önemli olan bu bence bineceksin mazeretsiz bineceksin.

dostum göçmen değilim aama geçen sene bulgaristan'a gittim yazın değişim projesiyle varna'da bisikletçileri gezdim
1.Drag
2.Cross
3.UlTRA bisikletleri var bunların arasında en iyi olanı Mtb içinde DRAG Expert idi, üstünde Deore fln vardı..çok yüksekbirşey bekleme
Drag bisikletlerr orada 70 60 80 leva civarı daha ucuz, zaten TR deki fiyatlaırna bakabilirsin, yalnız bana sorarsan cross ve ultraya bulaşma market bisikletleri..zatne böyle kasklı fln gördüğümde çevirdim birkaçını hepsi bana Drag dediler. 60 80 leva arası daha ucuza alcam diyorsan alabilirsin. Plovdiv'e bakabilirsin. Kırcaali ziyaretimde büyük drag mağazası görmemiştim.

sofia'da bisiklet mağzaları var . başkent olduğu için diğer yerlere göre daha fazla ürün bulabilirsiniz. + leva türk lirasıyla eşit :) şuanlık öyle . artış yada yükseliş olursada 350-500 kuruş fazla yada düşer. en iyisi türkiyeden almak . bisikletin kadrosu kırılır sonu ne olur bilemem,belki firma kullanıcı hatası der sonra bin pişmanlık duyarsın. türkiyede bilindik mağazalardan bilindik bisikletleri almak iyi olur. özelliği az olsun ama sağlam olsun.

@Cem Unden
babamın bi arkadaşı Holanda dan toplayıp bisiklet getiriyomuş 40-50 tane ama ne tür bisikletler bilmiyorum eğer cross filan tirek filan bulursam ondan alıcam

@Umut ATİLLA
ben oraya sadece bisiklet almak için gitmiyorum gezmek amaçlı gidiyorum.eğer iyi ucuz benim bütceme uygun bi fiyatta bulursam alabilirim ama bulamazsam türkiyede bütceme göre orta bi bisiklet toplamayı düşünüyorum

@Onur Kahraman
doğru söylüyorsun kardeş ama benim bütcem o kadar fazla para vermeye yetmediği için bg ye gezmeye gittiğim zaman 150-200leva ya kadar iyi bulabilirsem alıcam allahın izni ile bulamazsam burda daha fazla para biriktirip almayı düşünüyorum.

@KinqFriends

Selamlar,
Ben bizzat gittim gördüm :cool:
KİŞİSEL İZLENİMLERİM:
Ürünlerin çoğu buradakinden ucuz. Bazı fiyatlar da tabii ki aynı veya yakın...
Aksesuar ürünleri açık ara bizden ucuz.
Örneğin (aldıklarım veya hatırladıklarım):

Arka bagaj (çelik) - 6.50 LEV
Arka bagaj (alu) - 14.00 LEV
5 fonksiyonlu 5 ledli Ön Far (çok kaliteli diil) - 6.00 LEV
SEDONA eldiven - 7.00 - 14.00 LEV
Bisiklet kilidi (anahtarlı, kısa tip) - 2.50 LEV
Tur tipi bel çantası (ortası fermuarlı, kenarları suluk gözlü) - 10.00 LEV
Formalar - 30.00 - 70.00 LEV arası
Ayna (gidona yandan geçmeli) - 2.50 LEV
Küçük pompa (iyi kalite) - 10.00 LEV
Standart pompa - 5.00 LEV
İç lastik - 2.00 - 8.00 LEV
Üçgen kadro çantası (orta kalite) - 4.00 LEV
Üçgen kadro çantası (iyi kalite) - 10.00 LEV
Kasklar: 15.00 - 40.00 LEV

Yerine göre fiyatlar daha düşük veya yüksek olabilir.
Ayrıca SEDONA bisikletler orada da satılıyor. Fiyatlar 350 LEV'ten başlıyor.
Benim baktığım yerde SEDONA ve SCOTT bisikletler vardı. Fiyatlar az da olsa bizden ucuz.
Hem "0" hem de 2. el bulabilirsin.

Yunanistan'da ise, bisikletler az farkla ucuz (örneğin Giant ve Scott MTB'ler 380 EURO'dan başlıyor, 450 EURO civarlarında iyi modeller var)
Ama aksesuarlar biraz daha pahalı gibi.
Tabii iki ürünlere göre iyice araştırmak lazım, burada yazdıklarım şahsi gözlemlerime dayalı ne de olsa :D

Bu arada,
1 LEV yaklaşık 1.00 TL ediyor. Fiyatları bire bir gibi düşünebilirsiniz.
1 EURO da 1,95 LEV civarında.

Umarım yardımcı olmuşumdur "hemşo" :)

Levi falan boş verin.Siz öncelik Türkiye ye bakın.Gösterişi de var , uygunu da var, taksiti de var.Çok uygun olsa sana 10 defa orayı önerirlerdi.

• Beğen
Tepkiler: KinqFriends
Bence de Bulgaristan avantajlı bir alternatif değil, bu kadar az fark varken, paranın dışarı çıkmasına değer mi?

• Beğen
Tepkiler: KinqFriends
Yunanistan fiyatlarını da ben yaziim hatırladıklarımı
yunanistan da aksesuar fiyatları biraz daha pahalı
mesela 520 pedal burda 30 euro civarıyken, orada 35-40 euro arası
15 euro olan aynıa orada 17 euro
formalar 40 -60 euro arası değişiyor(shimano formalar)
ama spd ayakkabılar daha ucuz.
Bilhassa selanikte iseniz her türlü parçayı bulabileceğiniz Red Zeppelin Mağazasını tavsiye ederim
Yunanistan'da orestiadada keramitsis var eşi sofia, türkçe biliyor..Giderseniz selamımı söyleyin ,çocukları iyi genelde gidince hep bi kahve içeriz ve alışverişlerinizde pazarlıkta yapıyorlar ve hediyede veriorlar bazen.
ama bulgaristan'da bu yok, Svilengrad ta formalar 20-50 leva arası değişiyor dediler ama bilmiyorum. Bir de bu aralar pek parça yokmuş sezon kapanması sebebiyle.
Paranın dışarı çıkması yorumu da biraz isabetsiz olmuş, Zaten türkiye'de üretilen bir parça yokki, Kar marjı türklere kalıyor adam bütçesini düşünüyor ve öğrenciyse ve böyle bir imkanı varsa tabiki yurtdışından alabilir.

@Bulent Kara
gerçekten çok sağ ol çok yardımcı oldun sedonaların hangi markaları vardı acama 711 filan buraya göre daha uygun mu

Fiyatlara bakıyorum özellikle Fransa'da ucuz fiyatlar var burda 2300-2400 Euro olan bisiklet orda 1700 euro Fransaya gitmek sorun olmaz hem yurtdışına çıkmış olurum Araba ile gitsem getirsem bir sorun olur mu? neler ile karşılaşırım? :)

evet yurt dışında ucuzudr bisikletler. kendiniz ya da başka tanıdığınız getirmediği sürece fahiş fiyatlar ödersiniz gümrüğe. ama araba ile çıkacağım diyorsunuz sanırım onda da pek sorun çıkarmazlar ama tabii daha iyi bilgili kişiler vardır forumda onlar da cevaplarlar. yalnız avrupa, araba bir de bisiklet falan bunlar bayağı külfet getirecek anlaşılan. benzin parası, bisiklet parası v.b.:)

@bahadır76

yok yok benzin parası vs sorun değil zaten tatil gibi olur burda güneye gideceğime bu sene hem avrupayı gezerim hemde bisikleti alır gelirim:) fakat pasaport vize sorunu var onları geçtik mi tamam :)

Geri