Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

Scudo
(link)

Biraz iyi paketlemek lazım, hepsi böyle çalışmıyor olabilir, özen gösteren firmalar kuruluşlar vardır ama buradaki olacakmış gibi düşünmek lazım, konuyu hortlatmak gibi olmasın uygun yerde paylaşmak istedim :)

• Beğen
Tepkiler: kasapogluu
Konuyu hortlatman iyi olmuş :) Ben de Haziran ayında Antalya'dan İstanbul'a gideceğim okullar kapandığı için ve yanımda da bisiklet olacak. THY ve Onurair ile konuştuğumda bisiklet taşırken sadece kilo aşımına bağlı para alacaklarını söylediler ve herhangi bir paketleme yapmama gerek olmadığını sadece çizilmemesi için önlemler alabileceğimi bildirdiler. Atlasjet ise bisikleti kendileri orada söküp paketleyeceklerini ve bunun ücretinin 20 lira olduğunu söylediler. Yakın zamanda bu firmalardan biriyle yurtiçinde bisiklet taşıyan oldu mu, bu konu hakkında deneyimlerinizi dinlemek isterim. Çünkü pek de güven olmuyor firmaların ne söylediklerine. Havalimanına gittiğinizde aslında şöyle olmalıydı diye başlayabiliyorlar

arkadaşlar, bisikletle uçak yolculuğu yapmış olanlar, ne tür hangi marka çanta tavsiye ediyorsunuz, uçağa bisiklet sokmak zahmetli iş mi attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değiyor mu?

Hiç yolculuk yapmadım gelicek yorumları merakla bekliyorum

Ben seyahat etmedim okuduklarımdan yola çıkarak tavsiyem kutudur çünkü çantaları bavul gibi atıyorlar zarar görebilir çanta daha çok kişisel taşıma için kullanılabilir.Bileti aldıktan sonra ilgili firmayı arayın bilgilendirin thy aralarında en ucuzlardandır.

Bisiklet tasimak icin ozel kutular var ama en az bisiklet parasi onlar benim aklima sert ince kontraplak veya plastikten bavul gibi bir kutu yapmak geldi ama su an icin gercege donusturemedim.

Uçakla bisklet taşımak istiyorsanız eğer 72 saat öncesinden havayolu şirkentini arayıp bisikletiniz için rezervasyon yaptırmalısınız.thy 30 euro pegasus ise 120 tl alıyor, taşıma için.Bisilletinizi normal bagajların olduğu yere vermiyorsunuz, bebek arabası vs... nin verildiği yere veriyorsunuz.Bisikletçiden alınan bir kutuyla paketleyip taşımak en ekonomik olanı.

Haftalık yurtdışı seyahatlerinde oradan bisiklet kiralamak çok daha mantıklı oluyor. Fiyat olarak biraz daha pahalı olsa da kafanız daha rahat oluyor. Valiz kayboldu, düştü, hasar gördü korkularınızdan arınmış şekilde rahat gidiyorsunuz, hem de yeni bir bisiklet deneme şansınız oluyor.

Daha önce 2 kere 5 aylık Polonya, 1 kere de 3 aylık İngiltere seyahatlerine götürdüm bisikletimi.
Aktarmalarla beraber toplam 10 uçuşun birinde bisikletime hasar verdiler. Vites kolum, gidonum vs. hasar gördü. Hava yolları hasarımı karşıladı ama, can sıktı. Türkiye'ye doğru olan seyahatte olduğu için yurtdışında bisikletsiz kalmamış oldum. Giderken olsaydı daha can sıkıcı bir durum ortaya çıkabilirdi.

• Beğen
Tepkiler: Cem Ç
çuvallayıp göndersek nasıl olur üstünede kırılgan madde yapıştırsak veya uçaktan indikten sonra uçaktan kendimiz alsak

şöyle güzel çantalar var ama fiyatları da baya yüksek
(link)

en güzeli yine kiralamak gibi.

Ben EVOC aldım ancak Thule yeni bir çanta çıkartmış EVOC ile aynı mantıkta. Yurtdışından EVOC almanın mantığı kalmamış.

@Gökhan Toros aynı fikirdeyim yurtiçi de şehirler arası da öyle, örnek istanbuldan antalyaya kargoya versen git gel 350 400 liradan aşağı gitmiyor birde paketlenmiş bisikleti söküp takması var. boşuna zaman kaybı ben çok bisiklet kiraladım çok çok daha ucuza geldi kendi bisikletimi kargoya verip parça parça birleştirip toplamakdan daha rahat. bisiklet kiralamak ayrıca yeni bisiklet denemek de iyi oluyor arada bir :D

Ben de bu yaz bisikleti taşıyacam ama bisiklet çantasına koymak bile güven vermiyor. Otobüsle Eskişehir'den Elazığ'a gitmeyi göze aldım. En azından muavine 5-10 lira verince sağlam bir yere yerleştirir diye düşünüyorum.

Anlamadığım konu şu çanta var ise neden ekstra ücret alınıyor,bagaj hakkını geçmedikçe bisiklet çantasının valizden ne farkı var. Para alınacaksa ise o zaman çantaya gerek yok parçalayıp belki biraz kadroya koruma yapıp uçaklara verip rahat etmiyoruz,neden güvenemiyoruz firmalara...

@Hasan Saylık

Boyut. Bisiklet çantası çok daha büyük standart valiz ölçülerinden.
O nedenle özel bagaj olarak sınıflandırılıyor.
Özel bagaj tarifesi içinde de bisiklet en uygunu.

Ben Erasmus dönüşü 35kg bisiklet valiziyle geldim :D
Kimse de bu neden bu kadar ağır demedi.
Ekstra valiz parası ödesem hem 2 kat daha pahalı, hem de 23kg sınırım olacaktı :D

Geri