Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Yurtdışından kargo ile 2.el e- Bike getirirken prosedür yine aynı şekilde mi işliyor? Yani kutuya ne yazdırırsak normal bisikletlerdeki gibi %18-20 vergisini ödeyip sorunsuzca teslim alabiliyor muyuz? Tecrübesi ya da bilgisi olanlardan yanıt bekliyorum, teşekkürler.

Scudo
Yurtdışından kargo ile 2.el e- Bike getirirken prosedür yine aynı şekilde mi işliyor? Yani kutuya ne yazdırırsak normal bisikletlerdeki gibi %18-20 vergisini ödeyip sorunsuzca teslim alabiliyor muyuz? Tecrübesi ya da bilgisi olanlardan yanıt bekliyorum, teşekkürler.
2. el yada sıfır farketmiyor.
Normal bisiklet ve kadro hiç sıkıntı olmadan getirttim. Vergi hesabı için bir keresinde kredi kartı ekstresini istemişlerdi. Diğer zamanlar hep üzerinde ne fiyat yazıyorsa o fiyattan hesaplamışlardı.
Fakat e-Bike getirtmek biraz zor. Henüz avrupa veya amerikadan e-bike gönderimi yapan yer bulamadım(pil tehlikeli madde sınıfına giriyormuş. özel sertifikası olan bir yerin paketleyip göndermesini istiyorlarmış vs.). Halen araştıyorum.
Bir diğer sıkıntı da ağırlık. Gümrükte 30kg sınırı var. Birçok e-bikeın ağırlığı 20 kg üzerinde. Kutu vs. ile gönderinin toplam ağırlığının 30kg'ı aşması mümkün. Göndericiye paketin toplam ağırlığını sormak gerek.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@gezgin gezer yurtdışından toplamda 3 tane 2.el bisikleti kargoyla aldım. Henüz bir pürüz çıkmadı ama elektrikli bisiklette durumlar farklı oluyor mu acaba onu kestiremiyorum. Ağırlık konusunda haklısınız. özellikle çift süspansiyon olanları kutuyla 30 kiloyu bulabilir. Tabi burada merak ettiğim kısım bisikletin elektrikli olma durumu.

Aklıma bir şey daha geldi; acaba sram axs ya da shimano di2 gibi sistemleri getirirken de farklı durumlar oluyor mu? Bunu sırf merak ettiğim için soruyorum :D

@gezgin gezer yurtdışından toplamda 3 tane 2.el bisikleti kargoyla aldım. Henüz bir pürüz çıkmadı ama elektrikli bisiklette durumlar farklı oluyor mu acaba onu kestiremiyorum. Ağırlık konusunda haklısınız. özellikle çift süspansiyon olanları kutuyla 30 kiloyu bulabilir. Tabi burada merak ettiğim kısım bisikletin elektrikli olma durumu.

Aklıma bir şey daha geldi; acaba sram axs ya da shimano di2 gibi sistemleri getirirken de farklı durumlar oluyor mu? Bunu sırf merak ettiğim için soruyorum :D
Sanmıyorum zira Di2 pili yanlış hatırlamıyorsam 7.4 V, 3.7 WH, elektrikli bisikletlerin pil kapasitesi daha yüksek bu nedenle daha fazla tehlikeli sayılıyor.

Elektronik vites setlerinde sorun yok gibi.
bike24, sram axs setleri Türkiyeye gönderiyor görünüyor. (link)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@cycletron merhabalar, konu açamıyorsunuz fakat bunun yerine araştırmanıza yönelik yeterli konu başlığı bulunmakta

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Mustafa Zeybek Merhabalar. Bana da kadro lazım ama sıfırlar pahalı oluyor. 2. eli siz nereden nasıl aldınız bende almak istiyorum

@cbkarabulut konuları aradım fakat aradığımı bulamadım. yeni konu açarak sormak istiyorum
Yeni üyelerin konu açma yetkisi bulunmuyor, bu yetki foruma yeterince katılım yaptığınız zaman sistem tarafından size atanıyor. Bu süre zarfında sorunuzu yada sorununuzu mevcut olan en alakalı bir konuya yazman gerekiyor.

En azından konu açamıyorum diyenlere verilen cevaplardan edindiğim izlenim böyle :)

@Mustafa Zeybek Merhabalar. Bana da kadro lazım ama sıfırlar pahalı oluyor. 2. eli siz nereden nasıl aldınız bende almak istiyorum
Merhaba. İsviçre' de yaşayan bir Türk abim, orada bulduğumuz malzemeleri alıp buraya yolluyor sağolsun. Yani mağazadan falan almıyoruz.

Merhaba. İsviçre' de yaşayan bir Türk abim, orada bulduğumuz malzemeleri alıp buraya yolluyor sağolsun. Yani mağazadan falan almıyoruz.
Gümrükte sıkıntı çıkmıyor mu peki?

@eshquiaa hayır. Önceki sayfalarda yazmıştım ama tekrar yazayım; kutuya ne yazdırırsak ona göre vergisini ödeyip teslim alıyoruz. Hatta son gelen bisikletin kolisi gümrükte açılmamıştı bile. Üstünde ptt bandı yoktu.

Elektrikli bisikletler yazılımlı ve yazılımsız olarak ayrılıyor. Yazılımlı olanlarda ileride sorun çıkması durumunda Türkiye'de çözüm üretilemiyor diğerlerinde sadece akü zayıflaması söz konusu olabiliyor onu da 250 lira gibi ücretlerle çözmek mümkün oluyor. Yurtdışından özellikle Hollanda'dan Koga, Gazelle, Batavus gibi markaların 2. el bisikletlerini almak isteyenlere getirtebilirim.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Ukrayna da inceleyebileceğim bisiklet satış siteleri bilen var mı?

Ukrayna da inceleyebileceğim bisiklet satış siteleri bilen var mı?

(link) - Ukrayna'nın birçok şehrinde mağazası bulunan Cannondale, Marin ve Ukrayna üretimi Pride markalarının bayisi olan bildiğim en düzgün mağaza. Oldukça yardımseverdirler, Rusça'nız yoksa iyi İngilizce bilen personelleri de mevcut.

@Sadettin Z. Teşekkürler.
Yine aklınıza gelen siteler olursa paylaşırsanız sevinirim.

Bir soru.
Ukrayna'dan satın alıp posta/kargo yoluyla 2. el bisiklet getirtmeye kalksak karşılaşacağımız problem veya ekstra masraflar ne olur daha önce getirten var mı?

Bir soru.
Ukrayna'dan satın alıp posta/kargo yoluyla 2. el bisiklet getirtmeye kalksak karşılaşacağımız problem veya ekstra masraflar ne olur daha önce getirten var mı?
Bir problem olmaz, masraf ise çok bilgim yok ancak forumda daha önce yazılanlara istinaden %18 vergi + gümrüğe sunma ücreti.

Ben olsam gidip kendim alıp gelirdim. Ukrayna uçuşlarında gayet avantajlı fiyatlar mevcut. Vize hatta pasaport bile istemeyen, şu an Türkiye'yi green zone kabul ettiği için Covid kısıtlamalarından da muaf olan, yemesi içmesi gezmesi ucuz sayılabilecek bir yerdir.
Bisikleti uçağa verirken 50 usd taşıma ücreti dışında ekstra masrafı da yok.

Geri