Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

Evet, bunlar yukarıdaki B Grubu muaf listesinde olmayan ürünler için. Ne gibi? Çocuk Koltuğu gibi.. Eğer benim Çocuk Koltuğu'nun 430 Eur'yu geçebileceğine kanaat getirseydi muhtemelen fatura bedeli vs. isteyecek ya da beyan ettirecekti.

Hiç bir şey olmaz. Paşa paşa yurda girersiniz.
Gittiniz, döndünüz. Arkanızdan 3 ay içinde gönderdiler bisikleti. Gene bir şey olmaz.

Gittiniz, 3 ay geçti, size yolladılar. Vergi ödersiniz.
Gitmediniz, size yolladılar. Vergi ödersiniz.
Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Scudo
Arkadaşlar bir arkadaşımız yolcu olarak yurtdışından bisiklet getirebilir miyim diye sormuştu, konu nereden nereye gelniş kavramların iyice birbirine karışmış olduğunu gördüm
Ama lütfen emin olmadığınız konularda bilgi vermeye çalışmayın Okuduklarımdan bir tek Mert E. arkadaşımız bilgi sahibi olarak size cevap vermeye çalışmış.
çünkü yukarıda gördüğüm mesajlarda farklı hususların birbirine girdiğini görüyorum.
Eksik kalmazsa tekrar anlatmak isterim.
1- Geçici çıkan eşyada aynıyat yapılır. Pasaporta bisiklet işlenmesi diye bir şey yok. Bir yolcunun ülkemize bisiklet getirmesi için bisiklet çıkarmasına gerek yoktur. Eğerki geçici olarak yurtdışına çıkaracağınız bir eşya varsa onun ayniyatını tespit ettirirsiniz gümrüğe. Kişisel eşyanızın neden aynıyatını yaptırasınız. Eğer birisi bisiklet getirebilmek için Türkiyeden hurda bir bisiklet çıkarmışsa boşuna çıkarmıştır zaten yanında yolcu olarak 1 bisiklet getirebiliyor.
2- Yolcu beraberi bisiklet getirecekseniz. Bakın burada yolcu olmanız önemli.
2009/15481 sayılı Kararın "Kişisel eşya" başlıklı 58 inci maddesi ile Karar eki Ek-9 liste kapsamı eşyaya muafiyet tanınmıştır.
Bu kapsamda, 1 adet bisiklet yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya 3 ay sonra getirilebilmektedir.

Bisikletin kıymeti ister 1TL olsun ister 100000TL hiç bir önemi yok. Bu listede yer alan eşyayı kıymetine bakılmaksın getirebilirsiniz.

3-Hızlı kargo yoluyla da getirebilirsiniz,
Yolcu olmadan evinizden internetten alabilirsiz.
Hızlı kargo ile alışveriş sitelerinden almak isterseniz;
1500 euro ve 30 kg ı geçmemesi lazım
bu kapsamdaki eşyada maktu vergi ödeyerek ülkemize getirebilirsiniz. AB ülkelerinden %18 diğer ülkelerden % 20 vergi ödenmesi gerekiyor. (ötv olmadığı için bisiklette ötv'ye tabi değil, bir gün ötv'ye tabi olursa bunlara ilaveten ÖTV'de ödenmesi gerekir.

Loiz hocam 19 ve 20 nci sorular serbest dolaşıma sokulacak eşya ile ilgili. Örneğin yolcu beraber 430 avroluk hediyelik eşya getirebilirsiniz. 1000 avroluk hediyelik eşya getirirseniz 19 uncu soruya girer 3000 avroluk hediyelik eyya getirirseniz 20 nci soruya girer.
Bisiklet yolcu beraberi kişisel eşya listesindedir 10000 avroluk bisiklet getireniz de 19 ve 20 nci sorular kapsamına girmez, kişisel eşyanızdır bisiklet serbest dolaşıma sokulacak eşyanız değildir. yani yolcu beraberi getirebilirsiniz

Son düzenleme:
@Loiz hard case örneğin ilginç geldiğinden sormuştum gerisine zaten hakimim, yurtdışında yaşıyorum ve yurtdışından paket yollama ve beraberinde getirme konusunda yeterince tecrübem mevcut 🙂

• Beğen
Tepkiler: Loiz
Arkadaşlar bir arkadaşımız yolcu olarak yurtdışından bisiklet getirebilir miyim diye sormuştu, konu nereden nereye gelniş kavramların iyice birbirine karışmış olduğunu gördüm
25 senedir gümrükte çalışıyorum ve öğrenmek bilmek istediklerinizi tek tek cevaplayabilirim.
Ama lütfen emin olmadığınız konularda bilgi vermeye çalışmayın Okuduklarımdan bir tek Mert E. arkadaşımız bilgi sahibi olarak size cevap vermeye çalışmış.
çünkü yukarıda gördüğüm mesajlarda farklı hususların birbirine girdiğini görüyorum.
Eksik kalmazsa tekrar anlatmak isterim.
1- Geçici çıkan eşyada aynıyat yapılır. Pasaporta bisiklet işlenmesi diye bir şey yok. Bir yolcunun ülkemize bisiklet getirmesi için bisiklet çıkarmasına gerek yoktur. Eğerki geçici olarak yurtdışına çıkaracağınız bir eşya varsa onun ayniyatını tespit ettirirsiniz gümrüğe. Kişisel eşyanızın neden aynıyatını yaptırasınız. Eğer birisi bisiklet getirebilmek için Türkiyeden hurda bir bisiklet çıkarmışsa boşuna çıkarmıştır zaten yanında yolcu olarak 1 bisiklet getirebiliyor.
2- Yolcu beraberi bisiklet getirecekseniz. Bakın burada yolcu olmanız önemli.
2009/15481 sayılı Kararın "Kişisel eşya" başlıklı 58 inci maddesi ile Karar eki Ek-9 liste kapsamı eşyaya muafiyet tanınmıştır.
Bu kapsamda, 1 adet bisiklet yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya 3 ay sonra getirilebilmektedir.

Bisikletin kıymeti ister 1TL olsun ister 100000TL hiç bir önemi yok. Bu listede yer alan eşyayı kıymetine bakılmaksın getirebilirsiniz.

3-Hızlı kargo yoluyla da getirebilirsiniz,
Yolcu olmadan evinizden internetten alabilirsiz.
Hızlı kargo ile alışveriş sitelerinden almak isterseniz;
1500 euro ve 30 kg ı geçmemesi lazım
bu kapsamdaki eşyada maktu vergi ödeyerek ülkemize getirebilirsiniz. AB ülkelerinden %18 diğer ülkelerden % 20 vergi ödenmesi gerekiyor. (ötv olmadığı için bisiklette ötv'ye tabi değil, bir gün ötv'ye tabi olursa bunlara ilaveten ÖTV'de ödenmesi gerekir.

Loiz hocam 19 ve 20 nci sorular serbest dolaşıma sokulacak eşya ile ilgili. Örneğin yolcu beraber 430 avroluk hediyelik eşya getirebilirsiniz. 1000 avroluk hediyelik eşya getirirseniz 19 uncu soruya girer 3000 avroluk hediyelik eyya getirirseniz 20 nci soruya girer.
Bisiklet yolcu beraberi kişisel eşya listesindedir 10000 avroluk bisiklet getireniz de 19 ve 20 nci sorular kapsamına girmez, kişisel eşyanızdır bisiklet serbest dolaşıma sokulacak eşyanız değildir. yani yolcu beraberi getirebilirsiniz

Teşekkürler bilgileriniz için. Benim de bir sorum var, zahmet olmazsa. Mesela yurtdışına kendi bisikletimizle çıktık, yurtdışında yeni bir bisiklet beğenip satın aldık. Şimdi iki adet bisikletle geri dönüyoruz; biri kendi eski bisikletimiz, diğeri yeni alınan bisiklet. Böyle bir durumda gümrükte sorun yaşamamak için alabileceğimiz bir önlem var mı? Kendi bisikletimizi ilk başta ülkeden çıkarken beyan edersek, iki bisikletle gelebilir miyiz?

edit: Tek kişi olarak seyahat ettiğimizi varsayıyorum.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
@Veto8 Yanlış anlamadıysam şu şekilde olabilir. Gelmeden 30 gün öncesine kadar faturalı aldığınızı adresinize kargolayıp eski bisikletinize binip gelebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
ANCAK: tutupta hard case içerisinde carbon bi canyon ile pınarello ile vs unique bir bisiklet ile geçmeye kalkarsanız sorgularlar, faturasını, alım tarihini, inciğini cinciğini sorgularlar. yeni alındı ise gümrüğünü işletirler, zaten sizindi ise ibrazını isterseler.

Gümrük memurlarının ne kadarı Pinarello ile Carraro'nun farkını biliyordur sizce?

Duty Free'den alınan Yeni Rakı'yı sorgulamıyorlar ama 30 yıllık Macallan olunca inciğini cinciğini sorguluyorlar sizin mantığınıza göre...

Teşekkürler bilgileriniz için. Benim de bir sorum var, zahmet olmazsa. Mesela yurtdışına kendi bisikletimizle çıktık, yurtdışında yeni bir bisiklet beğenip satın aldık. Şimdi iki adet bisikletle geri dönüyoruz; biri kendi eski bisikletimiz, diğeri yeni alınan bisiklet. Böyle bir durumda gümrükte sorun yaşamamak için alabileceğimiz bir önlem var mı? Kendi bisikletimizi ilk başta ülkeden çıkarken beyan edersek, iki bisikletle gelebilir miyiz?

edit: Tek kişi olarak seyahat ettiğimizi varsayıyorum.
Yeni aldığınız bisikletin serbest dolaşıma girmesi gerekiyor. Yani 1500 avroya kadar %18-20 tek ve maktu vergi ödemelisiniz.
Eğer Türkiye'den 20 bisikletle çıkarsanız ve 20 bisikleti geçici çıkaracam derseniz gümrüğe, o zaman geri gelirken 20 tane çıkardığınız bisikleti geri getirebilirsiniz ama yolcu olmanız 21 inci bisiklet hakkını vermez.
Kişisel eşya listesi yolcunun yanında olabilecek kişisel eşyasıdır, size yeni bir eşya alma hakkı değildir. Kişisel olarak bir bisikletiniz olabilir yanınızda der, bir bisiklet satın alabilirsiniz demez.
Yani yanınızda bir dizüstü bilgisayar olabilir demek istiyor o liste, ben giderken bilsiyarımı götürdüm, gelirken bir tane daha alma hakkım var değildir.
Yanında bir adet diz üstü bilgisayar olur der onun yeni olup olmadığı sorgulanmaz

Gümrük memurlarının ne kadarı Pinarello ile Carraro'nun farkını biliyordur sizce?

Duty Free'den alınan Yeni Rakı'yı sorgulamıyorlar ama 30 yıllık Macallan olunca inciğini cinciğini sorguluyorlar sizin mantığınıza göre...
@meleagros en net açıklamayı yapmış teşekkür ederim. Murat Bey verdiğiniz örneklerde haklısınız, ancak benim de verdiğim bir örnekti, yukarda da yazdığım gibi, ben sorunsuz geldim (öğrendiğimize göre zaten her türlü geliyormuşum) ancak kuzenim amerikadan geldiğinde sanırım xray'de carbon garip görüntü (yada görünmedi) hardcase baya ilgilerini çekip baya ne bu aç bakıcaz nerden aldın nerden getiriyon faturası varmı vs. diye baya sormuşlardı. havalimanında bekleyip ağaç olduğum için yaşanmış garip bir örneği yazdım. demek istediğim oradaki çalışan görevliler her gün koli koli alkol görüyor bakmaz, bisiklet kolisi de görüyor bakmaz, ama cins bişey gelince ilgilerini çekiyor. Öğrendiğimize göre de hiçbirşey diyemezlermiş kişi yanındaki şahsi bisiklet olduğu sürece kanuna göre geçer.

Yeni aldığınız bisikletin serbest dolaşıma girmesi gerekiyor. Yani 1500 avroya kadar %18-20 tek ve maktu vergi ödemelisiniz.
Eğer Türkiye'den 20 bisikletle çıkarsanız ve 20 bisikleti geçici çıkaracam derseniz gümrüğe, o zaman geri gelirken 20 tane çıkardığınız bisikleti geri getirebilirsiniz ama yolcu olmanız 21 inci bisiklet hakkını vermez.
Kişisel eşya listesi yolcunun yanında olabilecek kişisel eşyasıdır, size yeni bir eşya alma hakkı değildir. Kişisel olarak bir bisikletiniz olabilir yanınızda der, bir bisiklet satın alabilirsiniz demez.
Yani yanınızda bir dizüstü bilgisayar olabilir demek istiyor o liste, ben giderken bilsiyarımı götürdüm, gelirken bir tane daha alma hakkım var değildir.
Yanında bir adet diz üstü bilgisayar olur der onun yeni olup olmadığı sorgulanmaz
Teşekkür ederim. Bu her şeyi netleştirdi.

Bilgi ve tecrübelerin paylaşılması ve bunun da birbirini tanımayan, birbirinden uzak insanlar tarafından yapılabilmesi ne kadar güzel bir şey. Kafamdaki pek çok soruya cevap buldum. Teşekkürler herkese. Forum faydalı bir şey.

Arkadaşlar mağazalarda malum pek bisiklet kalmamış. Bu çerçevede Canyon'dan sipariş vermek istiyorum (kendim getirmeyeceğim doğrudan kargo yoluyla Türkiye'ye girmiş olacak), alacağım bisiklet de 1.500 EUR'nun altında, dolayısıyla gümrüğe girişte sadece %18'lik vergi mi ödemem gerekiyor? Bunun dışında ÖTV, gümrük vergisi gibi ilave masraflar olur mu. Eski postları da okudum ama yine de tereddüt ettim.

@Boagrius %20 oldu galiba o oran. Sadece %20 ve kargo ücreti ödüyorsunuz diye biliyorum.

burada anladığım yurtdışından girişten sonra 30 gün kargoyla alabiliyorsunuz vergisiz. peki aynı ülke olması şart mı? ben gürcistana veya ukraynaya giriş çıkış yaptım 1 hafta sonra canyon bisiklet geldi kargoyla. gene vergiye tabii mi? bir de bu 30 gün olayında 1500 euro sınır geçerli mi? yukarılarda geçti de görmediysem şimdiden özür.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bende yurtdışından enduro getirmek istiyorum ama yapamadım bi türlü.

@MakRo sipariş üstüne getirme gibi bir durumumuz yok ancak her türden türlü türlü bisikletler elimizde var. O şekilde yardımcı olabilirim.

Geri