Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

@meleagros ve @trainspotting35

İkinize de ayrı ayrı teşekkür ederim. Eğer kur biraz olsun dizginlenirse güzel bir bisikletle döneceğim tatilden. Tekeriniz düz bassın :harika:

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Scudo
@meleagros ve @trainspotting35

İkinize de ayrı ayrı teşekkür ederim. Eğer kur biraz olsun dizginlenirse güzel bir bisikletle döneceğim tatilden. Tekeriniz düz bassın :harika:
Fırsatın varken al, kurun dizginlenmesini birisinin lafı ile ifade edeyim. "Çok beklersiniz". Bekleye bekleye dolar bu hale geldi ya zaten.

Fırsatın varken al, kurun dizginlenmesini birisinin lafı ile ifade edeyim. "Çok beklersiniz". Bekleye bekleye dolar bu hale geldi ya zaten.
Garmin i niyetine girdiğim dönemde alsaydım. 375 TL kardaydım. :ssrtcbya::ssrtcbya: Onun için alınmış alınmıştır. Baktım daha beklersem avcumu yalayacağım. Hemen yapıştırdım 530 u.

Fırsattan ziyade ocak sonu gideceğim Almanya'ya. Gitmeden getiremeyeceğim için mecbur bekleyeceğim. Gençliğimiz geldi geçiyor, hala daha bir bisiklete ulaşmak için bile 10 tane plan yapmak zorundayız. Bizi bu hale getirenler ve bu halde bırakmak için uğraşanlar utansın ne diyelim.

Aldığınız yerde siz bisikleti vergisi ile almış olacaksınız. Örnek vermem gerekirse ben bisikletimi 1300 euro gibi bir fiyata aldım. Aldığınız yerde tax free evrağı mevcut mu sorarsanız eğer ellerinde varsa bir evrak dolduracaksınız. Gümrükten çıkarken bu evrağı kaşeletmeniz gerekli. Bu kaşeli evrağı bisikleti aldığınız yerin isteğine bağlı olarak ya mail yoluyla yada posta yoluyla kendilerine göndereceksiniz. O doldurduğunuz evrakta iban numaranız veya kredi kartı numaranız olacak.Yaklaşık 2 hafta sonra Almanya için 0,84 le çarpığınız fatura bedeli üzerinden iade alacaksınız. Ben 208 € iade almıştım. Siz 3000 euro luk bir bisiklet aldıysanız 480 euro su hesabınıza yada kredi kartınıza geri yatacak.
Dilerseniz havalanlarında Tax Free ödeme yerleri mevcut evrağı kaşelettikten sonra ödeme yerlerinden belirli bir meblaya kadar ufak bir kesintiyle nakit alabiliyorsunuz diye biliyorum. Alacağınız ve çıkış yapacağınız bisiklet sizin adınıza fatura edilmiş olmalı.
Güzel bilgiler, teşekkürler. Peki çıkışta bagaja vermeden mi o kaşeyi vurdurmak lazım forma. Checkin öncesinde mi oluyor o yer sonrasında mı?

Güzel bilgiler, teşekkürler. Peki çıkışta bagaja vermeden mi o kaşeyi vurdurmak lazım forma. Checkin öncesinde mi oluyor o yer sonrasında mı?
Öncesinde oluyor. Fatura ile birlikte ürünü görmek istiyorlarmış genellikle.

Merhaba arkadaşlar,
Arkadaşım iş vesilesiyle büyük araçla Avrupaya (Bulgaristan, Almanya, Hollanda, Belçika) gidecek, 2 kişi caravella tipi araçla Euro alıp başını gitsede 20-25 bin arası bir bisiklet bütçem var. Altlarındada araba olacağından sipariş vermek istedim. Sizce nereden hangi mağazadan bu ülkelerden bisiklet sipariş etmeliyim? Yol bisikleti, endurans yada tırmanış tarzı hafif rahat bir bisiklet istiyorum. Yol bisikletimi yeni sattım, bu konuda bilgisi olanlar mağaza veya model hakkında yardımcı olabilir mi? Teşekkürler…

Uçakla bisiklet taşımak için karton kutu nereden temin edebiliriz, bilen var mı? Bisikletçiler verir mi veya satar mı?

Uçakla bisiklet taşımak için karton kutu nereden temin edebiliriz, bilen var mı? Bisikletçiler verir mi veya satar mı?

Bisikletçilerde oluyor, hatta isterseniz sizin için kutuluyorlar dahi. Ben bir kere o şekilde taşıdım ancak kendiniz paketleyin bence. Kutuyu bisikletçiden, patpatı bir nalburdan alıp halledebilirsiniz. Ben Kadıköy'ün en iyi bisikletçilerinden birine yaptırdım ve sonucunda çamurluğum yamulmuş bir şekilde teslim aldım. İşin kötüsü çamurluğum kadro rengiyle aynı ve retro bir tasarımdaydı, yenisini de bulmak pek mümkün olmadı. Türkiye'de maalesef bu anlamda işini düzgün yapan yer bulmak zor. Bu nedenle kendiniz yapın kesinlikle malzemeyi alıp.

Merhaba,
Ucakta karton kutu ile bisiklet tasimak rus ruleti oynamakla ayni sey. Eger bisiklet karton kutu icerisine koruyucu materyal ( strafor, balonlu plastik adini bilmiyorum malesef ) ile guzelce sarilarak paketlenmemisse uzerine istediginiz kadar etiket yapistirin kargo elemanlari taze kesilmis kereste muamelesi yapacaktir.

Bisikletlerin fabrika cikisi gonderildigi karton kutular ve icerisindeki malzemeler ile beraber temin edebiliseniz sansinizi deneyin, aksi halde zarar gelme ihtimali malesef yuksek.

Merhaba,
Ucakta karton kutu ile bisiklet tasimak rus ruleti oynamakla ayni sey. Eger bisiklet karton kutu icerisine koruyucu materyal ( strafor, balonlu plastik adini bilmiyorum malesef ) ile guzelce sarilarak paketlenmemisse uzerine istediginiz kadar etiket yapistirin kargo elemanlari taze kesilmis kereste muamelesi yapacaktir.

Bisikletlerin fabrika cikisi gonderildigi karton kutular ve icerisindeki malzemeler ile beraber temin edebiliseniz sansinizi deneyin, aksi halde zarar gelme ihtimali malesef yuksek.
Başka nasıl taşıyacağız?

THY sitesinde "karton kutu/mukavva veya özel kutu" demiş. Özel kutu nedir bir fikrim yok.

Kaynak: (link)

Başka nasıl taşıyacağız?

THY sitesinde "karton kutu/mukavva veya özel kutu" demiş. Özel kutu nedir bir fikrim yok.

Kaynak: (link)

Bunları kastediyor olabilir ama tek kullanım için aşırı maliyetli, sürekli kullanılacaksa düşünülebilir.
aerotech-evolution-3-0-tsa-bisiklet-tasima-cantasi-32.jpg

Aslında havayolları bunlardan kiraya vermeli. Belki de vardır, bilmiyorum.

Bunları kastediyor olabilir ama tek kullanım için aşırı maliyetli, sürekli kullanılacaksa düşünülebilir.
aerotech-evolution-3-0-tsa-bisiklet-tasima-cantasi-32.jpg

Aslında havayolları bunlardan kiraya vermeli. Belki de vardır, bilmiyorum.
Türkiye'de var mı bunlardan?

Türkiye'de var mı bunlardan?

Var ama fiyat fena: (link)
Birkaç model daha var: (link)

Başka markalar da varmış:
(link)

Yumuşak çantalar epey makul - daha makul aralığında ama uçakta iş görmez herhalde:
(link)
(link)

Koli de satılıyormuş:
(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Karton kutuyla giderse 2-3 parça olarak çıkma ihtimali yüksek, çantasız önermem. Yer hizmetleri personelleri baya basketbol oynuyorlar koli ve kutularla...

@teyteydragon

Senelerdir, ucakla senede en az 2 defa bisiklet götürürm türkiyeye ve simdiye kadar ise bisiklete bir sey olmayi gectim kartonun yirtildigini bile görmedim. Tabiki el bebek gül bebek bakmazlardir paketlere ama abartildigi gibi oldugunu da sanmiyorum. Götürdügüm bisikletleri ise normal bisiklet kartonuna kendim paketliyorum ve kartonun duvar kisimlarina extradan saglam kartonlar koyuyorum, bisikleti ve parcalarida sünger gibi koruycularla sariyorum.

En son Temmuz sonu Wilier bisikleti götürmüstüm, Stuttgartta THY herzamanki gibi 30€ aldi ve Istanbul havalimaninda sapa saglam bana yine teslim ettiler.
3.JPG

Tabiki yinede kimse icin garanti veremem, belki benim olayim senelerdir sadece sans olabilir.

Son düzenleme:
Teşekkürler cevaplar için. Yolculuğa 1-2 ay var ve tarihi net değil şu an için. Bilet alırken soracağım sigorta falan yaptırabiliyor muyuz, hasar durumlarında ne oluyor diye. Başka yerlerden de gördüğüm kadarıyla karton kutuyla taşıma sıklıkla yapılıyor (örneğin YouTube'daki bikepacking kanallarında vs. görebilirsiniz). O yüzden sorun olmasa gerek diye düşünüyorum.
Merhaba,

Bisikletler bavullarla aynı muameleyi görüyorlarsa çok haklısınız, fakat sanırım farklı taşınıyor bisikletler. Diğer türlü kimse karton kutuyla bisiklet taşıyamazdı diye düşünüyorum, fakat araştırdığım kadarıyla epey yapılıyor bu.

Teşekkürler cevaplar için. Yolculuğa 1-2 ay var ve tarihi net değil şu an için. Bilet alırken soracağım sigorta falan yaptırabiliyor muyuz, hasar durumlarında ne oluyor diye. Başka yerlerden de gördüğüm kadarıyla karton kutuyla taşıma sıklıkla yapılıyor (örneğin YouTube'daki bikepacking kanallarında vs. görebilirsiniz). O yüzden sorun olmasa gerek diye düşünüyorum.

Bisikletler bavullarla aynı muameleyi görüyorlarsa çok haklısınız, fakat sanırım farklı taşınıyor bisikletler. Diğer türlü kimse karton kutuyla bisiklet taşıyamazdı diye düşünüyorum, fakat araştırdığım kadarıyla epey yapılıyor bu.
Seyahat sigortan yok mu?

Geri