Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Arasan illaki bulursun ama genel geçer modeller için değmez.

Scudo
Vergi iadesi seçeneğini es geçiyorsunuz. Ben son iki bisikletimi yurtdışından temin ettim. Birisi tam olarak yarı fiyatına geldi ki indirimde olduğu için. Diğer bisikletimi buradan almaya kalsam rahat 1,7x fazla ödeme yapmam gerekirdi.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
3 defa avrupadan gidip bisiklet aldım. Buradaki paralara göre tatilim, otel masraflarım ve alışverişlerim bedavaya geldi.
Tr içinde benim bildiğim sadece cinelli türkiye avrupa fiyatına yakın fiyat veriyor. üstelik taksit şansı var.

Yeşil pasaport imkanı olupta bisiklet sporuyla uğraşan birisi için yemede yanında yat imkanlar yurtdışı. Yanında satmak için 1-2 yol bilgisayarı- Garmin Fenix tarzı cihazda getirirseniz ki bisiklet yanında rahatça geçirirsiniz az adetli olması şartıyla yol ve konaklama paranızı bile çıkartabilirsiniz.

3 defa avrupadan gidip bisiklet aldım. Buradaki paralara göre tatilim, otel masraflarım ve alışverişlerim bedavaya geldi.
Tr içinde benim bildiğim sadece cinelli türkiye avrupa fiyatına yakın fiyat veriyor. üstelik taksit şansı var.

Pressure sevdiğim bir modeldir siz yazınca bakayım dedim. Zone4ride de 428.413,17 TL Cicle Corsa'da 7780 euro (281.500 TL)

Pressure sevdiğim bir modeldir siz yazınca bakayım dedim. Zone4ride de 428.413,17 TL Cicle Corsa'da 7780 euro (281.500 TL)
Gerçekten bu paraları veriyor musunuz? :D

İnsanlar ederinden bir kaç kat vergi vererek milyonlar vererek araba alıyor. Ne fark var?
Zaten benim düşüncem Türkiye'de ki bütün ederinden çok daha fazla paraya satılan herşey için geçerli

hocam sizde sürekli bana bir antitez üretme çabası var. rocker plate konusu ve şimdi bu ikinci. karşılaştırdıgnız model team edition değil bu özel bir seri bildiğim kadarı ile. dolayısı ile fiyat karşılaştırmanız dogru değil. team edition peletonda kullanılan bisikletler adı üzerinde.

(link)

4600 euro misal bu ürünün fiyatı %20 vergisi var toplamda 5520Eur ediyor ki bu da 200bin ediyor.

2025ler henüz çok yeni oldugu için 2024 aynı versiyonun örneği var (jant grup set aynı)

(link) 222.5 bin

taksit imkanı da işin ekstrası. söylemek istediğim buydu ama başka yerlere çekildi.

not: bu arada bisikletin fiyatı 7800 değil 9500. vergili fiyatı bu. bisiklelti alırken bu tutarı vermek zorundasınız. iade alırken de %100 hepsini almama durumunuz mevcut.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Sinan Kırat
hocam sizde sürekli bana bir antitez üretme çabası var. rocker plate konusu ve şimdi bu ikinci. karşılaştırdıgnız model team edition değil bu özel bir seri bildiğim kadarı ile. dolayısı ile fiyat karşılaştırmanız dogru değil. team edition peletonda kullanılan bisikletler adı üzerinde.

(link)

4600 euro misal bu ürünün fiyatı %20 vergisi var toplamda 5520Eur ediyor ki bu da 200bin ediyor.

2025ler henüz çok yeni oldugu için 2024 aynı versiyonun örneği var (jant grup set aynı)

(link) 222.5 bin

taksit imkanı da işin ekstrası. söylemek istediğim buydu ama başka yerlere çekildi.

not: bu arada bisikletin fiyatı 7800 değil 9500. vergili fiyatı bu. bisiklelti alırken bu tutarı vermek zorundasınız. iade alırken de %100 hepsini almama durumunuz mevcut.

Birincisi sizinle hiç bir alıp veremediğim yok. İlgili firma ile bir bağlantınız olabilir ve bu nedenle öne çıkartmak isteyebilirsiniz.

İkincisi team edition modelinin farkı sadece boyası, herhangi bir teknik özellik farkı yok. Bir çok firma peletonda/takımda kullandığı tasarımı / boyayı pazarlar. Hadi en fazlasıyla 1000 euro fark koyalım. 36.000 TL

Üçüncüsü verdiğiniz örnekten gidelim. Birisi Pressure II (2025) 4,590 euro / 166.424,68 tl diğeri geçen senenin modeli 222.511,99 TL. Yurt dışındaki ürün vergisiyle (%20) 199.710 tl. Yani bizdeki hem eski model hem de %10 daha pahalı. Ama örnekten gittimiz site bize 4,590 euro ile zaten tax free fiyatını veriyor. Yani Türkiye'de yaşayan ve gidip oradan bu ürünü alacak kişiye olan fiyatı, hani yukarıda hep bahsedilen tax free. Bakalım sevgi Zone4ride Pressure II (2025) leri getirirse fiyatı ne olacak?

sfw.PNG

Bu şekilde fiyatlar ile değil de işte biz bu ürünü ülkede satabilmek için söyle ekstra vergiler üretiyoruz söyle para bağlıyoruz, bunun karşılığında da bu ürünleri vitrinliyoruz, satış sonrası hizmet sunuyoruz diye sunsanız daha samimi olur. Yazdığınız şey diğer satıcılara da haksızlık. Sanki herkes fahiş kar peşinde siz değil şeklinde lanse oluyor. Şu piyasada en avrupa fiyatlarına yakın satan Orbea (Aram) dır onun bile Avrupa fiyatına satabilmesi için neredeyse kar koymaması gerekir.

hocam bisikleti almak için adres girdiğinizde %22(20 değilmiş) vergi eklendiğini göreceksiniz. oda 5600 euro ediyor. bu fiyata alma şansınız yok. bi deneyin isterseniz :)

tabi buarda vize masrafı ,uçak masrafı, barınma, taşıma masraflarını da hariç tutuyoruz.

ben kendi adıma , kendi tecrübem adına konuşuyorum. söylediklerim kendimi bağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: Onur DÜZLÜ
hocam bisikleti almak için adres girdiğinizde %22(20 değilmiş) vergi eklendiğini göreceksiniz. oda 5600 euro ediyor. bu fiyata alma şansınız yok. bi deneyin isterseniz :)
o şekilde alınıp %10-15 taxfree iadesi alınıyor genelde, faturayla havalimanında taxfree formunu doldurduğunuz. genelde 1 hafta içinde iade alınıyor. Tabi markanın kendi sitesi taxfree iadesi yaptığı durumlarda tamamını da alabilirsiniz, Cinelli yapıyor mu bilmiyorum. Apple yapıyordu mesela.

Hocam baslığın adı yurt dışından bisiklet getirmek. Hani biz gidiyoruz yurtdışına mağazadan alıyoruz, orada yaşamadığımız için tax free belgesi alıyoruz, gümrükte işleme sokup vergi iadesi alıyoruz ya. Yukarıda bir çok arkadaş prosedürü anlatıyor ya. Yoksa dediğiniz gibi internet siparişi ile (kargo) sadece %22 değil, nerdeyse %100 extra vergi ve masraflar çıkıyor. Biz bunları geçtik. Yukarıda arkadaşlar işi bavul ticaretine bile çevirdi. Konu yurt dışına gidip bisiklet alıp gelmenin ülkeden almaktan daha ucuz olması.

• Beğen
Tepkiler: tasdelen
Selamlar, Ciclicorsa'nın tax free satışı yok. Global Blue vb. bir şirketle anlaşması olan bir mağazadan bisiklet alırsanız havaalanında gümrükte onaylatıp verginin tamamını olmsa da bir kısmını alabilirsiniz.
Siz Ciclicorsa'da %22 KDV'siz ve kargo ücreti olmayan fiyatları görüyorsunuz. Ödeme ekranına gelip İtalya'da bir adres girerseniz, bahsettiğiniz "Team Edition olmayan" bisikletin kargo hariç fiyatının 9.500€ olduğunu göreceksiniz. Yani 280.000 dediğiniz bisikletin uçağa ödeyeceğiniz ekstra bisiklet taşıma ücretini vs. de ekleyince size olan maliyetinin 350.000TL civarına geleceğini göreceksiniz.
105'li olan modellere gelirsek, ciclicorsadaki bisikleti sepete atıp Milano'da herhangibir adres girerseniz (İtalya'dan teslim alacağınızı farz ediyorum zira free shipping oluyor) sepette %22 vergi eklenince fiyatın 5.600€ olduğunu göreceksiniz. İlave olarak uçağa ekstra ücret ödeyeceksiniz (doğru hatırlıyorsam 80€ kadar). Bu bisikletin bahsettiğiniz 2024 modeli Türkiye'de KDV dahil 6.095€. Üstüne üstlük mağazaya gittiğinizde bu fiyattan bir de indirim de yapıyorlar ve 12 taksite kadar bölünebiliyor, 2 yıl garantisi oluyor, ücretsiz bakım servis vs. gibi hizmetler sunuyorlar.
Gidip İtalya'da tax free olan bir mağazadan alıp gelmek tabii ki biraz daha ucuza gelecektir fakat, dediğiniz kadar büyük bir fark yok arada.
Günün sonunda tabii ki taktir parayı ödeyecek olan kişiye kalmış ama sandığınız kadar büyük bir fark yok bunu belirtmek isterim.

Ek bir bilgi olarak: Pressure'ların Team Edition versiyonları her yıl limitli adetlerle el boyaması yapılarak üretilen bisikletler. Önce boyanıp sonra sanatçının zevkine göre el ile eskitme yaptığı ve sonra tekrar verniklediği bir işlemden geçen, herbiri bir diğerinden farklı olan özel ve değerli bisikletler. Dolayısı ile dediğiniz gibi normal versiyonla arasında biraz fiyat farkı olduğu için fiyat karşılaştırmasını Team Edition ile yapmak çok doğru değil.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: cixece ve srdrmrs
Birincisi sizinle hiç bir alıp veremediğim yok. İlgili firma ile bir bağlantınız olabilir ve bu nedenle öne çıkartmak isteyebilirsiniz.

İlgili firmayla yakinen bağlantısı var arkadaşın :) Cümlelere “bildiğim kadarıyla” diye başlaması da komik :)

İlgili firmayla yakinen bağlantısı var arkadaşın :) Cümlelere “bildiğim kadarıyla” diye başlaması da komik :)
O arkadaşı forumdan 8 seneden beridir tanırım. Gelir seviyesi olarak öyle maddi kaygıları olan bir arkadaş olmadığını düşünüyorum.
Sosyal bir forumdaşımız olduğundan büyük ihtimalle Cinellicileri tanıyordur. Ama asla bu işten maddi çıkar sağlıyordur, sağlamaya çalışıyordur demem.
Ben kendimden örnek vermek isterim, hangi sektör olduğu farketmesizin sevdiğim saydığım esnafın para kazanmasını isterim, hele şartları da mantıklıysa arkadaşlarımı da yönlendiririm. Bunda herhangi bir sıkıntı görmüyorum.
Tanımıyor olabilir de, fikrini söylemiş. İyi de etmiş benim için, ben de S beden endurance kadro bulursam alabilirim.

Son düzenleme:
O arkadaşı forumdan 8 seneden beridir tanırım. Gelir seviyesi olarak öyle maddi kaygıları olan bir arkadaş olmadığını düşünüyorum.
Sosyal bir forumdaşımız olduğundan büyük ihtimalle Cinellicileri tanıyordur. Ama asla bu işten maddi çıkar sağlıyordur, sağlamaya çalışıyordur demem.
Ben kendimden örnek vermek isterim, hangi sektör olduğu farketmesizin sevdiğim saydığım esnafın para kazanmasını isterim, hele şartları da mantıklıysa arkadaşlarımı da yönlendiririm. Bunda herhangi bir sıkıntı görmüyorum.
Tanımıyor olabilir de, fikrini söylemiş. İyi de etmiş benim için, ben de S beden endurance kadro bulursam alabilirim.
çok teşekkür ederim. aslında cevap vermeyecektim ama vesile de oldu. ilgili firma ile ne bağlantım varsa arkadaş ortaya koysun bakalım? sahibini tanımam firma ile bağlantım oldugunu anlamına mı geliyor?

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Bağlantısının olması ve hatta sahibi bile olabilir bir sorun teşkil etmiyor. Burada firma sahiplerinin, tanıdıklarının veya çalışanlarının olması da iyi bir şey bence. Zone4ride da burada bir kısım bisikletçinin nabzını tutmuş oluyor, potansiyel müşteri isteklerin, davranışlarını görmüş oluyor.
Cinelli beğendiğim bir marka @srdmrs yazınca bakayım dedim. Anlaştık mı? anlaşamadık. Ha çok da haksız sayılmazlar. Fakat bir firmaya yakın olup "Tr içinde benim bildiğim sadece cinelli türkiye avrupa fiyatına yakın fiyat veriyor." cümlesindeki "sadece" pek olmadı bana göre.

Girmek istemiyorum ama ticaret dışarıdan hesap yapmayla olmaz. Bir markanın distribütörü olarak uygun fiyatlara ürünü temin edebilirsiniz fakat ülkenin gümrük vergi politikasından muaf olmazsınız. Bu durum bile avrupada üretilen bir ürünün avrupa perakende fiyatıyla yarışmanızda duvar. Alım gücü düşük bir ülkede pahalı ürünleri seri satamayacağınız için de ürüne uzun vadeli para bağlamanız, bağladığınız paranın yüksek faizli ortamda değerini korumak için de kar payını yüksek tutmanız gerekir. Yani ürünün değeri arttıkça kar yüzdesi artar düştükçe kar yüzdesi azalır.

Örnekliyorum Duraace setli bir bisikleti yurt dışından gidip getirmek yurt içinden almaktan çok karlıyken, 105 setli bir bisiklet için getirme maliyetleri oranı, satış sonrası hizmetler gibi detaylarla o kadar karlı olmayabilir.

"sadece" cümlesi için; minimum karla seri satış yapmaya çalışan esnaflarımız da var, max kar ile geçirirsem tam geçireyim diyen esnaflarımızda. Ama sadece Zone4ride değil.

Son düzenleme:
Geri