Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

Bu değerli bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim. Ben (Kuzey'in babası) önümüzdeki ay sonu Atina'ya Kasım ayında ise Bulgaristan'a gidiyorum. Bulgar sitelerinde Cube ve Wilier diye markalar buldum claris ve sora setli ortalama 9.000 TL civarı. Oradan getirmek benim için sorun değil. Bu durumda hangisini tavsiye edersiniz.
Söylediğiniz markalar çok iyi dünya'nın tanıdığı bildiği markalar eğer bunlardan alacaksanız sora setli ön maşası karbon ve jantına göre hafif olanı tercih edebilirsiniz bence.
Ama türkiyede Ön maşası karbon 105 setli ve jantları team30 carraro 062'ler var. Aşağıya ekledim resmini parasının karşılığı bir bisiklet ayrı toplamaya kalkınca hesapladım 8-9 bin tl kadrosu ve selesi hariç gidiyor.
1632828792210.png

• Beğen
Tepkiler: Kuzeybey
Scudo
Söylediğiniz markalar çok iyi dünya'nın tanıdığı bildiği markalar eğer bunlardan alacaksanız sora setli ön maşası karbon ve jantına göre hafif olanı tercih edebilirsiniz bence.
Ama türkiyede Ön maşası karbon 105 setli ve jantları team30 carraro 062'ler var. Aşağıya ekledim resmini parasının karşılığı bir bisiklet ayrı toplamaya kalkınca hesapladım 8-9 bin tl kadrosu ve selesi hariç gidiyor.
274678 dosyayı görüntüle
Teşekkürler vergi ve nakliye olmasa bile yurtdışı çokta ucuz değilmiş yani. Kadroyu bilmiyorum Carraro ne malı ?

Teşekkürler vergi ve nakliye olmasa bile yurtdışı çokta ucuz değilmiş yani. Kadroyu bilmiyorum Carraro ne malı ?
valla hocam tam bilmiyorum da Manisada Accell bisiklet üretim yapıyor.

valla hocam tam bilmiyorum da Manisada Accell bisiklet üretim yapıyor.
Anladım her ne kadar marka İtalyan olsada imalat TR de. Ben tercihimi orijinal Alman veya İtalyan'dan yana kullanayım. Vites seti bir tık aşağıda olsun ilerde değişebilir ama kadro hep kalacak.

• Beğen
Tepkiler: fatihgocmez
2020 yılında ispanyada görevli idim. resimdeki bisikleti 80 euroya almıştım. 1990 model specialized stumpjumper. 1 yıl sorunsuz bindim. gelirken 50 euroya satmıştım.
Türkiye'ye getirmediğim için çok pişmanım. o anda benim aklıma gelmemişti. kargo felan bir şekilde. mavic jantları, stxrc kollar, 105 arka attırıcı, lx ön attırıcı lx aynakol vardı. 1 kere lastik patlamıştı. hutchinson lastikleri vardı. güzel bisikletti. günlük ise gidip geliyorum 23 km civarında. tekerlerek göbekleri de lx idi. bu bakımdan eski olmasından ziyade temiz ve bakımlı olmasına bakılabilir. ben de alınabilir diyorum.

20200510_163819228_iOS.jpg

Bu değerli bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim. Ben (Kuzey'in babası) önümüzdeki ay sonu Atina'ya Kasım ayında ise Bulgaristan'a gidiyorum. Bulgar sitelerinde Cube ve Wilier diye markalar buldum claris ve sora setli ortalama 9.000 TL civarı. Oradan getirmek benim için sorun değil. Bu durumda hangisini tavsiye edersiniz.
Hangi modelleri? Bahsettiğiniz markalar dünyaca tanınan markalar. Claris giriş seviyesinde bir grup set, Sora set, clarise göre daha iyi. Yukarıda arkadaşın bahsettiği bisikletin grup seti daha iyi ama olurda ileride bisiketi satmak isterseniz Cube ve Willier markalarını çok daha kolay satabilirsiniz.

Hangi modelleri? Bahsettiğiniz markalar dünyaca tanınan markalar. Claris giriş seviyesinde bir grup set, Sora set, clarise göre daha iyi. Yukarıda arkadaşın bahsettiği bisikletin grup seti daha iyi ama olurda ileride bisiketi satmak isterseniz Cube ve Willier markalarını çok daha kolay satabilirsiniz.
Yani sonuçta esas olan bisikletin marka ve kadrosu diğerleri değişebiliyor. Ben dediğim gibi Bulgaristan'dan gelirken bir tane alacağım Kuzey bir süre kullansın daha sonra vites takımı yetersiz kalırsa çaresine bakarız. Ya vitesleri değiştiririz yada bisikleti. Hepinize tekrar teşekkür ederim.

Merhaba dağ bisikleti almayı düşünüyorum bütçe sınırım yok ama AliExpress ye görmüş olduğum Sava marka carbon 27,5 inch dağ bisikletlerine hayran oldum yaklaşık 5000 tl civarında Türkiye’ye girişi gümrük masrafları beni yorar mı diyede düşünüyorum bilgisi olan var mıdır.
(bi kaç sene geçmiş üzerinden kusuruma bakmayın ama yine de sormak istedim..
Mrabalar "Machagi" Bey..
Sava almış mıydınız merak ettim.. bir kaç ay önce karşıma çıktı SAVA.. ben katlanır modeli'ne baktım ama firma bana güvenilir gelemedi henüz.. şüphelerim devam ediyor.. irtibata geçtim.. yerimiz yok.. çek cumhuriyetinde depomuz var sadece diyor.. jung shi mi ne diyor mail gönderici olarak.. ama altta bana Alex diye mail imzası yazdı.. kafam karıştı.. carbon katlanırlarda da "fall hazard" ve geri çağrılma olayları olduğu için geçmişte.. tedirginliğim geçmedi bi türlü..

Bunun gibi vakalar çok sayıda var araştırırsanız ulaşabilirsiniz. Ben kesinlikle almazdım. 5000 tlden fazla para vereceksiniz ve üzerinde güvende hissetmeyeceksiniz... Neden böyle bir topa gireyim ki? Çin karbonu olacağına aluminyum olur en azından kafam rahat binerim.

(bi kaç sene geçmiş üzerinden kusuruma bakmayın ama yine de sormak istedim..
Mrabalar "Machagi" Bey..
Sava almış mıydınız merak ettim.. bir kaç ay önce karşıma çıktı SAVA.. ben katlanır modeli'ne baktım ama firma bana güvenilir gelemedi henüz.. şüphelerim devam ediyor.. irtibata geçtim.. yerimiz yok.. çek cumhuriyetinde depomuz var sadece diyor.. jung shi mi ne diyor mail gönderici olarak.. ama altta bana Alex diye mail imzası yazdı.. kafam karıştı.. carbon katlanırlarda da "fall hazard" ve geri çağrılma olayları olduğu için geçmişte.. tedirginliğim geçmedi bi türlü..
Merhaba
Bir zamanlar niyetlenmiştim ama almadım.
Bilinen markalardan aldım Scott ,Cube,Dahon gibi ..

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY

Bunun gibi vakalar çok sayıda var araştırırsanız ulaşabilirsiniz. Ben kesinlikle almazdım. 5000 tlden fazla para vereceksiniz ve üzerinde güvende hissetmeyeceksiniz... Neden böyle bir topa gireyim ki? Çin karbonu olacağına aluminyum olur en azından kafam rahat binerim.
teşekkür ederim gayet haklı yorumunuz.. benim tedirginliğimde aynen bu yüzden zaten.. fakat alacağımız kişinin rahatsızlığı var, spor veya tur için değil şehir içinde toplu taşımada vs.. rahatça taşıyabileceği ve kolayca işe gidebilmesi için vs.. olabildiğince hafif olması gerekiyor.. bu hafiflikte de başka bisiklet yok... : /
Allen sports ultra X varmış.. 8 kg filan o da aynen sizin dediğiniz gibi "fall hazard" dan geri çağrılmış bisikletleri ve bisiklet üretmeyi bırakmış firma...
bu 9.5 kg.. belki daha sağlam olabilir diye düşünüyorum.. ve şehir içi kısa mesafe kullanılacağı için olabilir mi acaba diye düşünüyorum.. : //
tabi aynı zamanda şunu da düşünüyorum.. "katlanırlarda carbon yanlış sanırım.." tern belkide bunu bildiği için carbon'a hiç geçmedi kimbilir.. tern'ün bile bazı aluminyum modelleri fall hazard'dan geri çağrılmış.. katlanır dedin mi olay çok yön değiştiriyor..

Bize de nasıl yapıyorsunuz, nereden alıyorsunuz gibi şeyler soranlar oluyor. Bir şey çıkmayacağını bilsek de kırmamak adına anlatıyoruz ancak bu zamana kadar anlattıklarımızı kullanarak bisiklet alan görmedim.
Hocam merhabalar.Bir arkadaşım şu an Almanya'da güç bela da olsa canyon grail serisi stoğa girdi ve satın alıp evine gönderdim.Aralık ortası gibi Türkiye'ye gelecek uçakla.Dikkat etmemiz gereken bir husus var mı herhangi bir problem çıkar mı?

@nezdarov merhaba, öncelikle yeni bisikletiniz hayırlı olsun. Ben yurtdışından kargo yoluyla aldığım için sizin durumunuza dair bir bilgim yok maalesef. Tecrübesi olanlar yardımcı olacaklardır.

Hocam merhabalar.Bir arkadaşım şu an Almanya'da güç bela da olsa canyon grail serisi stoğa girdi ve satın alıp evine gönderdim.Aralık ortası gibi Türkiye'ye gelecek uçakla.Dikkat etmemiz gereken bir husus var mı herhangi bir problem çıkar mı?
Herhangi bir problem çıkmaz, sadece geleceği havayolu firmasına yolculuğunda beraberinde bisiklet getireceğini belirtsin Bazı firmalar ek ücret alıyor, bazıları ise biletindeki yük miktarını geçmediği sürece ek ücret talep etmiyor

Almanya'dan iki kez Canyon getirdim. Her ikisinde de fatura kendi adıma olduğu için gelirken vergi iadesi aldım. Her ikisinde de Türk Hava yollarına 50 Euro bisiklet taşıma ücreti verdim. Ki ikincisinde maşama zarar verdikleri için ödediğim paranın yaklaşık o günkü kur ile 5 katını tazminat olarak aldım. O yüzden 50 Euro luk ek ödeme ile bisikletinizi sigorta ettirtmeyi unutmayın. Hayırlı olsun.

Arkadaşlar herkese selam.

Ocak sonu, şubat başı 10 günlük bir Almanya ziyaretim olacak. Pegasus'la görüştüm ve 50 usd karşılığında aldığım bisikleti getirebileceğim. Benim sorum şu, oradan adıma aldığım faturayla geldiğim zaman burada ek bir vergi öder miyim? Sııfr kutusunda yanımda getireceğim. Burada kutusundan çıkarıp kurulum yaptıracağım. Bisiklet fiyatı harici ödeyeceğim vergi nedir?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Arkadaşlar herkese selam.

Ocak sonu, şubat başı 10 günlük bir Almanya ziyaretim olacak. Pegasus'la görüştüm ve 50 usd karşılığında aldığım bisikleti getirebileceğim. Benim sorum şu, oradan adıma aldığım faturayla geldiğim zaman burada ek bir vergi öder miyim? Sııfr kutusunda yanımda getireceğim. Burada kutusundan çıkarıp kurulum yaptıracağım. Bisiklet fiyatı harici ödeyeceğim vergi nedir?
Aldığınız yerde siz bisikleti vergisi ile almış olacaksınız. Örnek vermem gerekirse ben bisikletimi 1300 euro gibi bir fiyata aldım. Aldığınız yerde tax free evrağı mevcut mu sorarsanız eğer ellerinde varsa bir evrak dolduracaksınız. Gümrükten çıkarken bu evrağı kaşeletmeniz gerekli. Bu kaşeli evrağı bisikleti aldığınız yerin isteğine bağlı olarak ya mail yoluyla yada posta yoluyla kendilerine göndereceksiniz. O doldurduğunuz evrakta iban numaranız veya kredi kartı numaranız olacak.Yaklaşık 2 hafta sonra Almanya için 0,84 le çarpığınız fatura bedeli üzerinden iade alacaksınız. Ben 208 € iade almıştım. Siz 3000 euro luk bir bisiklet aldıysanız 480 euro su hesabınıza yada kredi kartınıza geri yatacak.
Dilerseniz havalanlarında Tax Free ödeme yerleri mevcut evrağı kaşelettikten sonra ödeme yerlerinden belirli bir meblaya kadar ufak bir kesintiyle nakit alabiliyorsunuz diye biliyorum. Alacağınız ve çıkış yapacağınız bisiklet sizin adınıza fatura edilmiş olmalı.

Aldığınız yerde siz bisikleti vergisi ile almış olacaksınız. Örnek vermem gerekirse ben bisikletimi 1300 euro gibi bir fiyata aldım. Aldığınız yerde tax free evrağı mevcut mu sorarsanız eğer ellerinde varsa bir evrak dolduracaksınız. Gümrükten çıkarken bu evrağı kaşeletmeniz gerekli. Bu kaşeli evrağı bisikleti aldığınız yerin isteğine bağlı olarak ya mail yoluyla yada posta yoluyla kendilerine göndereceksiniz. O doldurduğunuz evrakta iban numaranız veya kredi kartı numaranız olacak.Yaklaşık 2 hafta sonra Almanya için 0,84 le çarpığınız fatura bedeli üzerinden iade alacaksınız. Ben 208 € iade almıştım. Siz 3000 euro luk bir bisiklet aldıysanız 480 euro su hesabınıza yada kredi kartınıza geri yatacak.
Dilerseniz havalanlarında Tax Free ödeme yerleri mevcut evrağı kaşelettikten sonra ödeme yerlerinden belirli bir meblaya kadar ufak bir kesintiyle nakit alabiliyorsunuz diye biliyorum. Alacağınız ve çıkış yapacağınız bisiklet sizin adınıza fatura edilmiş olmalı.

Teşekkür ederim. Peki üstat Türkiye'ye girişte biri beni durdurup herhangi bir bedel isteyebilir mi?

Teşekkür ederim. Peki üstat Türkiye'ye girişte biri beni durdurup herhangi bir bedel isteyebilir mi?
Hayır isteyemez. Gümrük yönetmeliği bedeli ne olursa olsun yolcu yanında 1 adet bisiklet getirebilir diyor.

2009/15481 sayılı Kararın "Kişisel eşya" başlıklı 58 inci maddesi ile Karar eki Ek-9 liste kapsamı eşyaya muafiyet tanınmıştır.
Bu kapsamda, 1 adet bisiklet yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya 3 ay sonra getirilebilmektedir.
Yani yolcunun kişisel eşyasıdır. Yanınızdaki sahsi eşalarınız için (ek-9 da yer alan) hiç bir bedel ödemezsiniz.

Geri